canlarım önerilerinize acil ihtiyacım varr

gulcenur

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
99
2
296
İzmir
canlarım merhaba
evimiz yapılıyor ve sizlerden bir kaç öneri almak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim
1- mutfak dolap kapakları rengi nasıl olmalı, mutfakçıya gittim mdf üzeri parlak kaplama olacak. acaba tek renkmi kullanayım yoksa desenlimi , birde alt kapakları koyu renk kullanırsam su lekesi ve el izi olacağını söylediler, ama gezdiğim bir kaç mutfakçıda alt kapaklar koyu idi ve güzel duruyordu kafam karıştı. birde renk olarak abanoz güzel olurmu sizce. yoksa alta kapaklar bordo üst kapaklar beyaz nasıl olur acaba. mutfak tezgahı çft evyeli kullanışlı olıyor mu birde. :15:

2- banyoda duşakabin için cam yaptıracaktım ama kullanışlı oluyormu .temizlemesi kolay oluyormu birde düz mü yoksa buzlu mu tavsiye edersiniz.duşakabinde bu alttaki beyaz duş teknesi koku yapıyor zamanla kırılıyor dediler doğru mu sizce fayans üzerine yaptır dediler sizce ne yapayım.
:53:
3- koridor ve mutfakta parke nasıl oluyor acaba kullanışlı oluyormu özellikle mutfak ıslak zemin olduğu için kullanışlı olur mu, :44::3::16:

teşekkür ederim şimdiden çokkk muck

canlarım merhaba
evimiz yapılıyor ve sizlerden bir kaç öneri almak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim
1- mutfak dolap kapakları rengi nasıl olmalı, mutfakçıya gittim mdf üzeri parlak kaplama olacak. acaba tek renkmi kullanayım yoksa desenlimi , birde alt kapakları koyu renk kullanırsam su lekesi ve el izi olacağını söylediler, ama gezdiğim bir kaç mutfakçıda alt kapaklar koyu idi ve güzel duruyordu kafam karıştı. birde renk olarak abanoz güzel olurmu sizce. yoksa alta kapaklar bordo üst kapaklar beyaz nasıl olur acaba. mutfak tezgahı çft evyeli kullanışlı olıyor mu birde. :15:

2- banyoda duşakabin için cam yaptıracaktım ama kullanışlı oluyormu .temizlemesi kolay oluyormu birde düz mü yoksa buzlu mu tavsiye edersiniz.duşakabinde bu alttaki beyaz duş teknesi koku yapıyor zamanla kırılıyor dediler doğru mu sizce fayans üzerine yaptır dediler sizce ne yapayım.
3- koridor ve mutfakta parke nasıl oluyor acaba kullanışlı oluyormu özellikle mutfak ıslak zemin olduğu için kullanışlı olur mu, :44::3::16:

öncelikle merhaba
bence mutfak dolabının altını koyu düşünmeyin benim koyu renk cok leke oluyor ve mümkünse kendinden desenli olabilir...

benimde duşakabinim cam evet cok leke oluyor ama buzlu cam kısımları belli olmuyor o yuzden buzlu yaptırabılırsınz..

koridor ve mutfagımda parke:)
bi sıkıntım yok memnunum yani ben.

hayırlı olsun bu arada umarım gönlünüzce olur....

canlarım merhaba

mutfak dolapları için abanoz düşünüyosan altlar abanoz üstleri açık mesela krem ya da beyaz tonları yapabilirsin bordo ben de seviyorum ama bi süre sonra sıkılabilirsin gözünü yorabilir bence ahşap tonları ya da siyah beyaz daha ideal mutfal için çift eviye kullanmadım yorum yapamıcam
duşakabin altına tekne koyma kırılana hiç rastlamadım ama direk fayans üzerine daha temiz ve modern bir görüntü oluyo temizliğği de rahat olur buzlu cam ben tercih etmezdim düz cam daha iyi bence ama görüntü açısından diyorum tmamen kullanış için buzlu daha iyi olabilir ama kesinlikle düzz cam çok şık modern duruyo
mutfağa da parke yaptırma derim dediğin gibi ıslak zemin taş yaptır

1-Ben altları mürdüm üstleri krem parlak mebran yaptırdım çok da memnunum. Su sıçradığında kuru bezle siliyorum ya da leke varsa önce ıslak bezle sonra da kuru bezle siliyorum mis gibi oluyor. Aslında en çok kulplar parmak izi oluyo onu da kuru bezle sildin mi tamamdır.
Ayrıca bordo renk çok güzel duruyo showroomlarda benim de çok hoşuma gidiyodu ama en son mürdüme karar verdim evin bütününü bozmamak adına. bir de çok hoşuma giden bir renk var ama adını bilmiyorum maalesef ağaç rengi ama çok açık soft duruyo yalnız krem gibi değil biraz daha koyu ama tatlı bir rengi var. denk gelirsen değerlendir derim.

2-duşakabin için bişey diyemiycem daha yaptırmadık ama ilerde mika yaptırcam sanırım direk zemine diye düşünüyorum ama tavsiyelere göre fikrim değişebilir

3-bence koridorda parke neyse de mutfağa kesinlikle yaptırma derim. Ben yaptırmadım çok da memnunum çünkü ille yerleri ıslatıyorum ben. bi de bazen eşim de mutfağa girer elinin ayarı hiç yoktur ille bişeyler yere döker :)

canlarım merhaba

1-) mutfak rengi gönlüne gözüne hoş gelen olmalı en çok vakit geçirceğin yerlerden biri ohh be dediğin kadar sevdiğin birşey olmalıki hepsi lekeleniyor sonuçta silmesi bile sana zevk versin aslında demek istediğim az leke tutar diye seçtiğin renk seni mutlu etmeyebilir az da olsa lekesini silmek bile çile olabilir sırf içine sinmeyen bir mutfak olduğundan bence en önemlisi gönlünden geçen renk

çift evye kullanmadım ama kullananlar memnun tabi mutfağının boyuna göre deiğişir küçük tezgah olacaksa yer kazanman daha önemli oluyor

2- cam tavsiye etmediler bana kırılması halinde tehlikeli sonuçlar olur kırılması kolaydır daha maliyetlidir gibi o yüzden mika mı ne görünümü cam gibi ondan yaptırdım sabun lekeleri su izi buhar izi kireç hepsi oluyor her duştan sonra kurulamam gerekiyor

duş teknesini eski evimde 10 yıl kullandım nerdeyse ne koku yaptı ne kırıldı kullanımla alakalı sanırım

3-mutfakta kolidorda parke ve ben memnunum sakarımdır sürekli birşeyler dökerim temizliği sıcak oluşu duruşu bence kullanışlı ve fayanstan daha iyi parke yani memnunum parkeden

Öncelikle hayırlı olsun Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin bende yani taşındım evime 2 hafta oluyor kendi tecrübelerimden sorulanı cevaplayabilirim ben mutfağıma parlak memran kapak üstler krem rengi altlar ve üst kapaklardan ray açılır kapakların çerçeveleri ni abanozo benzeyen ama daha açığı çizgili kahve karışık bir desen yaptırdım desenden çok memnunum ama keşke diyorum parlak değilde mat mebran yaptırsaydım tama çok güzel ışıl ışıl parlıyor mutfak ama yakından bakınca parlak yüzeyde tıpkı camda olduğu gibi çizikler oluştu (henüz bir kere silindi dolaplarım):(

2.si bence koridor olabilir laminant ama mutfağını yaptırma derim çünkü mutfak hijyenik olması gereken bir yer yerlere yemekler dökülür bakteri falan çamaşır suyu ve bol deterjanla yıkıyamazsın parke olursa bence taş yaptır

3.sorun ben kiradaki evimde duşakabini pvc yaptırmışım hani şu plastik gibi olan mika mı diyorlar ne onun gibi bişiy kirlenince bütün deterjanlarla yıkadım pırıl pırıl oluyor ama kuruyonca hep su lekesi oluyor o yüzden şimdiki evime damperli cam yaptırdım çokta memnunum özellikle bulaşık deterjanıyla camları yıkıyorum basçekle kuruluyorum prıl pırıl oluyor buzlu mu normal mi dersen nasıl kullanacağına bağlı dışakabinin içine leğen kova vs koyuyorsan ki ben koyuyuorum buzlu yaptır ama sadece duşakabin olarak kullanacaksan normal yaptır.Duş teknesine gelince bence çok gerekli çünkü kalabodur aralarındaki derzler zamanla aşınıyor ve altkattaki komşunun banyo tavanına su geçiriyor ayrıca akar yerleri sararıyor yeniden derz yaptırsan tutumuyor falan en güzeli duş teknesi kesinlikle

bayağı uzun yazdım ama ev yaptırmak hiç kolay değil bide tesisatçınız çok iyi olsun iş bittiğinde tüm muslukların altlarını kontrol et bizimkisinin hepsinin altından su damlatıyor adam 3 sefer geldi yok başka bi tesisatçı çağırıcam mecbur kolay gelsin canım sana da

canlarım merhaba

oncelıkle hayırlı olsun.tam benım ılgı alanım.kısa bır zaman once bende bu konuyla ugrasmıstım.alt dolapların koyu renk olması temızlık acısından bır sorun cıkarmaz.oyle leke fılan tutmazlar bana guven.hem cam hem de dıger dusakabını kullanan bırısı olarak camı asla tavsıye etmem.hergun dus alan bır aıle oldugumuz ıcın ben cok zorlandım.sureklı bır su lekesı sabun lekesı var.herhalde her dustan sonra cam sılle parlatacak kadar bos zamanlı degılsınızdır.mutfakta parke asla tavsıye etmem.ıslanır sıser mutfak bu hersey olur.mutafk rengıne uygun seramık kullanmanızı tavsıye ederım.

benm mutfa dolaplarım beyaz üstüne çok açık gri minik desenleri var veeeeeeeeeeeee asla lekeler belli olmuyor:)herkes bayılıyoo(annem,k.validem)çok şiddetle tavsiye ederim....cam duşakabinim yok ama banyomda cam lavabom var ve feci su lekesi kalıyo...tüm evim kapattığım balkonlarım dahil açık renk laminant ve mutfakta iyiki ıslak zemin yaptırmamışım....bir keresinde su da bastı mutfagımı ama 2 saat sonra farkettik kabarma felan yapmadı ayrıca sıcacık tüm yerler:)

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun içinde mutlulukla otur inşallah.Bizde evimizi geçen sene yeni aldık.Mutfak dolaplarını alt kapaklar kırmızı üst kapaklar beyaz olacak şekilde seçtük.Çok hoş durdu.Hatta gören bir kaç kişide evlerine aynısını uyguladılar.Çok kirleniyormu desem üst kapaklara göre evet biraz daha çabuk.Ama temizlemek çok zor olmuyor.Yada çok çabuk kirlenmiyor.Tezgahıda siyah granit olarak beğendik.Çok güzel durdu.Evin borcu olduğu için halı ve masa sandalyeleri henüz değiştiremedik.Ama onlarıda kırmızı ve beyaz tonlarıyla (beyaz biraz daha ağırlıklı )döşediğimizde daha güzel olacağını düşünüyorum
Çift evye kullanan insanlar tezgahı kapattığı için çok kullanışlı olmadığını söylüyorlar.

öncelikle mutfak dolaplarında önemli olan malzeme seçimi renk ikinci etmen piyasada çok fazla kir tutmayan ürün war onlardan seçersen gayet rahat edersin bizim dolaplarımız bordo we hiç sorun yaşamıyoruz

duşakabin olayın da banyonun genişliği önemli küçük banyolar için cam tercih etmek daha iyi olur fakat banyon genişse buzlu tercih etmeni tawsiye ederim çünkü cam temizlik konusun da biraz sıkıntılı

ıslak hacimlerde kesinlikle laminat parke tawsiye etmiyorum güzel durabilir fakat en ufak bir su kaçağı parkelerin şişmesine sebep olur

benim mutfağım bu alt bordolar çok leke gösteriyor kesinlikle altlar beyaz olmalı. üstlerde koyu daha az leke olur.
$100_1370.webp

Benim mutfak dolaplarım hafif kendinden desenli az az damarları var. Fazlası göz yorar ve güzel olmaz. Rengi konusunda da iç açıcı renkler olsun bence Alt tarafın hepsi koyu olsun diye birşey yok. Benim yerlerim kırmızı fayans olduğu için mutfak dolaplarının altını beyaz yaptırdım Memnunum. mutfağım ve banyom hariç her yer parke ondan da memnunum :) Yalnız cam yaptırmayın lütfen çok korkunç içim gidiyor. Orası banyo ayağınız kayar düşersiniz eliniz kolunuz parçalanır allah korusun. :53:

canlarım merhaba

Öncelikle hyırlı olsun canım :)

1- alt bordo üst beyaz güzl olur ama çk parmak ve su lekesi bellie der. Burada bir bayanın mutfağı vardı altı zeytın parlak üst krem ck hoş olmuştu :)
zeytin bunun gibi canım

$images2.webp$images.webp

kesinlikle granit tezgah etrcih etmelisin sakın lamine yada şu dökme çin malı tezgahlardan olmasın :) bir lavaboyu tezgah üstü yaptırma tezgahın içine gömülenler vr onlrdn yaptır tezgahın üzerine herhangi birşey döküldüğü zaman sıyıramıyorsun lavaboya lavaboyla tezgah arasnda kalıyor zmnla siyahlaşıyor :)

2-evet beyaz duş teknesi takır tukur edıyor duş alırken özellikle ayaktayken bzm şmdiki evimizde fayans üstü ve buzlu mika terch ettik kabini görnşte cam gbi duruyor ama gerçk cam değil.Esnemeyen şeyler çabuk kırılır çatlr bizmkisi esnıyor hiçbişy olmuyor.bir yakınımzda vrdı düz cm olduğu içn bütün su lekelerini gösterıyordu. Bizim kisi yunus balığı desenli(banyomz mavı oldugu için) yarı buzlu mika.

3- Bende ileride kendi evim için koridorda orta koyulukta bir parke istiyorum çnükü krodidorun derz araları inanılmaz tozlanıyor kirlenıyor uğraşamıyor insan krodiroa çk güzl olur temizliği kolay hemne nemli bir paspasla tertemız oluyor.

Ama mutfak için kesinlikle düşünme derim yaptıranlar vrdır mutfak bu nem olur su olur birşey dökülür. sonçta bulaşık makinası buzdolabı fln olucak blkı ç. makinası da orada oluck Allah korusun taşma olur döklme olur birşey olur kesnlkle kullanışlı olmaz bu sefr de parekleri kaldırtmak için tezgahı söktürmenız gerekir.Açıkcası mutfağa parke olmaz derim bn cnm :)

Son düzenleme:
canım ben yenı taşındım evıme mutfak dolaplarım parlak bordo ilk bakışta evet çok hoş duruyor ama kesınlıkle tavsıye etmem parlak olduğu için en ufak bi su lekesı bıle bellı oluor ben çok titizimdir yanı hatta takıntı halınde titizim ve elimde bezlerle süreklı sılıorum dolapları.yakın bı arkadaşım yenı mutfak yaptırdı çok ama çok güzel oldu nasıl anlatiim böyle ağaç içi gibi bir rengi var kremrenginden biraz daha koyu ve kndınden desenlı mat o kadar güzel bir malzemeden yapılmış ki((kı fıyatı da çok ucuzdu) silindiği anda pırıl pırıl oluyor ve rengi de insanın içini aydınlatıyor koçtaşta da var hemen hemen o tarzda dolaplar gidip bi fikir alabılırsın.bana sorarsan ben altı başka üstü başka renk hoşlanmıorum göz yoran şeylerden kaçınıorum genelde.sade ve şık olmalı sen zaten gerek perdenle gerek tezgahtakı masandakı aksesuarlarınla hareketlendırırsın .şimdiden kolaygelsın canım:16:

Benim dolaplarim alttaki gibi parlak yüzeyli ve cok memnunum icinde kendinden deseni oldugu icin hic leke belli etmiyor.. Cift evye genis mutfaklarda kullanilabilir ama tezgah üstünde kullanma alani az ise bence gerek yok..Dusta kesinlikle cam tavsiye etmem benimki buzlu ve hafif kabartmali su damlasi deseni var cok kullanisli...Benim evim yerden isitmali onun icin oturma ve yatak odalari haric heryer granit..

$Picture0003.webp

teyzem geçen yazev yaptırdı ve dolapları aynen dediğiniz gibi leke oluyor evet alt üst farketmiyo ikisi de lekeleniyo hele o parlak olan cam gibi olan yani yok mu illet bişey komşumunki onlardan parlak beyaz altta parlak kırmızı dolabı açarken elin değiyo i kalıyo o da takar böyle şeylere hemen elinde bez siliyo bazen farketmezse iğrenç görünüyo..
duş kabini işini babam yapıyor yani montajını bana asla tavsiye etmedi sade camı acaayip kireçleniyo diye çok şikayet geliyormuş ama onların tam kumlu olanları varmış bana onu taviye etti kireçlense de pek belli etmiyormuş ben de yaza yaptırıcam inşallah..tamam düz cam güzel görünüyo da e sadece görüntüsü için değilki bu meret banyoda vitrin gibi durmayacak sorunda devamlı su içinde olacak ben tavsiye etmiyorum yani alacaksan kesinlikle tam kumlu al...
parke konusuna gelince benim evimde fayanstı 2 ay öncesine kadar fayanslar bej renkte derzleri de krem gibiydi çok fena kirleniyo naapsanda pis pis görünüyo haa dersen ki ben ara derzlerini koyu renk atıyorum gri ya da kahverengi falan yaparım kir belli etmez dersen ok.amaa açık renk olacaksa kesinlikle uzak dur derim ben mutfağımı parke yaptırdım kurtuldum ööyle milletin dediği gibi su dökülünce falan da bişey olmuyo haa eğer bi kova dökersen ve silmezsen onu bilemem:1:yaza inşallah koidorumu da yaptıracağım hem tertemiz görünüyo hem temizliği kolay hem de sıcak bi havası oluyo...
benden bu kadar evinin resimlerini eklemeyi unutma bu arada:34:

Merhaba..
Diğerleri için birşey diyemiycem ama duşakabini düz cam yaptırmayın benim düz cam ve sürekli su lekesi oluyor.Hiç kullanışlı değil:43:

canım arkaadaşlarım cewap weren herkese çok ama çok teşekkür ederim. fikirleriniz benim için çok değerli. hepinizin yüreğine parmaklarına sağlık . çok ama çok teşekkür ederim. yorumlara dewam::) peki bu high gloss denen bi ürün warmış biliyormusunuz kullnışlı. mdf üzeri pvc oluyormuş, sizce kullanışlı oluyormu kıslar. vakum kapakla aralarındaki fark nedir bileniniz warmı

canım arkaadaşlarım cewap weren herkese çok ama çok teşekkür ederim. fikirleriniz benim için çok değerli. hepinizin yüreğine parmaklarına sağlık . çok ama çok teşekkür ederim. yorumlara dewam::) peki bu high gloss denen bi ürün warmış biliyormusunuz kullnışlı. mdf üzeri pvc oluyormuş, sizce kullanışlı oluyormu kıslar. vakum kapakla aralarındaki fark nedir bileniniz warmı

önce hayırlı olsun eviniz canım..umarım gönlüne göre döşer huzurla oturursunuz....hıghgloss akrilik kapakları biliyorum.en son çıkanlar.çünkü benim de evim inşaat halinde ve bende mutfak yaptırma aşamasındayım.en az senin kadar kararsızım...bu kapaklar en son çıkmış dedim ya;çizilmiyormuş güyaa.ama parmak izi acaip oluyor.gittim mobilyacıya bizzat baktım.zaten yapan adamda iz olmaz demiyor.saklamıyor.sileceksin devamlı diyor.görünüşü çok kaliteli dursa da kullanışı zahmetli.benim fikrim yine de bu kapaklardan yana...zaten devamlı mutfaktayız.siler dururuz diye düşünüyorum.en azında güzeller ve görünüşü içime sinecek.renk olarak bordo-krem tercihim.arkadaşlar bordodan şikayetçi okuduğum kadarıyla...ama abanoz dan bin kat iyidir.

valla ben 6 yıldır balonpress kapak kullanıyorum hiç de bir şikayetim yok ne çizildi ne temizliği zor ne de parmak izi bırakıyo valla insan bi evi yapacakmış sonra yıkıp bi daha yapacakmış der annem çoook haklı hep görünüşe göre bakıp yaptırılıyo işte ilk zamanlar sonra kullanışlı olmayınca da bin pişman olunuyo ama malum mutfak dolapları da çok ucuz şeyler değil canın sıkıldıkça değiştirilemiyo..bir de bence aldığım eşya bana hizmet etmeli ben ona değil benim işimi kolaylaştırmalı zorlaştırmamalı kullanış yönünden..

Back
X