Caminin halıları yüzünden, namaz kılmadan camiyi terk ediyorlar

iki mesaj yukarıdaki arkadaş çok güzel özetlemiş kimi ibadet eder kimi halı seyreder,doğru.

önemli olan burada niyet ve ibadetini yapmak değilmi,herşeyden bir anlam çıkaracak olursak evimizdeki duvarların yada parkelerin üstündende değişik şekiller çıkarıp anlamlar yükleyebiliriz,boş işler bunlar.

Birileri fesatlik dusundu diyelim, kendine dert edip boyle hali tasarlasa bile camiye satin alinmasini saglayan o degil ki...

Haralagurule is yapacaklarina oturup inceleselermis dosenmeden once.
Iki figure kanip "guzel" diye atlarlarsa milleti boyle seylere secde ettirirler iste.

siz namaz kılarken seccade üzerindeki figürlere mi secde ediyorsunuz???????

bu arada şu an üzerinde oturduğum halıya bir göz attım neler buldum bilseniz :)))) nerden aldılar acep bu halıyı anneme bir sormak lazım...

Son düzenleme:

Secde Allah'a edilir diye biliyorum ben.

Seccadeye değil.

Secde Allah'a edilir diye biliyorum ben.

Seccadeye değil.

Seccade ibadeti etkilemiyorsa bosuna masraf yapma karari alinmasaymis o zaman.
Ne de olsa secde edilen icin "temsili" birsey yok...

Demek ki papazlar haçlar veya hayvan figurleri gormek, ona secde ettiklerini dusundurttu ki insanlar itiraz etti... buna istinaden yazmistim.

Diyanetin bu durumda yapmasi gereken sizin yazdigniza benzer bir aciklama yapmak veya da atadigi imamlari hali secimleriyle ilgili uyarmak olmaliydi.
Bu kadar "sifre" aciklayan hoca (!) varken bir tek onlar dusunmuyor ya da ongormuyorlar...
Surekli "her sey kontrol altinda, endiseye yer yok, sizi mi kircaz canim" modundalar.
Sadece bugunku iktidara gore de degil, her donem boyle, nabza gore serbet...

Din işlerine devlet baktığı sürece bunlar normal.

Halı veya kilimi alacak şahıs tanıdığa kıyak çekecek, akrabasına para kazandıracaktır.

Bu tip şeyleri camiden faydalanan halk cebiinden para ödeyerek alırsa, böyle sorunlar da olmaz.

Telden begenemedim. Aynen katiliyorum!

Son düzenleme:
Gayette haklılar insanların kafası karışsın diye binbir türlü dolap döndürüyorlar .

ortada o desenin ne isi varki?? benim bildigim cogu camiide halilar gayet sade oluyor...secde tabiiki Allaha yapilir, lakin gercekten dikkat edilmesi gereken konular bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…