canım yazmak istedi...

MinyonKiz

Tanrı'nın Yeryüzünde Unuttuğu Minyon Kız
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
1.544
469
163
Yanlış kararlar

Evet.. insanlar çoğu zaman aldıkları kararla yanlış yola girebilir…ve geri dönüşü olmayan yola sapabilir. Doğru kararlar almak, insan hayatında önemli bir yer tutar..Alınan her yanlış karar, insanı adeta uçurumun dibine götürebilir. Nitekim ben, aldiğim ve yaptığım yanlış kararların bedelini ağır bir şekilde ödüyorum..Peki nedir doğru karar veya bizler bunun yanlış bir karar olduğunu nasıl anlayabiliriz..insan bir karar alırken veya verirken neye dikkat etmesi gerek, mantığına mı duygularına mı?? Bana göre mantığına..
Belli bir olgunluğa erişmiş her insan kendi hür iradesiyle birtakım kararlar alabilir , lakin alınan her kararı iyice tartıp biçmek gerek aksi halde bunun bedeli çok ağır olabilir..
Hayatımızdaki "keşkelere" yer vermemek adına büyüklerimize danışmaktan korkmayın, çekinmeyin, alacağınız her yanlış karar sizi uçurumun en dibine sokabilir..Geçmişe dönemeyeceğimiz gibi, geleceğimize de yön veremeyiz..ve bu şekilde yanlış kararlar silsilesi her geçen gün çıkmaz bir yol alır ve bu durumdan kurtulmak için yapacağınız her tercih yanlış olabilir çünkü sıkıntı da olan bir insan mantıklı düşünemiyor..
Pişmalık duygusu aldığınız kararla doğru orantılı. Pişman olmamak adına yapacağınız her tercih hayatınızı şekillendirecektir. Hayatınızın huzurlu, mutlu ve en önemilisi de geçmişe baktığınızda tertemiz bir hayat sürdüğünüzü görmeniz, alacağınız kararlara bağlıdır.
Burada dikkat çekmek istediğim nokta gençlere, gencecik kızlarımıza..lütfen bir şeye karar verirken, her şeyi göz önünde bulundurun,anlık eğlencelere, zevklere düşmeyin..ve mutlaka herşeyi ailenizle paylaşın..nacizane tavsiyem..

Dogru kararlar almanız dileğiyle…

Son düzenleme:
yanlış yapmadan doğru bulunmuyor ama..
mantık her zaman kullanılamıyor, büyükler ne kadar söylerse söylesin, yaşamadan öğrenilmez işte

Allah çocuklarımıza ve gelecek nesile akıl fikir versin

Merhaba..
Verilen yanlis karardan kastin nedir bilmeden okudum. Bedellerini agir bir sekilde odediginizi soylemissiniz. Tutumunuzu oldukca olumsuz buldum ama. Cok karamsar dusunuyorsunuz bence. Verilen yanlis bir karar sonrasi gelecegi degistirmenin elimizde olmadigini kismen belirtmissiniz. Bu dogru degil. Yanlis kararlar.. kime gore? neye gore yanlis? Yanlis meslek secimi mi? Yanlis evde yasamak mi? Yanlis bir insanla beraber olmak mi? Onunla evlenmek mi? Yanlis zamanda konusmak mi? Veya daha fazlasi. Bence bunlarin hic biri ve gercekten hic biri pismanligi gerektiren seyler degil. Zamaninda oyle hissetmis, ve oyle karar almis olabilirsiniz. Bu "o an icin dogru geldi, oyle istedim, oyle hissettim" gibi aciklamalar o butun yanlislari savunmak icin yeterli.

Pismanlik denilen sacma duygudan insanlarin arinmasi gerektigine inaniyorum. Duygularla alinmis hic bir karardan pisman olmamali bir insan. O an isteyerek yapiti seyden ilerde pismanlik duyuyorsa, o zaman o kisinin kendisinde problem vardir. Insan neyden pisman olur? Yapmak isteyipte yapmadigi seylerden... Veya istemeden yaptigi (belki inat ugruna vs) seylerden pismanlik duyar. Bunun disinda pismanlik cok gereksiz bi duygudur.

Ve hatanin neresinden donulurse kardir bunu da unutmayin. Eger gecmiste verdiginiz bi karar bugun size mutsuzluk veriyorsa, oyleyse bunu degistirmeye calisin. Degistiremeyeceginiz birseyse (ki bu ne olabilir? hmm...) o halde kendi deger yargilarinizi, hayata bakis acinizi vs degistirirseniz, veya farkli acilardan bakmaya calisirsaniz belki o zaman icinizdeki sucluluk duygusundan kurtulabilirsiniz. hayatiniza yeni anlamlar yukler, gecmisinizi kabullenir, ve bu dunyaya bir kere geldiginiz bilincine ulasirsaniz, gecmise sunger gecip gelecege umutla bakmaya baslarsiniz..

çok güzel bir yazı, paylaşımınız için teşekkür ederim. ama ben malesef ki, hayata dair hiç bir umudum, hayallerim kalmadı..öyle yanlış kararlar aldım ki şu hayatta bir ömür benimle yaşayacaklar.."hatanın nereseinden dönülürse kardır" demişsin ama, geçmişim buna izin vermiyor ki, ben ne kadar arınmak istesem de geçmişim buna izin vermiyor, vermeyecekte...bir ömür pişmanlıklarla yaşamak taşınması çok zor bir yük ve ben ne yapacağımı bilemiyorum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…