• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canim babamm...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şahsi fikrim söylemek lazım. Benim de kronik bir hastaligim var, oda genetikle alakalı. Bence neyin ne olduğunu eş olacak kişiye söylemeli.
Şizofreni zor bir hastalık. Eniştemin ailesinde var. Allah acil şifa versin.
Kesinlikle söylenmeli.
Bekaret ile karıştırıyor konuyu bazıları. Bu durum ikisinin çocuğunu ilgilendiriyor, tam da eş adayını değil.
Ha ayrılır, ha yoluna devam eder, onun seçimi, bu yüzden de suçlanamaz ki.

cok gecmis olsun zor bir hastalik cok ugrastim bende umarim ileri boyutlarda degildir allah sifasini versin

Allah acil şifalar versin.Nisanlina söyle tabi bunu bilmesinde bişey yok yani.Genetik hastalıklar geçer ama herkeste aynı yaşta etki etmez Allah uzun ömürler versin belki göremezsiniz bile.Hastaligin gecmemesi de var Allahtan umut kesilmez kendinizi sartlandirmayin.

Halamin kaynı şizofren kendi çocuklarında yok ya da diğer kardeşlerinin çocuklarında ama halamın oğlu şizofren, kimde nasil olacağı beĺli degil. Peki babanızın akrabalarinda var mı?

Halamin kaynı şizofren kendi çocuklarında yok ya da diğer kardeşlerinin çocuklarında ama halamın oğlu şizofren, kimde nasil olacağı beĺli degil. Peki babanızın akrabalarinda var mı?[/QU
Hayır başka kimsede yok.

Çok geçmiş olsun.
Bence söylemelisiniz. Çünkü bu durum eş adayınızı hem sizin açınızdan hem de doğabilecek çocuklarınız açısından ilgilendiriyor. Siz ya da çocuklarınız bu hastalığa sahip olacaksınız diye bir şart yok ama bilmek hakkı bence.
Bunu söylerken de utanıp sıkılmayın. Hangimiz hangi genetik hastalıkları taşıyoruz bilemeyiz. Hepimizin başına her an her şey gelebilir. Bilinen durumları paylaşmak eş olmanın ilk şartı bence.
Umarım sağlıklı ve güzel bir hayatınız olur. :KK51:

Tabi ki evet haklisiniz. Ben de yargilamasi için değil ama aramızda böyle bir seyin gizli kalmamasi için söylemek istedim..
Bu tarz durumları beklemek için nişanlanmayı vs beklememek lazım en başında anlatılmalı diye düşünüyorum. Sonra soru işaretleri ve güvensizlik oluşabilir.

Kesinlikle söylenmeli.
Bekaret ile karıştırıyor konuyu bazıları. Bu durum ikisinin çocuğunu ilgilendiriyor, tam da eş adayını değil.
Ha ayrılır, ha yoluna devam eder, onun seçimi, bu yüzden de suçlanamaz ki.

Evet çocuklar önemli bir faktör.
Şöyle birşey de var: biz sadece eşlerimizle evlenmiyoruz. Aileside bizim ailemize katiliyor. Ağır hastalıkları ne zamana kadar saklayabiliriz ki? Annemizin babamızın bize ihtiyacı olsa koşarız hemen. Eşimiz de durumu sonradan anlasa "bana niye güvenmedim?" demez mi? Böyle önemli durumları saklamamak lazım, çünkü es adayının hayatını gelecekte etkileyebilir. Bekaret konusu bambaşka. Bakire olup olmamak bir secenek, ama hastalık değil. Hastalık da hepimiz için. Allah şifa versin inşallah

Evet çocuklar önemli bir faktör.
Şöyle birşey de var: biz sadece eşlerimizle evlenmiyoruz. Aileside bizim ailemize katiliyor. Ağır hastalıkları ne zamana kadar saklayabiliriz ki? Annemizin babamızın bize ihtiyacı olsa koşarız hemen. Eşimiz de durumu sonradan anlasa "bana niye güvenmedim?" demez mi? Böyle önemli durumları saklamamak lazım, çünkü es adayının hayatını gelecekte etkileyebilir. Bekaret konusu bambaşka. Bakire olup olmamak bir secenek, ama hastalık değil. Hastalık da hepimiz için. Allah şifa versin inşallah
Ben de bunu destekledim ya zaten

Zaten taşıyıcı olmaktan endişe ediyor
Kaygısı kendisi değil

ben de farklı bir şey söylemedim zaten. taşıyıcı olabilir de , olmayabilir de. kendisi hasta olabilir, ya da olmayabilir. bunlar birer varsayim.
fakat evlilik kurumunda eş bu durumdan haberdar olmalı. benim eşimin ailesinde kayıplar verdiren ve bunu süründürerek yapan genetik bir hastalık var mesela. bir başkasi olsaydı belki kabul etmeyebilirdi fakat ben problem etmedim. ileride kendi cocuklarımız olduğunda veya allah korusun eşime de denk gelir de erken belirti verirse en azından hazırlıklıyım. fakat herkesin bizler gibi düşünmediği gerçeğiyle de yüzleşmeliyiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back