canım çok sıkkın pko oldum nolur yazın destek olun lütfen...

evlilikten önce doktor pek birşey yapamıyor zaten ultrason kan testi sadece mümkün.. Korunmayip gebe kalmayıp 3-4 aydır da bazı farklılıklar hissedince doktora gitmek şart oldu..

Son düzenleme:
Hormon testlerinizi yapmadan nasıl pko teşhisi koymuş o çok methedilen doktor anlamadım Benimde ultrasonda bakılınca pko görüntüsü var ama hormon testlerim normal çıktı ve pko olmadığım anlaşıldı,üstelik kiloluyum ve adetlerim düzensiz olmasına rağmen.Görüntü pko gibiydi ve yumurta tembelliği vardı fakat doktorum ilaç vermedi hatta hamile kalabilmem için klomen verdi ve ben klomen kullandığım ay hamile kaldım.Hormon testlerinizi yaptırmadan hiçbir ilaç kullanmayın bence.
Eğer hormon testlerinden sonra pko olduğunuz anlaşılırsada (inşaAllah sonuçlar güzel çıkar) hiç korkmayın pkolu olup hamile kalan çok tanıdığım var :) Yeterki cenab-ı Hak ol desin inşaAllah.

zaten doktor hormon sonuclArı çıktıktan snra ılaca baslıycaz dedı ama sadece ultrason görüntüsüyle bana pko hemde 2. evre dedi...şimdi bnm de kafam karıştı sadece o görüntüyle teshıs konulmuyor mu yani...orda gorundugu gıbı olmayada bılır sızde oyle olmuş belkı bnde de olabılır :) cok mutlu oldum suanda ınsallah hormonlarım duzgun çıkar..bnm yüzümde ve göbek çevremde tüylenme var onları gordu ve teshısı kesınlestı doktorun ama ben kendmı bıldım bılelı bu tuylerım var cok cok aşırı degıl ama var işde..bnde anlamadım kı sımdı bu tüyler pko dan olsa cocuklugmdan berı olmaz heralde..hayırlısı cok dua edın bana lütfen yarın vercem hormonları bakalım

merhaba ben de ünivden sonra yüzümde bitmeyen sivilceler yüzünden gitmiştim, doktor pko teşhisi koymuştu, 6 ay doğum kontrol hapı kullandım yüzüm tertemiz oldu, pko da geçti..sivilceler yine başlayınca -sanırım pko yine başaldı- soğan kürünü duymuştum onu yaptım, 5-6 sene yüzümde hiç sivilce çıkmadı. ayrıca evlendikten sonra istediğim ay hemen hamile kaldım. ben de geçen hafta doktor kontrolüne gittim,adetlerim düzenli ama kanama düzenli değil, yani adet başlıyor ama kanama tam olmuyor, sonra bitemiyor falan, ultrasona bakıp pko teşhisi koydu ve bi diyabet ilacı önerdi sanırım insulin direncini düşürmek için, malesef doktorlarına güvenmediğim bi ülkede yaşıyorum, zaten karataya uygun beslenen ve hergün sporunu yapan biriyim ve fazla kilom yok. verdiği ilacı almayacağım. trye gittiğimde tekrar doktora gidip tahlil yaptırıp sonra soğan kürü kullanacağım. ben de 2.yi istiyorum ama henüz çalışmalara başlamadım : ) velhasılı pkoyu dünyanın sonu olarak görmeyin, allah dermansız dert vermesin..

amin kimseye vermesin..ama ister istemez kafayı takıyorum..ben 15 aydır korunmuyorum ama bebek olmuyo işde..bu yüzden pko yu bukadar buyuttum sanırım...

Yok canım sadece görüntüyle teşhis konulamaz.Her tüylenme ve sivilcenin nedenide pko değil.Hormon testlerin yapıldı mı bugün merak ettim,inşaAlah sonuçlar güzeldir.

Yok canım sadece görüntüyle teşhis konulamaz.Her tüylenme ve sivilcenin nedenide pko değil.Hormon testlerin yapıldı mı bugün merak ettim,inşaAlah sonuçlar güzeldir.
evet yapıldı ama sonuçlarımı doktora gonderemedım cok gec cıkmıs ...yarın fax cekcem..belkı sız anlarsınız ben buraya yazıyım da bı bakın olur mu..

fsh=5.37
lh=7.93
tsh=1.76
prolaktin=12.41

evet yapıldı ama sonuçlarımı doktora gonderemedım cok gec cıkmıs ...yarın fax cekcem..belkı sız anlarsınız ben buraya yazıyım da bı bakın olur mu..

fsh=5.37
lh=7.93
tsh=1.76
prolaktin=12.41

Canım değerlerin normal çıkmış.Lh seviyen fshtan çok çok yüksek olsaydı pko denilebilirdi.Bu değerlerle pko olmuyorsun canım.Bakalım doktorun ne diyecek?

Canım değerlerin normal çıkmış.Lh seviyen fshtan çok çok yüksek olsaydı pko denilebilirdi.Bu değerlerle pko olmuyorsun canım.Bakalım doktorun ne diyecek?
inşallah oledır yaaa sevınıyorum suan ama sanırım daha erken hem doktor bakmadı hemde çıkmayan bıkac sonucum daha var ayın 22 sınde cıkacvakmıs onlar da e2 fılan vardı sanrım o tahlıllerde de ama sımdıkı sonuçlarım bıle güzel sanırım cokkk tesekkr ederım mutlu oldum..da kafama takılan bısı var...bu degerlerım normalse bende ultrasonda görünen o kıstler neyın nesı ve bu kadar ovulen bır doktor kut dıye pko 2. evre dıye nasıl kesın bı tanı soyluyo...bu doktor hakkında bır tane bıle kotu yorum duymadım ya

Canım benim görüntümde pko görüntüsü ama pko değilim.Hatta klomen verdiği ay 6 tane yumurtam gelişti.Sağda 5 tane solda 1 tane.Sağdakilerin hiçbiri çatlamadı ve kist oldu ama soldaki o bir tane çatladı ve hamile kaldım.Gerçi düşükle sonuçlandı maalesef ama çok yumurta olması hamileliğe engel değil hatta kist oluşumuda hamileliğe engel değil.Benim yengem geçen ay doğum yaptı ve onun hamileliği boyunca kist vardı,sezeryan oldu ve ameliyatta kistide alındı.Benim çoğu ay çatlamayıp kiste dönüşen yumurtam oluyor ve adetle atılıyor.Yani her kist oluşumu ve çok yumurta olması pko demek değil.Umarım diğer sonuçlarda güzel çıkar.Bakalım yarın doktorun ne diyecek çok merak ettim

:)
:) :) ayyy cok cok cokkk sevındırık oldum suanda yaaaa benmde durumum sennkı gıbı o zaman gercı dusuk yapmana uzuldum ama en azından hamıle kalabılıomussun bak ona sevın bnce ben daha hıc bole bı duyguyu yasamadım ve doktor pko dedı dıyelı delı gıbı bebek ıstıyorum..ya doktoru smdı mı arasam yada mesaj mı atsam ben catlarum yarına kadar yaaa :)

ay bır de benm sole bı durumum var bu testler adetın ucuncu gunu bakılıomus ya benm adetım bıttıkten bı gun sonraya denk geldı acaba deerlerım ucncu gunu baktrsam degısır mı kı

ay bır de benm sole bı durumum var bu testler adetın ucuncu gunu bakılıomus ya benm adetım bıttıkten bı gun sonraya denk geldı acaba deerlerım ucncu gunu baktrsam degısır mı kı
Canim adetin 3. gunu en iyi sonuclar alinir.Ama seninkide cok gec yapilmamis.Olmazsa onumuzdeki ay adetin 3. gunu tekrar yaptirirsin.Benim degerlerimde bi farklilik olmamisti farkli zamanda yaptirdigimda da.
Benim ikinci hamileligimdi canim.Ilkinde kendiliginden olmustu klomen kullanmadan ama oda dustu.Benimde dusuk sebebine bakilacak onumuzdeki hafta kismetse.InsaAllah Rabbim aratmadan hayirli saglikli evlatlar verir bize ve isteyen herkese.

amin amin inşallah valla sana da diğer tum bebek ısteyen anne adaylarına da dua edıyorum ben kendmle beraber hayırlısıyla versın rabbım en kısa zamanda...ama acayıp ferahladım ben suan yaaa..sankı ıkı gundur dünyanın tum yuku bnm omzmdaydı fena halde rahatladım tabı sımdılık

Amin canım.İnşaAllah bu rahatlığın devam eder.Bu arada eğer doktorun pkosun derse bence bu değerlerinle 2. bir doktora daha görün derim.Yaşadığım tecrübelerden yola çıakarak tek doktorla kalmamayı öğrendim Neler neler dendi bana.İlk düşüğüme dış gebelik diyen doktorundan tutta rahmin ters diyen,senin yumurtan çatlamıyor bu nedenle hamile kalamıyorsun diyen dokturna kadar gördüm :) Fakat hiçbir sorunum yok çok şükür yalnızca yumurta tembelliğim var yani yumurtam geç büyüyüp çatlıyor,buda klomenle çözüldü çok şükür.Rahmim felanda düzgün

ya ben hazıran ayından berı on tane doktorla ayrı ayrı gorusmusumdur resmen ara kanamam vardı kımısı endometrıttsın dedı kımısı cocugun olmaz dedı kımı yumurta çatlama kanaması dedı kımı düşük yapıosun dedı kımse de kıst demedı ama hatta bırısı cok kucuk kıstlerın var ben bunlara kıst bıle demem ama dedı kılo alrsan pko olursun yumurtaların bıraz byuk ama hersey yolunda dedıler..ben kılolu deılım ama 51 kıloyum boyum 165...yanı kimseye guvenm yoktu anlycagn..ta kı bu doktoru tanıyana kadar..ankaranın %90 ı bu doktoru bılıo ve cok ovuyolar..cok guvenmstım ama suanda kararsızım bılemedım bana mı kotu halı denk geldı yoksa anlatanlar mı abartıyo anlamadım

Sonuçlara göre değerlendirme yapıp asıl teşhisi koyunca ortaya çıkacak herşey Canım benim dış gebelik diyen doktorumda çok övülmüş bir doktordu hatta yumurta takibi bile yapmadan sende çatlama sorunu var dedi ki benim yumurtam çatlamasa nasıl hamile kalacaktım Ya da dediğin gibi bana iyi hali denk gelmedi Şimdiki doktorum hiçbir şeyi şansa bırakmıyor.Benim hormon tahlillerim yapılınca eşimdende sperm testi istedi,onada bakalım dedi.Çok şükür eşimde de orun çıkmadı.Sonra yumurta takibi yaptı ve orada anlaşıldıki yumurtalarım geç büyüyüp çatlıyor yani benim adetime 3-4 gün kala çatlıyor bu durumda da nasıl olsa adete az kaldı diyerek eşimle yakınlaşmadığımız için hamile kalamıyordum.Hatta önce klomen kullanalım eğer hamile kalamazsan ondan sonraki ay rahim filmi çekilirsin boşu boşuna canın yanmasın dedi.Çok şükür hamile kalınca tüplerde yapışıklık olmadığı anlaşıldı.Çoğu doktor önce rahim filmi ister halbuki boşu boşuna ağrı yaşatır.Doktora güven çok önemli,inşaAllah senin doktorunda anlattıkları gibidir.Yarın ne diyecek acaba

ayyy benm doktor esımden tahlıl ıstemedı kı yaaa...bıde bana dırek yasmını yazdı ne kadar kullanacağıma tahlillerden snra karar verecegını soledı...ben yarın sabah erkenden kalkar kalkmaz arayım su doktoru soleyım hatta sonuçları gonderdıkten snra arayım kı bakıp bana hemen solesın :) gercı hepsı çıkmadı sonuçların ama bunlar bıle bısılerı anlamaya yeter sanırım...bakalım ne dıcek..tum bunlara rağmen bana yıne de yasmını kullan derse ben kullanmıcam..of yaaa doktorlara da güven yok ne yapcaksak..

Canım naptın sonuçları doktoruna gösterdin mi?
gosterdım cnm bnm konuştuk ama bak sana anlatıyım sen yorumla.hormonların temz cktı sen gene de altı ay kullan yasmını dedı bnde bebek ıstıyorum kullanmasam olmaz mı dedım o zaman 3 ay kullan snra hamıle yapalım senı dedı ama nasl kullanacagmı dahı anlatmadı ılacı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…