canım çok sıkkın kızlar....

emirhan26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
94
0
ne alaka ama paylaşacak ve konuşacak kimsem yok diye sizlerle paylaşmak istedim.sorunum bebeğimle ilgili değil.kendimle ilgili... evliliğimde çok problemlerim var.anlaşamıyorum.O kadar deniyorum.alttan alıyorum.ama lafla veya fiili şiddet görüyorum.Üniversite mezunuyum bu sene öğretmenlikten istifa ettim bebeğimi bakıcıya bırakamadığım için.Daha doğrusu bakıcı bulamadığımiçin.4 senelik evliyim.3.ayda başladı şiddet.saçma sapan sebeplerden.haklıyken kelime oyunlarıyla beni haksız ediyor, hakaretler, aşağılamalar anlatamam neler neler....benden 11 yaş büyük görücü usulu evlendim.allah belamı vereydi de evlenmeseydim.Durumu oldukça iyi bir ailenin çocuğum ve gurbete gelin geldim ailem şehrinde tanınan bir aile o nedenle ayrılmama müsade etmiyorlar.Eşimin durumu aileme göre daha kısıtlı.Hele bir de kriz döneminde sıkıntılı bir süreçe girdi.Benden çıkarıyor hıncını.Tüm gün evdeyim gidebileceğim bir yer yok.Yardımcı kadın bile almama izin vermiyor.Harçlık bile vermiyor.Evdesin napıcan parayı diyor.Arada ailemin yanına gezmeye gidiyorum.Onlar kıyafet oğluma ihtiyaçlarını alıyorlar.Bu salakta beleşe konuyor nasılsa ailesi alıyor diye hiç bana ve oğluma masraf etmiyor.yaaaaaaaaa O kadar bunaldım ki valla ölmeyi düşünüyorum bu sefer oğlum bu salağamı kalsın.en iyisi ikimizde ölelim diyorum.Biliyorum şuan delimi bu diyorsunuz.Bir eğitimcinin bunları düşünmesi ne kadar ayıp ama insan çaresizse neler aklına geliyor... oğlum için o kadar üzülüyorum ki böyle bir babanın oğlu olduğu için çok şansızmış :a015:

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına..Hayatın içinden_Eşi ve eşinin Ailesi bölümüne taşınır konun büyük bi ihtimalle..

Herşey çocuklarımız içn ama kimse hayatını böyle zindana çevirme Hakkına sahip değil .mesleğinde varmış neden ölmeyi dşünüyorsn anlamadım..Annen baksın bebişine sen çalış?

Keşke istifa etmeseydin canım..
Bakıcıya bırakabilirdin yada ailenden birileri yardımcı olurdu..

Şuan bir karar vermelisin.eşinin düzeleceğine inanıyorsan
Konuş hatta aile büyüklerine anlat hep beraber konuşun..

Yok düzelmez diyorsan,ailenin yanına git bir müddet kafanı dinle
sağlıklı karar al derim
zira bu psikoloji ile bebeğinide sağlıklı büyütemessin.

Allah yardımcın olsun

Allah akıl fikir versin.Bi ara benzer bi sorun yaşadım bende..Eşim hala sinirli..Daha doğrusu ne zaman sinirleneceğini kestiremiyorum..Ailemin arkamda oldugunu görünce biraz daha azalttı olayları ama yinede ewlilik denen şey böyle olmamalı diye düşünüyorum..Biraz gözdağı versen olmazmı??

zor durum...çok üzücü..ama işte şimdi ben yine o klasik soruyu soracağım...neden çocuk yaptın bu adama???? eğitimcisin birde hayatım..içseydin hapını...baktın düzelmiyor bırakırdın çarçabuk..şimdi bir de el kadar yavrucak var..ama tabi yine de bu bir engel değil..olmuyorsa olmuyordur...burda bir tatoş ablamız vardı...çocuğu inanılmaz sağlık sorunlarıyla doğmasına rağmen daha 3 aylık olmadan bebek ayrıldılar..şimdi kadın kendi savaşını kendi veriyor..kalp ameliyatını bekliyor oğlunun..hadi biraz kuvvet..hayat bize armağan..ve çıkmaz bu sokak dediğin her sokağın çıkışı vardır..en azından geldiğin yoldan geri dönersin...

ne alaka ama paylaşacak ve konuşacak kimsem yok diye sizlerle paylaşmak istedim.sorunum bebeğimle ilgili değil.kendimle ilgili... evliliğimde çok problemlerim var.anlaşamıyorum.O kadar deniyorum.alttan alıyorum.ama lafla veya fiili şiddet görüyorum.Üniversite mezunuyum bu sene öğretmenlikten istifa ettim bebeğimi bakıcıya bırakamadığım için.Daha doğrusu bakıcı bulamadığımiçin.4 senelik evliyim.3.ayda başladı şiddet.saçma sapan sebeplerden.haklıyken kelime oyunlarıyla beni haksız ediyor, hakaretler, aşağılamalar anlatamam neler neler....benden 11 yaş büyük görücü usulu evlendim.allah belamı vereydi de evlenmeseydim.Durumu oldukça iyi bir ailenin çocuğum ve gurbete gelin geldim ailem şehrinde tanınan bir aile o nedenle ayrılmama müsade etmiyorlar.Eşimin durumu aileme göre daha kısıtlı.Hele bir de kriz döneminde sıkıntılı bir süreçe girdi.Benden çıkarıyor hıncını.Tüm gün evdeyim gidebileceğim bir yer yok.Yardımcı kadın bile almama izin vermiyor.Harçlık bile vermiyor.Evdesin napıcan parayı diyor.Arada ailemin yanına gezmeye gidiyorum.Onlar kıyafet oğluma ihtiyaçlarını alıyorlar.Bu salakta beleşe konuyor nasılsa ailesi alıyor diye hiç bana ve oğluma masraf etmiyor.yaaaaaaaaa O kadar bunaldım ki valla ölmeyi düşünüyorum bu sefer oğlum bu salağamı kalsın.en iyisi ikimizde ölelim diyorum.Biliyorum şuan delimi bu diyorsunuz.Bir eğitimcinin bunları düşünmesi ne kadar ayıp ama insan çaresizse neler aklına geliyor... oğlum için o kadar üzülüyorum ki böyle bir babanın oğlu olduğu için çok şansızmış :a015:

canım bebişin için sağlam durmalısın.melesef sende benim gibi aile mağdurusun şu ne der bu ne der.ama herşeye rağmen hayata sıkı sıkı tutun allah sana bir evlat nasip etmiş allah bağışlasın o sana yeter.herşey bir sınav.bir arkadaşın imzasında şu yazıyı gördüm.allah ihmal etmez imtihan edersabret düzelir işallah..:teselli:

canım herşeyden önce sakin ol...benimde evliliğimde sorunlar var bende çoğu kez niye evlendim diyorum ama artık çok geç bide bebeğimiz var..
düşünsene sana bişey olsa yavrun onların elinde kukla olacak sakın ama sakın böyle şeyler düşünme..
eşinle otur konuş evliliğnizin düzelme ihtimali yok ise ailenle ciddi ciddi konuş..
nereye kime gideyim de sanada bebğinede sahip çıksınlar..dua etde bi ailen var arkanda benim oda yok....

arkadaşım çok üzüldüm ama sen böyle bi hataya nasıl düştün inanmadığın bi evlilikte nasıl öyle bi adama baba olmak kutsal bişeyi nasip ettin sana ve o bebeye yazık deyilmi erkek para açısından bunalıma girince evet saldırgalnlaşabiliyo ama bu senin şiddete uğramana sebep deyil oğlunada yazık öyle bi ailede büyüse ne verebilirsin ki adam anlamış tabi ailenin sana baskı yaptığını e bide maddi açıdan yardımcılar ama arkadaşında dediyi gibi ailen arkanda dursa gelip seni alsalar sanmıyorum ki o kadar rahat sana davransın mesleyinde elinde ayrılsan bile illaki iş bulursun iyice düşün böyle nereye kadar devam edebilirsin ki

Evli değilim ama çevremden görüyorum,duyuyorum en yakınım teyzemdede var aynı sorun.Eşinin durumu olduğu halde yine bizimkiler yardım ediyor.Böyle erkeklerin eşlerini başkalarına muhtaç ve mahcup etmesi çok sinirimi bozuyor:eek:klava:

canım ya bence çoçuğun ve kndin için çok zor bir durum ama şiddet var diyosun ailenle konuş bence katlanılmazki şiddetede allah yardımcınız olsun valla

ya ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum keşke yardımcı olma imkanımız olsa belki bişeyler nesnel olarak düzeltemeyiz ama psikolojin önünü görmen ve mücadele etmen adına sana yardımcı olmayı çok isterdim
ama bu yardımı hangi söz ve hangi yöntemle yapıcam onuda bilemiyorum
NESTLE çok güzel bir yazı yazmış aslında o bile anlatıyor biçok şeyi

çoğu insanın çok problemi var sakın sadece ben böyleyim yada neden bana deme

herşeyden öte sana muhtaç bir bebek var
zaman herşeyin ilacıdır
demişki bir üstad merhem değil zaman getirin yarama

inan hepsi geçecek hepsi bitecek eğer ayrılmazsan gün gelecek yaptıklarından pişman olacak
ama şunada inanıyorumki herşeyin bir sebebi vardır
eşinin böyle davranmasının altında bir problem bir neden var muhakkak
sadece şimdilik sabırlı ol
sebebini anlamaya çalış

canım benim dualarım seninle

Ben de Ayline ( nestle ) katılıyorum.Keşke bebeğin olmadan ayrılsaydın ama olan olmuş maddi olarak ne eşine ne ailene muhtaçsın kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin bir mesleğin var ailenle konuş ve desteklerini bekle ama şiddet varsa düzelmez hayatım .Aynı sorunları halam 30 senedir çekiyor eskiden babanemler boşanmasına izin vermemiş ki kendi mesleğine olmasına rağmen çekmiş eniştemi yaşından 10 yaş daha büyük gösteriyor şimdi halam .
Bir arkadaşım da ( onlarında içki sorunları var ) 3 aylık bebeğiyle gitti annesinin evine .
ınsanlar değişmez ben buna inanır bunu söylerim tabii hayat senin

canım çok üzüldüm yaşadıklarına bence ailene karşı biraz daha ısrarcı olmalısın.şiddet olan bir evlilikte ben düzelme olacağına ianmıyorum.yarın öbürgün bu şiddet yavrunada uygulanmasın.öfkesini kontrol edemeyen insanlardan hep korkmuşumdur.ailen eninde sonunda bu durumu kabullenecek canım.yeterki seni kararlı görsünler

4 senelik evliyim 3.aydan itibaren şiddet görüyorum demişsin bence yeterince sabretmişsin
para mevzusuna bir decere katlanılır ama şiddet nereye kadar oğlun büyüyecek analamaya farketmeye başlayacak bir çocuğun annesini babası tarafından dövüldüğünü görmesi çok acı verici
bunu ona yaşatma ya eşinle otur adam akıllı enine boyuna konuş tabi konuşmayla anlarsa
yada ailenle konuş ne derlerse desinler kocanın yaptığı kadar acıtmaz içini
evliliğien devam edersende sakın 2. bir çocuk yapma!'

canım benim inan çok üzüldüm okuyunca yalnızlık duygusunu şu anda fazlasıyla yaşıyorsundur
valla yuvaların heleki çocuklu yuvaların yıkılmasına çok üzülüyorum
düzelebilecek bir tarafı varsa kendini bebeğinin yerine koy ve düzeltmeye çalış

sana ufak bir tavsiye öğretmenim bende evde daha bir bunalıyorsundur keşke olmasaydı ama istifa etmişsin bir dershanenin etütlerine girebilirsin hafta sonları 2 şer saat falan hem asgari ücret alırsın hem sigortan devam eder hemde sosyal ortamda evin bunalımını unutursun eşinde hafta sonları 2 saat falan bebişe baksın sonuçta onunda evladı
bütün dualarım seninle inşallah en kısa sürede atlatırsın bu sorunu

allah yardımcınız olsun, ama bence düzeleceğini beklemek hayal kurmaktan başka birşey olmaz.
kompleks var sanırım eşinizde, ailenizin maddi gücü karşısında eziliyor, en tehlikeli erkek modeli.bunun hıncını sizi rencide ederek, şiddet uygulayarak, maddi açıdan sıkarak çıkarıyor.bence oturup bir karar vermelisiniz. bu evlilkiği böyle devammı ettireceksiniz, yoksa ailenizi ikna edip biran önce kurtulup işinize ve evlenmeden önceki huzurlu günlerinize geri mi döneceksiniz.tabbi boşanmanın getirdiği sıkıntıları da gözardı etmeden.

Canım evvela allah yar ve yardımcın olsun..sen meslek sahıbı bırısın kımseden cekınme annen bırdaha senı dogurmaz..madem aılenınde maddı gucu var lutfen babanla annenle herseyı konus korkma cekınme aıle destegı super bıse..onlara aglıyarak anlat hergun anlat hergun agla onlara ancak o zaman sana yardım ellerını uzatırlar...buna benzer olay benım ablamın basındaydı bızde yasadıgımız sehrın tanınmıs aılesındenız benımde babamın normları vardı ablam ask evlılıgı yaptı kendı sectı ama hatalı karardı mutsuz oldu bıde gurbetlık yasadı maddı hersey babmdaydı adam bunu kefettı andan ıtıbaren sorumlulgunu dahada boŞladı ama ablam hergun telefonda anneme ayrı bana ayrı babama ayrı agladı o agladı bız olduk olduk dırıldık ve babam tek kalemde aldı ablamı ona ıŞınıde kurdu evınıde aldı oglunuda okutuyor ve ablam dunyaya yenıden dogmus gıbı oldu guzel kızdı ama mutsuzlugu onu somurtkan degesız bırı yapmıstı sımdı guzelıgının yanına bıde mutlu bı ruh eklendı...ınsallah allah ona yenı bır kapı acar oda mutlu evlılık yasar kocası bınlerce pısman oldu ama ıŞ ıŞten gectı...bu ornegı yazdım kı cesaretlen dıye lutfen cocugun ıÇınde kendın ıÇınde ruh hastası bı adamla 1 dk bıle gecırmme emınım yasın cokta genctır tekrar mutlulugu yakalarsın kımse kımsenın hayatının kahyası degıl aılende dahıl...sen bebgın ve kendın ıÇın cıkıs yolu bul dayakla sındırılmıs cesaretını gerı kazan

HAYATIM INANILMAZ ÜZÜLDÜM YASADIKLARINA NE DICEGIMI SASIRMIS DURUMDAYIM
SENIN BI BEBEGIN VAR ONU DÜSÜN SAKIN ALLAH KATINDA GÜNAH OLAN SEYLER YAPMA HAYATIM
SIDDET KONUSUNU AILENE AC BIRAN ÖNCE MUTLAKA YARDIMCI OLUCAKLARDIR

ESININDE SAYGI DUYDUGU BI KISIYI KOY ARAYA O KONUSSUN BERABER OTURUP KONUSUN

SENIN ICIN HAYATTA EN IYISINI DILIYORUM BITANEM HERSEY YOLUNA GIRICEK BIR GÜN KENDINI HIC BIZAMAN CARESIZ HISSETME CÖZÜLEMICEK HIC BI PROBLEM YOK ÖLÜMDEN HARIC....

dualarim senin ve bebeginle bitanem

ya ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum keşke yardımcı olma imkanımız olsa belki bişeyler nesnel olarak düzeltemeyiz ama psikolojin önünü görmen ve mücadele etmen adına sana yardımcı olmayı çok isterdim
ama bu yardımı hangi söz ve hangi yöntemle yapıcam onuda bilemiyorum
NESTLE çok güzel bir yazı yazmış aslında o bile anlatıyor biçok şeyi

çoğu insanın çok problemi var sakın sadece ben böyleyim yada neden bana deme

herşeyden öte sana muhtaç bir bebek var
zaman herşeyin ilacıdır
demişki bir üstad merhem değil zaman getirin yarama

inan hepsi geçecek hepsi bitecek eğer ayrılmazsan gün gelecek yaptıklarından pişman olacak
ama şunada inanıyorumki herşeyin bir sebebi vardır
eşinin böyle davranmasının altında bir problem bir neden var muhakkak
sadece şimdilik sabırlı ol
sebebini anlamaya çalış

canım benim dualarım seninle

ne güzel yazmissin canim arkadasim :1hug:

X