ALLAH analı babalı buuyktun..bende vajınumusu 3 ay once yendım ve suan bebek calsımalrı ıceısındeyız..ama ben normal dogum yapabılecegımı hıc sanmıyorum bırde altta muayne olayına hala dusununce ck korkuyorum ..parmak muaynesı nasıl oluyor acaba tek parmaklamı yoksa 2 parmakla falnmı oluyor
tebrik ederim ,Allah analı babalı büyütsün..ama kayınvalideniz neden oh oh normal doğum yapıcan diye kahkaha attı ve sizin siniriniz niye bozuldu anlayamadım?
merak ettim sadecebayanssulusmile
canım kayınvalidem normal doğum yapmamı istiyordu hatta epidurale bile çok karşıydı bebek gelmeyince doktor sezeryanla alalım diyince doktorun gününü yanlış hesaplıyor diyordu daha günün var diyordu hatta kendileri oturup gün hesabı yapıyorlardı. suyum gelince normal doğum yapcağımı zannetmiş. eltim iki çocuğunu normal doğumla yaptığı için sürekli eltimi örnek gösteriyordu. eltimin çocuklarıda biri 4200 diğeri 4700 doğmuştu. eltim üstelik iki saatte doğurup çıkıyordu. doktor bana suni sancı verelim açılcakmı diye bekleyelim dedi ablam benden önce itiraz edince beni sezeryana ikna ettiler.
Eltinede maaşallah diyeyim.4 kiloluk bebekleri iki saatte doğurup gelmiş ha maaşallah....
Allah analı babalı büyütsün. eltinede 10 saatte doğramayıcağı üçüncüyü versin de aklı başına gelsin :))) işin şakası tabi ama kendini rahat hissedeciğin yolu seçmişsin bence en güzelini yapmışsın.herkes kendini bilir iradesini bilir ve kendi kararlarını vermketede özgürdür burnunu sokmaya çalışanlarıda böle somurtmak kalır. :)))
mrb üç ay önce doğum yaptım. evleneli üç yıl olmuştu. evliliğimizin ilk yılı çok kötü geçti vajinismjus sorunum vardı. bir yıl boyunca ankarada bütün doktorları gezmiştim. boşanmaya karar vermişken mucizevi bir şekilde bir doktor bulduk ve beni on günde tedavi etti. iki yıl sonra bebek düşünmeye başladık. bu seferde bebeğim olmayacak korkusu sarmıştı ama şükür rabbim fazla bekletmedi ikinci ay hamile kaldım. hamileliliğim çok güzel geçti hiç midem bulanmadı herşeyi yiyip içtim. epiduralli normal doğum planlıyordum. 40.haftaya geldik bende ne sancı ne kasılma vardı. kendimi hiç doğum yapmıycakmışım gibi hissediyordum. doktorum bir hafta daha bekleyelim 41.haftada alalım diye karar verdi. bu arada hergün kontrole gidip nst bağlanıyordum. bende hiçbir değişiklik yoktu kendimi sezeryana hazırlamıştım. çünkü bebeğimde kordon dolanması vardı. doktor kakasını yapma ihtimali yüksek demişti. salı sabahı sezeryana karar verdik. pazartesi akşamı ablam sinoptan geldi. yanımda ablam kalacaktı kayınvalidem kalmak için çok hevesliydi ama yanında gerileceğim için istemedim.akşama yemeğimizi yedik ve kendime ağda yaptırmak güzellik salonuna gittik. ağda yapan kız tam paket bölgemi alırken hafif bir ıslaklık hissettim suyum geliyor galiba diye fırladım peçetyele sildim baktım akıntı zannettim. kız ağdamı bitirdi tuhafiyeye uğrayıp büyük alt çamaşırı alayım dedim bu sefer doğumun başladığını anladım bacaklarımda aşağı sular akmaya başladı. heyecanla dükkandan çıkıp eve geldik eşim uzanmış televizyon izliyordu. suyum geldi diye bir telaşla içeri girdim eşim iyi doktoru ara diye soğuk bir cevap verdi sinirlerim tepeme çıktı hemen doktorumu aradım yemek yedin mi diye sordu ben yemekte yediklerimi saymaya başlayınca maşallah mideni doldurmuş dedi. hastaneye geçmemi söyledi. yatışım yapıldı hemşire beni tamamen soyup bir önlük giydirdi. doktorum geldi muayene etti canım çok yanmıştı çünkü 1 cm bile açıklığım yoktu. ağrımda yoktu ama suyum erken geldiği için suni sancı vermem gerekiyor dedi. ablam suni sancı ile çok zor doğum yaptığı için sezeryan olmamı söyledi. eşimde sen normal doğuramazsın canın tatlı diyince iyice gücüm kırıldı zaten korkudan elim ayağım titriyordu. kayınavlidem bir telaşla odama girip oh oh normal doğum yapacaksın diye karşımda kahkaha atmaya başlamazmı iyice sinirlerim bozuldu. sezeryan olmaya karar verdim dyince suratı beş karış olmuştu. sempatiksalakcinni ameliyata alındım epidurali taktılar hiç hissetmedim bile herşey çok güzel geçti ve on dakika sonra kızımın ilk sesini duydum. oadaya geldiğimde kızım beni bekliyordu hemşireler ilk emzirme için hemen kucağımı verdiler dünyanın en güzel mutluluğu allahım sana şükürler olsun. canım kızım beni hamileyken hiç üzmedi. şimdi üç aylık olduk annesini yine üzmüyor. ilk günden itibaren gece uykusu mükemmel gaz sorunumuz hiç yok allah herkese böyle sakin bir bebek nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?