bebeğine mama veriyosan mutlaka kaynamış soğumuş ılık su da vermelisin ..kabızlık sorunun çözülecektir ..sadece annesütü de alsa ben su verme taraftarıyım açıkcası..hayatın olmassa olmazı suyu 6 ay bebeklerden uzak tutmak bencillik gibi geliyor bana neymiş anne sütünde varmış:)
sana katılıyorum lilyumcum ben sadece anne sütü verdiğim halde bebeğim kabız olmuştu su vermeye başladıktan sonra rahat ve kolay kakasını yapmaya başladıa.suda olan mineral hiç bir şeyde yok..ama suyu kaynatmak içindeki minerlalari öldürmezmi:uhm: sonuçta hazır su veriyorum kaynatmadan hafif ılıtıp öyle veriyorum
klava:Arkadaşlar Bora Uras'ım 41 günlük ve son 2 haftadır dehşet gazlı ayrıca kakasını yapamıyor.kansuk sokunca bile 1 saat bekliyoruz yapsın die. Sabah gün ışımasıyla kalkıyoruz akşam 8 'e kadar ayaktayız ve sadece meme emmek istiyor! Dolayısıyla da hep hava yutuyor .Bir kısır döngüdeyiz.Gazını da çoğu zaman çıkaramıyorum .Ne yapmalıyım?Kimyon yiyorum,rezene arada içiyorum.Nurse harvey's veriyorum günde 3 kez yarım ölçek.Nerdeyse sebze meyve yemez oldum gaz yapacak die. Doktor kakasını yapmamasına besleniyordur dedi?! Sizce nerde yanlış yapıyorum?????
klava:Arkadaşlar Bora Uras'ım 41 günlük ve son 2 haftadır dehşet gazlı ayrıca kakasını yapamıyor.kansuk sokunca bile 1 saat bekliyoruz yapsın die. Sabah gün ışımasıyla kalkıyoruz akşam 8 'e kadar ayaktayız ve sadece meme emmek istiyor! Dolayısıyla da hep hava yutuyor .Bir kısır döngüdeyiz.Gazını da çoğu zaman çıkaramıyorum .Ne yapmalıyım?Kimyon yiyorum,rezene arada içiyorum.Nurse harvey's veriyorum günde 3 kez yarım ölçek.Nerdeyse sebze meyve yemez oldum gaz yapacak die. Doktor kakasını yapmamasına besleniyordur dedi?! Sizce nerde yanlış yapıyorum?????
canım sanırım bebeğin kolik yani aşırı gaz sancısı demektir..4. haftada başlar 8. haftada kendiliğinden geçer..3 en geç 4 aylıkken gaz sancınız geçicek hiç merak etme her gün biraz daha iyi olacak..kendimden biliyorum..sende kabızlık varsa bebeğede geçer..ben duphalac şurup içiyordum kabızdım bebeğimide etkilemişti...doktoruna bir sor bakalım bu şuruptan içsem bebek kabızlıktan kurtulurmu diye..ayağına sıcak su torbası koy dikkat et yanmasın ayacıkları..karnına masaj yağları var onlarla masaj yap karnına sıcak havlu koy.. banyo yaptır yatmadan önce..sürekli karnını ovarak sırtına vurarak onunla sessiz sakin ve güven verici konuşarak onu rahatlat..mama ile beslenen bebeklerde kabızlık daha çok görülüyor mama veriyomusun eger veriyorsan sindirimi daha kolay bir mama ver..humananın rezene çayından içir 50 ml kaynamış suyun içine 1 çay kaşığı at ılıyıncada içir ama hepsini içirme karnı rezeneyle dolmasın..kendinde günde 2-3 bardak iç..keten tohumu yemeni tavsiye ederim..süt yoğurt peynir türü şeyler yeme direk bebeğe gaz yapıyor..popo termometresini zeytin yağına batırarak hafifçe makata koy. Bir de kulak temizlemek için kullanılan pamuklu çubuklar da aynı işi görüyor. Ancak zedelemeden yapmak gerekiyor bu işlemi. kakasını yapmaya çalışırken bepanten sür poposunun ağzına yumuşatsın ve acısını alsın..tekrar geçmiş olsuun umarım bir faydası olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?