- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- Konu Sahibi Kartanesi16
Canım ikili testim 1:50 kombine risk 1:132 di ense kalınlığı normal burun kemeği vardı ama bende senin gibi çok kafama takıyordym ama amniyosentez düşük de bazı riskleri olduğuniçin yaptırmadım sonra doktorumuz bize nipty(fetal DNA testi) önerdi biraz maliyetli yurt dışına kan örneği yolluyorsun Türkiye’de yapılan hastane ve lab var çok şükür nipty testimiz temiz çıktı kızım doğdu 3 aylık gayet sağlıklı2 gün önce 2li test sonucumu aldım.. Biyokimyasal risk 1 :56 kombine riskim ise 1:397 çıktı.. Biliyorum yanıltıcı, istatiskten ibaret bu testler ama acaba mı diye ölüyorum.. Ense kalınlığı 0.90 burun kemiği mevcut sadece kandan alınan örnek 1:56 çıktı doktorum sağlıklı doğma ihtimali daha yüksek dedi birde perinatolojiye yönlendirdi orada ki Dr amniyosentez önerdi bu düşünceyle hamileliği yaşama öğrenelim sonucu dedi şimdi ayrıntılı ultrasonu bekliyorum eğer down sendromuna eşlik eden başka bulgularda bulunursa doktoru dinleyeceğim ama aldırmayacağım.. Şuan 15+5 haftalık hamileyim özele gitsem bebek bu kadarlıkken incelerler mi yoksa ayrıntılı ultrasona kadar bekle bebek büyüsün organlarını ancak o zaman inceleyebiliriz mi diyecekler yaşayan veya örnek verecek olanlar varsa çok sevinirim
Rabbim sana da hayırlısı işe nasip etsin