Hamilelikte aşırı kansızlığım olmuştu. Demir hapı verdiler ama istifra ettim. Bu yüzden Ferrum Fort verdiler. Her gün bir tanesini içtim.
İşe yaradı mı?
Tabi ki de hayır. Kalp problemim varmış ondan kansızlık oluyormuş.
kankadsk kolay tedavi edilebilen bir şey ama anneniz neden anemi oldu özellikle o yaşlarda yani adet kanamasının çok olmadığı yaşlarda pek kolay değil anemi olmak.vucudun bir yerinden kaçakmolmasın.derin bir tetkik lazım sindirim sistemi üzerine.
Bilemiyorum başta kansızlıktı ilaç kullanmamanın bu kadar etkili olacağını düşünemedi sanırım.
Abartı demek isterdim amatiroid.
Annemde de bende de var, benim en son o kadar düşmüştü aynı böyle kan vereceklerdi
Ama her gün bir kahve fincanı pekmez içmeye başladım
Eğer yan etkisi yoksa bence ek olarak da bir şeyler al, sağlıklı beslensin, bol bol kan yapıcı şeyler yesin
Valla o sınırlardan normal seviyeye çektim ben böyle
Biraz tiksinç gelebilir ama mecbur
[QUOTE="MissPoine, post: 39931886, member: 210601yükselincrmal ettiniz ki. Sırf kilo yapar diye. Bende kilo yapmadı çok fazla sonra sürekli midem bulandığı için iğneye çevirdi doktorum ama iğne de çok acıtıyor hatta haftalar sonra bile o iğne olduğum yer acıyordu yani.
Bundan sonra birini tembihleyeceğim zaten çok küçümsüyor kan haplarını.Aynı şeyi tiroidte de yaptı,şöyle söyleyeyim annem biraz cabbar bir kadın kolay kolay yataklara düşmüyor biz farkedemedik hastanolduğunu.Bana da halaaz serum vurulcam dedi at bakayım fotoğrafını dedim bildiğin kolide vermiş eczane 5 tane büyük şişe var şok oldum.Ayakta nasıl duruyor anlamıyorum.
duruyorsun ama zor duruyorsun
başın dönüyor, gözlerin kararıyor falan ben de hep bir yerlere yaslanırdım
dediğim gibi ama ben ilaçsız normal seviyelere çektim
düzenli şekilde pekmezi, ciğeri vs beslenecek ama o şart
kesinlikle tembih et
ben de kullandım bunu meyve suyuyla da karıştırıp içilebiliyor
Denedim. Tavsiye edilmez ! O demir tadı meyve suyuyla karışınca mide bulandırıcı bir karışım elde ediyorsun.
Alacağım artık gidince ciğer,pekmez falan.Keçi boynuxunu duymuştuk çayda kullanıyordu.
ben burnumu tıkayıp tıkıyordum.kansız cansız halim pek bir çirkin oluyıor kanlı canlı yüzüme renk geliyr.baş ağrılarım azalıyor.kansızlık gerçekten insanı depresyona sokabilecek bir şey
Aynen !Ama benim kalpten kaynaklı kansızlık. Gereksiz yere kalpteki kanın bir kısmı geri kaçıyormuş. Kapakçığım yarım kapanıyor ve kalbimin üst dokusu yumuşak olduğundan çökme yapıyormuş. Yani ne yaparsam yapayım kansızlığım geçmiyor..
[
Ay kızlar öyle demeyin kalpten giderim valla.Farkedilmezmiydi tahlillerde?
[
Ay kızlar öyle demeyin kalpten giderim valla.Farkedilmezmiydi tahlillerde?
Ben sağlık calisayaniyim aksama kadar venofer yapiyoruz daha bir sorun ciktigini görmedim inşallah bende gormem sizde..geçmiş olsun..
Tahlillerde çıkmıyor. Ben fenalık geçirip hastahaneye kaldırılıp duruyordum. Nefes darlığı, göğüs ağrısı, sıkışma, nefes almada zorlanma. Kilo alınca bu belirtiler çıktı, doğumdan sonra.
Kardiyolojiye gittim. Holter takıldı bir de kalp ritmini ölçen bir alet. 1 gün durdu. Ertesi gün çıkarttırdım ve ultrason ile baktılar. Öyle çıktı ortaya. Doğuştanmış. Bu hastalığın olduğu çoğu kişi çocukken yüksek ateşli bir hastalık geçirdiğinden oluyormuş. Ama benim doğuştan.. Merak etme Dünya genelinde %4 görülme oranı varmış.