Onkoloji - Kanser ve Türevleri Canım annem huzur içinde uyu...

Patricia

sil baştan başlamak gerek
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
2.892
13
43
Arkadaşlar buraya yazacaklarımı moral bozmak amacıyla yazmıyorum kesınlıkle yanlıs anlasılmasın...
bilenler bilirki annem 2001 senesınden berı kanserle mucadele ediyordu, derken! hep birlikte mucadelemız devam ediyordu. hayatında sedece 3 kere komoterapı aldı ve o kemoterapi annemı bıtırdı dedığimiz günler basladı. alanlar yada yakını kemo alanlar bılırkı elden ayaktan dusurur o kemo surecı. annemin lenf bezlerinde nodul vardı ve kansere cevırmıstı. 3 amılyat oldu ama maalesef her seferınde nuks edıyordu. tabıkı hersey allahtan ama bılıncsız doktor elınede dusunce bu surecler cok daha acılı gecıyor. nerden baslasam nasıl anlatsam bılmıyorum. annem 3. kemosunu aldıktan sonra nolur öleceksem öleyım daha almak ıstemıyorum dedı. bizde kalan ömrunu yatakta gecırmemesı ıcın sen bılırsın annecım dedık. öncesınde nekadar ısrar ettıysekte almadı zaten. sonra toparlayamadı cunku kemo insanın bağısıklık sıstemını tamamen bıtırıyor:KK43: dedığım gıbı her ınsanda farklı tepkı verıyor bana bakmayın sız. kısacası anneme ıyı gelmedı. tedavıye verdığı ıkı senelık aradan sonra ayakları sısmeye basladı. bır sabah uyandığımda annem bılınc kaybı yasıyordu, kimseyı tanımıyor taa 20 yıl oncesınden bışeyler soyluyordu, ara sıra hafızası yerıne gelıyordu bı acayıptı. nedense o gun onu kaybedeceğimiz içime doğdu herkese haber verdık gelın gorun sonkes dıye. abim aksam geldı, bize bi fırça kaydı apar topar annemı şişli etfale goturduk acile. her bolum bu bıze ait sorun değil deyim baska bolume attıysada . acıl dahılıye kabul ettı. sabaha kadar burda musade altında kalabılırsınız dedı allah razı olsun onlardan. sabaha kadar sedye ustundeydı takılan serumların haddı hesabı yok , sabah acılen yoğun bakımı boş olan bir hastane buldu ordakı hemşire sağolsun, hemen medıcalpark bahcelıevlere sevk ettı bızi. orda hemen yoğun bakıma aldılar. annem bir gunde yoğun bakımda taaaa ıkı sene oncesınden dahada ıyı hale geldi, bu bızı sevıncten havalara ucurdu. 3 gece yoğunbakımdan sonra normal odaya aldılar, yawasca yıne hastalanmaya başladı:KK43: dr bızı eve gonderdı dediki bayram gelıyor zaten hastanede dr bulamazsınız sadece oda parası odersınız, isterseniz evınıze gidin bayramdan sonra gelirsiniz yada devlete goturmek istersenız tam tesekkullu testlere flan sokup tedavıye tekrar baslarsınız dedı.
annemın yasadığı seyın tek nedenı kanında aşırı derecede enfeksyon olusuüç gun evde yattıktann sonra bı sabah uyandıkkı annem ruhunu teslım etmış.... annemı kanserden kaybetmedık arkadaslar . demem oki kanserlı hastaların aldığı ilaçlarda bağısıklık sistemı çöküyor ve vucut vıtamınsız kalırsa yada mıkrop kaparsa akyuvarlar savasamıyor buda hastayı dönülmez bir yola sokuyor. kanser hakkında öğrendığım en onemlı sey bu oldu. biliyorum o tedavı zamanında insanın canı bişey yemek istemiyor. o zaman hastalara özel mamalar var kolay bir rapor çıkartılıyor ve ssk karsılıyor bu mamaları en azından hastalarınıza zorla bunlardan yedırın ... ne bileyım yaa ne yazacağımıda bilmiyorum kı . yanlız cok tecrubemız oldu bu yolda. arkadaslar bişey sormak istersenız özel mesaj atarsanız hemen cevaplarım . bu topike moral açısından bıdaha girmeyı dusunmuyorum. hepinize sağlıklı gunler dılerım.

allah güzel annenin mekanını cennet etsin ona en güzel cennet köşelerini meyvelerini nasip etsin başın sağolsun canım arkadaşım allah sana başka acı göstermesin

dün okudum yazını. dün cevap yazamadım resmen boğazım düğümlendi içimde acını hissettim. Allahım sana ve sevdiklerine uzun ömür versin inşallah. seni çok iyi anlıyorum buraya yazarkende kimseyi üzmek istemem demişsin. ama canım keske formun böyle bir bölümünde bunu paylaşmasaydın. beni sakın yanlış anlama. demek istediğim: burda kanserle uğrasan cok insan var. herkes umudunu yitirmemek için uğrasıyor. onlara moral lazım. iyi hikayeler lazım ki kolay atlatabilsinler. yazını okuduğumdan beri yani dünden beri kendime gelemedim. hadi ben önemli değilim. hasta olan ben değilim annem. benim duyduğum acı cok önemli değil. ama kanser hastası bir insan açıp bunları okusa moralmen çöker. umudunu yitirebilir. umarım beni yanlış anlamamışsındır. sağlıkla kal. basın sağolsun. Allahım sevdiklerine güzel bir ömür nasip etsin

sağolun arkadaşlar allah sızlerden razı olsun :KK43: çok zor hala alışamadık .

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, 4 ay önce aynı kanser türü yüzünden babanneciğimi kaybettim... gerçekten çok zor, allah sabır versin hepimize...

Allah rahmet eylesin mekanını cennet eylesin ınşallah canım.Hem sizin hem annenin yaşadıklarına çok üzüldüm.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah size sabır versin

Allah rahmet eylesin annene

sizlere de sabır versin.

Önerilerin için teşekkürler canım.Bağışıklık sistemiyle ilgili güzel önerilerde bulunmuşsun sağol.

Yanlız bu bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yapılabilir,onu araştırıyorum ama bulamıyorum.Bitki çayları zararlı mı olur?

zaten bu lenf nodülünün kaynağı herhangi bir enfeksiyon galiba.netten biraz araştırdım.
benim çevremde de yardımcı olmak istediğim bi arkadaşım var.Ama neler faydalı olur bulamıyorum.

bu yazdıklarınız boğazımı düğümledi gözlerimden yaşlar süzüldü çok üzüldüm çok. Allah annenizin mekanını cennet etsin.

allah sabır versin başınız sağolsun yazdıkların beni derinden etkiledi

ruhuna fatiha okuyalım inşallah..

allah rahmeti ile muamele etsin,sizlerede sabırlar ihsan eylesin..bazı acılar paylaşılamıyor

X