Canan Tan

ire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
100
0
Ankara’da doğan Canan Tan, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur.
Kendisi değişik edebiyat türlerindeki yarışmalarda birçok derece ve ödül almıştır.
-Kelebek (Hürriyet) Gazetesi’nin Senaryo Yarışması’nda Birincilik Ödülü /1979 (Oğlum adlı eser, fotoroman olarak çekildi.)
- 1.Ulusal Nasrettin Hoca Gülmece Öykü Yarışması’nda 1.Mansiyon /1988
- İnkılâp Kitabevi’nin Aziz Nesin Gülmece Öykü Yarışması’nda basılmaya değer görülen İster Mor, İster Mavi adlı kitabıyla, Türkiye’de mizah öyküleri kitabı olan ilk kadın yazar unvanı /1996
- BU Yayınevi’nin Çocuk Öyküleri Yarışması’nda 1.Mansiyon / 1997
- Rıfat Ilgaz Gülmece Öykü Yarışması’nda Birincilik Ödülü, Sol Ayağımın Başparmağı /1997
- İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Romanları Ödülü, Sokaklardan Bir Ali /1997
- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce verilen Cumhuriyetin 75.Yılı Çocuk Öyküleri Ödülü /1998
- 10.Orhon Murat Arıburnu Ödülleri’nde, uzun metrajlı film öyküsü dalında Birincilik Ödülü /1999

Yeni Asır (İzmir) Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.
Milliyet Pazar’da, güncel olayları esprili bir dille yorumlayan yazıları yayımlandı.
Mimoza dergisinde Çuvaldız, Kazete adlı kadın gazetesinde Kazete-Mazete adlı köşelerde yazılar yazdı.

Yazarın Kitapları ::
AH ŞU UZAYLILAR!
BEŞİKTAŞ’IM SEN ÇOK YAŞA!
BEYAZ EVİN GİZEMİ
ÇİKOLATA KAPLI HÜZÜNLER
EN SON YÜREKLER ÖLÜR
EROİNLE DANS
FANATİK OİNLE DANS - GALATASARAYLI
İSTER MOR İSTER MAVİ
OĞLUM NASIL FENERBAHÇELİ OLDU?
PASTA PANDA
PİRAYE
SEVGİ DOLU BİR YÜREK
SEVGİ YOLU
SOKAKLARDAN BİR ALİ
SOKAKLARIN PRENSESİ ŞİMA
SÖYLENMEMİŞ ŞARKILAR
TÜRKİYE BENİMLE GURUR DUYUYOR
YOLUM DÜŞTÜ AMERİKA’YA
YOLUM DÜŞTÜ AMERİKA'YA
YÜREĞİM SENİ ÇOK SEVDİ

yüreğim seni çok sevdi en son yürkler ölür
en sevdiğim kitaplarıydı
mükemmel ötesi bir yazar
ikisindede hüngür hüngür ağlamıştım
hayatımda okuduğum n güzel kitaplardı şiddetle tavsiye ederim =)

paylaşım için sağol canım a.s.
harika bi anlatımı var dil akıcı.. kitabı elinden bırakamıyosun.a.s
eroinle dans, piraye, en son yürekler ölür ve yüreğim seni çok sevdi'yi okudum
en kısa zamanda da aşkın sanal halleri'ni ve çikolata kaplı hüzünler'i de okumak istiyorum.boshayallersmile

evet aynen sana katılıyorum
yeni bir kitabı çıkmış bilgin var mı??

''aşkın sanal halleri'' canım şubatta çıktı diğerleri kadar sarmadı diyolar ama ben yine de okumak istiyorum zemuszemus

bende mutlaka okuyacağım mutlaka =)

Romanları genelde birbirine benzeyen yazar...
Hayatımda ilk defa bir kitap beni hüngür hüngür ağlattı...
Oyüzden Canan Tan'ı unutamam...
Yüreğim Seni Çok Sevdi okunası bir kitap tavsiye ederim..

aynen katılyorum ve türeğim seni çok sevdi'nin yanında een son yürekler ölürüde ekliyorum =)

yazarın dili gerçekten çok yalın çok akıcı
ama konularını sevmedim ben
iki kitabını okudum çok basit geldi başka da okumayı düşünmüyorum

kitapları genelde dizi tadında oluyo ve benn hepsini birbirine çok benzetiyorum:26:

En son yürekler ölür kitabi beni depresyona itiyordu
o kadar gercekciki anlatim stili,romana kapilmamak elde degil..
yanliz kitaplarin ana konusu hep ayni, güclü kadin ve mutsuz son..

son çıkan kitabı ''iz'' i de aldım
üff şu vizeler bitse de başlasam sabırsızlanıyorum

gencen sene canan tan'in ilk romanini okudum. piraye'yi okudum..cok begendim, o kadar begendim ki kizim olsa adini piraye koycam, 2. kizim olsa onunda adini dicle (pirayenin kizinin adi) koycam dedim :=) simdilik sadece nikim DICLE oldu

yüregim seni cok sevdi ve eroinle dans'i da okudum..ama piraye benim favorim oldu.

Yüreğim seni çok sevdi
Piraye
En Son yürekler ölür

Bunlar süperdi.Çok başarılı.

Canan Tan'a bayılıyorum... Tüm romanlarını okudum ve her birinin kendine göre apayrı yerleri var yüreğimde.. yalnız en çok " En son yürekler ölür " romanında ağladım resmen ve sanki o kitabı okurken aynı zamanda da yaşıyordum:2::2: . tüm romanlarını okumanızı tavsiye ederim. hesi sizi ayrı bir dünyaya götürecektir..

evet aynen sana katılıyorum
yeni bir kitabı çıkmış bilgin var mı??

Canan Tan en son " İz " adındaki romanını yayınladı. sanırım mart ya da nisan aylarında yayınlanmış olması lazım. diğer romanlarından biraz farklı. 3 günde bitirmiştim aldığımda. tavsiye ederim

3 kitabını okudum bende eroinle dans yuregım senı cok sevdı ve dun bıtırdıgım iz.hepsıde cok akıcı bir dil sıkılmadam cok kısa bır zamanda okudum.

Şuan Piraye'yi okuyorum...
Son 100 sayfam kaldı, güzel gidiyor...
Aranızda Çikolata Kaplı Hüzünler'i okuyan var mı, merak ediyorum onu da...

Canan Tanın kıtapları benı çok hüzünlendırıyor
hele kı yüreğım senı çok sevdı ve en son yürekler ölürde abartısız ıçımı çeke çeke ağladım

yeni kitabı çıkıyormuş
diğer kitaplar gibidir heralde bu kitabıda.Zengin,ultra kaliteli eğitimli tipler,mükemmele yakın aileler,kavuşamayan tipler

bu da yayınevinden çıkan basın bülteni

''ISSIZ ERKEKLER KOROSU'' ÇOK YAKINDA...

Canan Tan hayranları, uzun süredir merakla beklediginiz Canan Tan'ın yeni romanı "ISSIZ ERKEKLER KOROSU" hakkındaki her şeyi yeni sayfamızdan öğrenebilirsiniz .Hepinizi Bekliyoruz.

Canan Tanın tek kitabı okunup bırakılması gereken yazarlardan bence...Karakterler yerler birbirinden ayrı olsa da konular birbirine çok benziyor...1-2 kitabını okuduktan sonra bir sonraki kitabın sonunu tahmin edebiliyorsun az çok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…