Cok gecmis olsun. Cok kotu bir deneyim olmus sizin icin gercekten de... evet ne yazikki doktorlar her kadinin normal dogum yapabilecegini idda ediyor ama bence de bu tak bir yalan... benim boyum cok kisa, 149 cm, doktorum bu boyla normal dogumun beni cok zorlayacagini soyledi, zaten bebegimde ters oldugundan ve zaten riskli gebe oldugumdan normal dogumu hic degerlendirmeyi dusunmedim bile. Ama boyla ne alakasi var diye arastirdigimda ve tesadufen
Acil olarak farkli 2 doktora gorunmem gerektiginde gorustugum toplam 3 doktorun ve arastirmalarimin hepsi normal dogum yapmam halinde herkese gore biraz daha fazla zorlanma ihtimalim oldugundan, bebegin omzunun takilmasi vakumla cekilmesi vb gibi durumlarin yasanma ihtimalinin daha fazla oldugundan soz ettiler...
Ama ne yazikki cevreme bu durumdan soz ettigimde herkes doktorun para icin sezeryan istedigini, falancanin da minicik boyuyla normal dogum yaptigini filan bir ton ornek verdiler. Bilincsiz, elalemin lafina kulak asan bir kadin olsam doktorumdan suphe duyar, muhtemelen normal dogumu zorlardim.
Henuz dogum yapmadim ama, pazartesi gunu icin sezeryan gunu aldim, umarim en sagliklisi bu olur benim icinde bebegim icin de....
Hamilelikte bir kac farkli doktorun fikrini almanin gercekten de cok onemli oldugunu ogrendim. Mutlaka gebelik boyunca surekli olmasa da donem donem baska doktorlara da gorunmekte fayda var