• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canim babamm...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nickyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
288
131
103
Merhaba sevgili kadinlar kulübü üyeleri..
Benim şöyle bir derdim var: 21 yaşındayım babam şizofreni hastası.
Kendisi o kadar iyi bir insan ki anlatamam. Bugüne kadar hastalığı dışında ne beni ne de kardeşlerimi hiç kırmadı. Ben de elimden geldiğince ona destek olmaya çalışıyorum. Yani şimdilik bi sıkıntımız yok. Ama biliyorsunuz bu hastalığın genetik bir boyutu da var. Kendim çok şükür şu anda sağlıklıyım ama ilerisi icin endişeliyim. Benim ya da ileride evlendiğimde çocuklarımın bu hastalığa yakalanma riski ne kadar, çevrenizde böyle örnekler var mı duyan bilen ?
Birde beş yıllik bir sevgilim var bu yaz nişanlanmayı düşünüyoruz. Sizce bunu ona söylemeli miyim bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz?
Cevaplar icin şimdiden teşekkürler...

Edit: burdaki tavsiyelerden sonra konuştum sevgilimle. Normal karsiladi hatta çok ciddiye bile almadı. Ama biraz espriye vererek aynen şöyle dedi :" S: sen de de olabilir mi acaba
B: niye
S: bazen sen de deli oluyorsun da " (bunari ciddi söylemedi kesinlikle, gülerek söyledi)

Yani ben söyledikten sonra bile bile "deli" demesi biraz ağırıma gitti. Belki ben abartıyorumdur:'(

Son düzenleme:
Valla annesiz babasız büyüdüğüm için onlar benim bam telim kime ne onların hastalıklarından

Geçmiş olsun öncelikle. Endişe etmeyin. Sizler kardeşler de sorun yoksa çocuklarda olmaz bence. İnşallah olamazda Allahın izniyle. Sevgilinizlede nişanlandıktan sonra söyleyebilirsiniz. Durumunuz ciddiyse tabi

Bence simdiden soyleyin bunun icin sizden ayrilacak degil herhalde hos ayrilirsada gercek yuzunu gormus olursunuz. Evlilik hastalikta saglikta yarin Allah korusun hasta olsaniz sizi birakacak biriyse simdiden vakit harcamamis olursunuz.

Merhaba sevgili kadinlar kulübü üyeleri..
Benim şöyle bir derdim var: 21 yaşındayım babam şizofreni hastası.
Kendisi o kadar iyi bir insan ki anlatamam. Bugüne kadar hastalığı dışında ne beni ne de kardeşlerimi hiç kırmadı. Ben de elimden geldiğince ona destek olmaya çalışıyorum. Yani şimdilik bi sıkıntımız yok. Ama biliyorsunuz bu hastalığın genetik bir boyutu da var. Kendim çok şükür şu anda sağlıklıyım ama ilerisi icin endişeliyim. Benim ya da ileride evlendiğimde çocuklarımın bu hastalığa yakalanma riski ne kadar, çevrenizde böyle örnekler var mı duyan bilen ?
Birde beş yıllik bir sevgilim var bu yaz nişanlanmayı düşünüyoruz. Sizce bunu ona söylemeli miyim bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz?
Cevaplar icin şimdiden teşekkürler...
Hic korkmayin.. Babanizin boyle bir hastaligi olmasi ayni durumu ileride sizinde yasayacaginiz anlamina kesinlikle gelmiyor. İlerisi icin endiselenmeyin, evleneceginiz kisinin de icine suphe dusurmeyin lutfen.

Bence simdiden soyleyin bunun icin sizden ayrilacak degil herhalde hos ayrilirsada gercek yuzunu gormus olursunuz. Evlilik hastalikta saglikta yarin Allah korusun hasta olsaniz sizi birakacak biriyse simdiden vakit harcamamis olursunuz.
Bu yüzden ayrilmak isteyeceğini düşünmüyorum. Dediğiniz gibi tek derdim gizli kalmasın. Başka bir şekilde duyup da yanlis anlamasini istemiyorum..

benim tanıdığım ağır saldırgan bir şizofreni hastasının 2 kızı var ve oldukça sağlıklılar. içinizi ferah tutun, sorununuz olmasa da erken teşhis için psikolog desteği alın. ve birlikte olduğunuz kişiden elbette ki saklamayın. zaten evlilik iyi günde , kötü günde birlikte olmak değil mi? eminim ki sizi gerçekten seviyorsa varsayımlar üzerinden uzaklaşmayacaktır ;)

Bu yüzden ayrilmak isteyeceğini düşünmüyorum. Dediğiniz gibi tek derdim gizli kalmasın. Başka bir şekilde duyup da yanlis anlamasini istemiyorum..

Insan olan insan zaten bu yuzden asla ayrilmaz ama bana karsimdaki bunu soylemese cok zaman sonra soylese ben cok sasirir ve uzulurdum. Bir iliskide guven onemlidir bence. Ayrica benim uzak bir tanidigimin babasi da bu hastaligi tasiyor ve ilaclarla gayet de iyi zaman zaman sorunlari olabiliyor ama takip edildigi zaman bir sorun yok. Cocuklarinin yaslari da baya var ama onlarda cikmadi. Ayrica hangimizin yarin saglikli olacagi garantisi var ki?

Benim dedemde hasta ve çocuklarının 2si de genetik olarak hasta ancak diğer 3 çocuğunda bir sıkıntı yok.
Ayrıca hasta olan bir çocuğunun da çocuklarında problem yok. Bence içinizi rahatlatmak adına paylaşın ama bende hasta olabilirim ileride gibi bir şey söylemenize gerek yok endişelenmesin.
Hali hazırda tüm insanlar psikolojik (şizpfren demiyorum) olarak bu tarz durumlar için kuluçka onu aşmak ve yenik düşmek bizim elimizde bu nedenle kendinizi sorumlu veya herhan gelişebilir bir durum olarak belirlemeyin. Ergenlikte belirtileri oluyo sizde bir belirti veya böyle bir durum yoksa endişelenmeyin lütfen hayatınıza normal akışında devam edin.

Insan olan insan zaten bu yuzden asla ayrilmaz ama bana karsimdaki bunu soylemese cok zaman sonra soylese ben cok sasirir ve uzulurdum. Bir iliskide guven onemlidir bence. Ayrica benim uzak bir tanidigimin babasi da bu hastaligi tasiyor ve ilaclarla gayet de iyi zaman zaman sorunlari olabiliyor ama takip edildigi zaman bir sorun yok. Cocuklarinin yaslari da baya var ama onlarda cikmadi. Ayrica hangimizin yarin saglikli olacagi garantisi var ki?
Haklısınız.. babam da normal sağlıklı bi insan gibi . Çoğu zaman bi sorunu yok zaten. Hastalığı kronik, iyileşme umudu yok. Ve zaten kendisi de bununla yaşamayı öğrenmiş, hastalığını kabullenmoş durumda..
Benim dedemde hasta ve çocuklarının 2si de genetik olarak hasta ancak diğer 3 çocuğunda bir sıkıntı yok.
Ayrıca hasta olan bir çocuğunun da çocuklarında problem yok. Bence içinizi rahatlatmak adına paylaşın ama bende hasta olabilirim ileride gibi bir şey söylemenize gerek yok endişelenmesin.
Hali hazırda tüm insanlar psikolojik (şizpfren demiyorum) olarak bu tarz durumlar için kuluçka onu aşmak ve yenik düşmek bizim elimizde bu nedenle kendinizi sorumlu veya herhan gelişebilir bir durum olarak belirlemeyin. Ergenlikte belirtileri oluyo sizde bir belirti veya böyle bir durum yoksa endişelenmeyin lütfen hayatınıza normal akışında devam edin.

Ne gibi belirtileri oluyor acaba bilgilendirirseniz sevinirim

Ne gibi belirtileri oluyor acaba bilgilendirirseniz sevinirim
Şu şu diyemem ama içine kapanıklık, bazı nöbetler geçirme evden çıkmama vs. gözlemlediğim zaten farkediliyor ve doktora gidildiğinde anlaşılır.
Siz içinizin rahat etmesi nedeniyle bence bir psikiyatr ardından bir psikologla görüşün derim.

Şahsi fikrim söylemek lazım. Benim de kronik bir hastaligim var, oda genetikle alakalı. Bence neyin ne olduğunu eş olacak kişiye söylemeli.
Şizofreni zor bir hastalık. Eniştemin ailesinde var. Allah acil şifa versin.

benim tanıdığım ağır saldırgan bir şizofreni hastasının 2 kızı var ve oldukça sağlıklılar. içinizi ferah tutun, sorununuz olmasa da erken teşhis için psikolog desteği alın. ve birlikte olduğunuz kişiden elbette ki saklamayın. zaten evlilik iyi günde , kötü günde birlikte olmak değil mi? eminim ki sizi gerçekten seviyorsa varsayımlar üzerinden uzaklaşmayacaktır :KK66:
Zaten taşıyıcı olmaktan endişe ediyor
Kaygısı kendisi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back