• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canan Karatay: Beni kimse meslekten men edemez!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/canan-karatay-beni-kimse-meslekten-men-edemez,323207
"Kadın doğumcular, 'o kadını dinlemeyin, o meslekten men edildi' diyorlar"
page_canan-karatay-beni-kimse-meslekten-men-edemez_319819274.jpg

Beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, meslekten men edildi iddialarını “Kimse beni meslekten men edemez, men edilmedim" diyerek yalanladı. Karatay, "Bunu kendi aralarında konuştular, bunu medyaya servis yapmışlar. Anti Karataycılar da bunu çok güzel kullandılar, hala da devam ediyorlar" dedi.

Cumhuriyet’in haberine göre Kendisine hastalardan haberler geldiğini belirten Karatay, "Özellikle kadın doğum kliniklerinde doktorlar, 'o kadını dinlemeyin, o meslekten men edildi' diyorlar" dedi.

Karatay, "Yeğenim, rutin kontrol için İstanbul'un çok önemli, saygın bir hastanesinde gidiyor. Kadın doğum kliniğinde, hemşirenin kayıt bankosunun arkasında benim koca bir fotoğrafım, altında meslekten men edildi yazıyor. Bir kadın doğum kliniği, bir özel hastane ki şimdi burada ismi önemli değil, söylersem kıyamet kopar. Onlar yaparken kıyamet kopmuyor, ama ben söylersem kıyamet kopuyor biliyorsunuz. Orada meslekten men edildi diye poster asmışlar!" ifadelerini kullandılar.

Geçen sene kendisine giden biri ile konuşmuştuk. Boş randevu saati almak için ne kadar uğraştığını ve saatinin 700 tl olduğunu söyleyince şok olmuştum.
Konuyla alakası yok tabii :)

Men edildiğini sanmıyorum.

Kadın doğumculara nefret kusarsan bu olacaklar normal tabii.
Onların uzmanlığını ondan iyi bilemezsin ki
Ayrıca söyledikleri kanıtlanmamış şeyler, bir kaynağı yok, bilimsel çalışması yok

E o zaman bende diyim ki, reçel yemek kanseri önler. Hadi inansanıza

Canan Karatay sırf doğruları söylüyor, söylediklerinden bazı kesimler rahatsız oluyor diye dışlanıyor bence.

Doğruları söylediğini nerden kanıtladınız? Tıp doktoru musunuz? Bilimsel çalışmaları, kanıtları mı incelediniz? Çok merak ettim de

Doğruları söylediğini nerden kanıtladınız? Tıp doktoru musunuz? Bilimsel çalışmaları, kanıtları mı incelediniz? Çok merak ettim de
Hak vermem için illa doktor mu olmam lazım? Laborantım olur mu? Ayrıca çok inceledim,araştırdım. Hamilelik döneminde şeker yüklemesi yapmıştım daha sonra Canan Karatay sakıncalarını anlatmıştı boşuna o kadar şekeri hem kendime hem de çocuğuma yüklemiş oldum, eğer düzgün beslenip diyabet riski altındaki grupta değilseniz yaptırmaya gerek yok. 2. hamileliğimde yaptırmayı düşünmüyorum.
Bu da alıntı;

Türkiye'de Karatay’ı destekleyen profesyonellerin sayısı yüksek olmasa da yabancı doğum profesyonelleri arasında hamilikte yapılan gebelik şekeri testinin gereksiz olduğunu ifade edenler var. Tanınmış ebe İna May Gaskin bunlardan biri. İna May Gaskin Doğuma Hazırlık Rehberi’nde gebelik şekeri tarama testi konusunda düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Gebelik şekeri gerçekte bir hastalık değildir. Şeker hastalığından farkı bebek doğduktan sonra bitmesidir. Glikoz Toleransı Testi pek güvenilir değildir. Kadınlara test farklı zamanlarda yeniden yapıldığında sonuçlar yüzde 50 ile 70 arasında farklı çıkabilir. Elimizdeki en iyi kanıt gebelik şekerinin ister diyetle ister ensülinle olsun anneler ve bebekler için sonucu iyileştirecek bir tedavisi olmadığını söylüyor. Kısacası bu test yüzünden oluşacak gerginliğe ondan edinilecek bilgi için değmez.”

http://www.haberturk.com/saglik/haber/1052154-gebelikte-seker-yukleme-testi-faydali-mi-zararli-mi

Yumurtanın sarısı kolestrolü arttırır sakın yeme demişti Cildiye doktorum, o zamanlar roaccutane (akne ilacı) kullanıyordum, hem yumurtanın sarısını yiyordum hem de ceviz tüketip kolestrolümü düşürüyordum ilaca falan hiç gerek kalmıyordu , Canan Karatay da ilaçtan ziyade sağlıklı yaşamı doğal beslenmeyi savunuyor doğru da diyor.

Canan Karatay aslında, Kalp ve İç Hastalıkları alanında Profesör diye biliyorum..
Tv de bir programda görmüştüm, oarada yemek yapılıyor, işte yok sağlıklı yağlar şunlar bunlar diye aşçı övüyor, Canan Karatay baktı yok ben bunu yemem, ağzıma sürmem, bunun içine beyaz işlenmiş şeker koydun, işlenmiş un var bunda deyince aşçının bakışı aynen şu::KK17:

Arkadaşlar bu doktor hamileler günde 10 yumurta yesin diyen biri. Bu kelimesinden sonra ben pek inanamıyorum kedisi. .

Hak vermem için illa doktor mu olmam lazım? Laborantım olur mu? Ayrıca çok inceledim,araştırdım. Hamilelik döneminde şeker yüklemesi yapmıştım daha sonra Canan Karatay sakıncalarını anlatmıştı boşuna o kadar şekeri hem kendime hem de çocuğuma yüklemiş oldum, eğer düzgün beslenip diyabet riski altındaki grupta değilseniz yaptırmaya gerek yok. 2. hamileliğimde yaptırmayı düşünmüyorum.
Bu da alıntı;

Türkiye'de Karatay’ı destekleyen profesyonellerin sayısı yüksek olmasa da yabancı doğum profesyonelleri arasında hamilikte yapılan gebelik şekeri testinin gereksiz olduğunu ifade edenler var. Tanınmış ebe İna May Gaskin bunlardan biri. İna May Gaskin Doğuma Hazırlık Rehberi’nde gebelik şekeri tarama testi konusunda düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Gebelik şekeri gerçekte bir hastalık değildir. Şeker hastalığından farkı bebek doğduktan sonra bitmesidir. Glikoz Toleransı Testi pek güvenilir değildir. Kadınlara test farklı zamanlarda yeniden yapıldığında sonuçlar yüzde 50 ile 70 arasında farklı çıkabilir. Elimizdeki en iyi kanıt gebelik şekerinin ister diyetle ister ensülinle olsun anneler ve bebekler için sonucu iyileştirecek bir tedavisi olmadığını söylüyor. Kısacası bu test yüzünden oluşacak gerginliğe ondan edinilecek bilgi için değmez.”

http://www.haberturk.com/saglik/haber/1052154-gebelikte-seker-yukleme-testi-faydali-mi-zararli-mi

Yumurtanın sarısı kolestrolü arttırır sakın yeme demişti Cildiye doktorum, o zamanlar roaccutane (akne ilacı) kullanıyordum, hem yumurtanın sarısını yiyordum hem de ceviz tüketip kolestrolümü düşürüyordum ilaca falan hiç gerek kalmıyordu , Canan Karatay da ilaçtan ziyade sağlıklı yaşamı doğal beslenmeyi savunuyor doğru da diyor.

Habertürk.. maşallah çok bilimsel bir link eklemişsin.
Tamam sen kendi bildiğin gibi yaşa. Ama özünü anlamadığın konularda uzman gibi konuşup da milleti etkileme
Amma abarttınız ya bi bardak şeker içmeyi

Habertürk.. maşallah çok bilimsel bir link eklemişsin.
Tamam sen kendi bildiğin gibi yaşa. Ama özünü anlamadığın konularda uzman gibi konuşup da milleti etkileme
Amma abarttınız ya bi bardak şeker içmeyi
Milleti etkilemek derken? Bunu okuyan az gider araştırır ona göre kararını verir değil mi , ayrıca üslubunuzu gözden geçirin benimle emir kipiyle 2. tekil şahıs ağzından konuşamazsınız. Abartırım abartmam bu kişiye göre değişir, bana göre önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husus.

Milleti etkilemek derken? Bunu okuyan az gider araştırır ona göre kararını verir değil mi , ayrıca üslubunuzu gözden geçirin benimle emir kipiyle 2. tekil şahıs ağzından konuşamazsınız. Abartırım abartmam bu kişiye göre değişir, bana göre önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husus.

Milletin gogıldan habertürkten bilmem ne sitelerden araştırmasıyla karar vermesine birşey diyeniyorum. Zira bedensel sorunlarından çok, psikolojik sorunları olacağı bariz belli

Ülkede herkes doktorculuk oynuyor maşallah

Sizin diğer doktorlardan ayrıcalığınız ne ki hiç kimse sizi meslekten men edemesino_O

canan karatay kalp ve ıc hastalıkları uzmanıdır kadın dogumcu degıl :)
bu seker yuklemesı konusundada sulalesınde hıc seker olmayan sekerle alakası olmayan kuzenım ılk cocugunda seker yuklemesı dıye bırsey olmadıgı ıcın yaptırmayan... aman daha once seker yuklemesı mı vardı dedı 2. cocuguna yaptırmadı suan tedavı goruyor sekerı varmıs ... cıddı tehlıke atlattı.
kan tahlılındede o ay cıkmıyor
seker yuklemesınde verılen seker 2 dılım baklavaya esıt gunn ıcınde yedıgım kuru pasta recel meyveden daha fazlasını alıyorum sahsen bı anteplı olarak ömrum sırf seker yemekle gecıyor.
eger bılmeden seker yuklemesı yaptırmayıp bebegıme zarar versem kendımı asla affetmzdım
canan karatay sadece kendı alanıyla ılgılı konussun bence :)

Milletin gogıldan habertürkten bilmem ne sitelerden araştırmasıyla karar vermesine birşey diyeniyorum. Zira bedensel sorunlarından çok, psikolojik sorunları olacağı bariz belli

Ülkede herkes doktorculuk oynuyor maşallah

Herkrsin akli mantigi var .. Kim neye inanmak istiyorsa ona inanir öncelikle bunu söylemek istedim . ben canan hocanin söylediklerini önemsiyorum ve cok dogru buluyorum .. Söyledigi her kelimenin her bilginin kutlaka dayanagi var ve bu dayanaklar yillar oncesine ait hangi kanalda programa katilsa kitaplarla geliyor ve anlatiyor . kadindogumcular tabiki düsman olucak kimse yükleme yaptirmak istemiyor hastaneler para kaybediyor .

Kitaplarında yazdığı her bilgi için referans werio, ben yüksek lisans yapmış şuan drsını yapan biriyim veteriner hekimim WE Karatayın iddiaları altı boş şeyler deil. Ki şeker yükleme testi sadece türkiyede bu kadar rewaçta ben hamileyken gittiğim prof çok da gerekli görmedi yapmadı ama üstüne basa basa Karatay dedi Die deil dedi bana toplumumuzda ki bu kadar saldırgan tawırlar saçma gelio. Kadının biyografisinie,kitaplarına we makalelerine ulaşma imkanınız warsa fikriniz değişebilir. Bence uslübu biraz sert mizacı asabi olduğu için bu kadar tepki alıo hoca.
Ayrıca bende Karatay tarzı beslenerek sağlığına kawuşanlardanım internette Karatay tarzı beslenip hayatlarında ki önemli değişimleri gün gün lab tahlil sonuçları ile kaydedip kitap olarak çıkarmaya hazırlananlar war.

Back