Merhaba..
Verilen yanlis karardan kastin nedir bilmeden okudum. Bedellerini agir bir sekilde odediginizi soylemissiniz. Tutumunuzu oldukca olumsuz buldum ama. Cok karamsar dusunuyorsunuz bence. Verilen yanlis bir karar sonrasi gelecegi degistirmenin elimizde olmadigini kismen belirtmissiniz. Bu dogru degil. Yanlis kararlar.. kime gore? neye gore yanlis? Yanlis meslek secimi mi? Yanlis evde yasamak mi? Yanlis bir insanla beraber olmak mi? Onunla evlenmek mi? Yanlis zamanda konusmak mi? Veya daha fazlasi. Bence bunlarin hic biri ve gercekten hic biri pismanligi gerektiren seyler degil. Zamaninda oyle hissetmis, ve oyle karar almis olabilirsiniz. Bu "o an icin dogru geldi, oyle istedim, oyle hissettim" gibi aciklamalar o butun yanlislari savunmak icin yeterli.
denilen sacma duygudan insanlarin arinmasi gerektigine inaniyorum. Duygularla alinmis hic bir karardan pisman olmamali bir insan. O an isteyerek yapiti seyden ilerde pismanlik duyuyorsa, o zaman o kisinin kendisinde problem vardir. Insan neyden pisman olur? Yapmak isteyipte yapmadigi seylerden... Veya istemeden yaptigi (belki inat ugruna vs) seylerden pismanlik duyar. Bunun disinda pismanlik cok gereksiz bi duygudur.
Ve hatanin neresinden donulurse kardir bunu da unutmayin. Eger gecmiste verdiginiz bi karar bugun size mutsuzluk veriyorsa, oyleyse bunu degistirmeye calisin. Degistiremeyeceginiz birseyse (ki bu ne olabilir? hmm...) o halde kendi deger yargilarinizi, hayata bakis acinizi vs degistirirseniz, veya farkli acilardan bakmaya calisirsaniz belki o zaman icinizdeki sucluluk duygusundan kurtulabilirsiniz. hayatiniza yeni anlamlar yukler, gecmisinizi kabullenir, ve bu dunyaya bir kere geldiginiz bilincine ulasirsaniz, gecmise sunger gecip gelecege umutla bakmaya baslarsiniz..