Caminin halıları yüzünden, namaz kılmadan camiyi terk ediyorlar

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
$papaza-benzetti-sikayetci-oldu-4613169.Jpeg

BATMAN’da bazı camilerde bulunan halıların üzerindeki motifllerin Hıristiyan papazlara benzediğini öne süren cemaat bunların üzerinde namaz kılmak istemediklerini belirterek tepki gösterdi. İl Müftüsü Hasan Çağlar, figürlü halıların kaldırılacağını söyledi.

DHA

Batman’da bazı camilerde serili halı üzerine farklı simgelerin bulunması, cemaat arasında tartışmaya yol açtı. Ramazan ayında teravih namazlarında bazı camilerdeki halılarda simgelerin Hıristiyan papazlara benzediğini belirten cemaat şikayette bulundu. Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, kent merkezinde 10’a yakın camide bulunan simgeli halıların kaldırılabileceğini söyledi. Kentteki 140 cami arasında Bayram, Kudret, Aygün, Bahçelievler ve bazı camilerde halılar üzerindeki figürlerin kaldırılması için yapılan şikayetleri değerlendirdiklerini belirten Çağlar; şöyle dedi:

"Cami halıları üzerinde ilk bakışta anlaşılmayan bazı figürlerin yakından iyi incelendiğinde farklı simgelerle donatıldığı ortaya çıkıyor. Bu figürlerin kaldırılması için her yolu denedik. Kaldıramayınca halıların tamamını değiştirmekten başka alternatifimiz yok."

Papaz simgelerinin yansıdığı halılardan cemaatten şikayet aldıklarını söyleyen bazı cami imamları, namazkılarken bu simgelerin dikkat çektiğini ve bazı kişilerin bu halıları görünce namaz kılmadan camiyi terk ettiğini ifade etti.

ben benzetemedim ama... seccadeler genelde çok desenli oluyor hayal gücüne göre herşeye benzetebilirsin:27:

Ben de benzetemedim ama çok rahatsız oluyorlarsa,
Cemaat kendi arasında para toplayıp halıları değiştirebilir.
Ha pardon... neyse sustum :23:

Ben benzettim ya hatta burada yok, bir tanesi baya inek kafası gibi yapılmış. Dikkat edilmesi lazım; kasıt olmayabilir ama hassas konular bunlar.

Inanmiyorim ya resmen 3 tane hac koyup teslisi yerlestirmisler. Bunlarin ustunde namaz olur mi hakkaten. Ama dikkat edene helal olsun...
.

Ramazan ayı boyunca Yusuf Kavaklı epey anlattı bu seccadelerdeki gizli işaretleri.En güzeli düz seccadeler,desenlilerde binbir oyun var.

Bencede biraz benziyor. Insanlarimizin en ufak seylere hassas olmalari guzel.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

evet seccadelerde maalesef değişik figürler varmış
bazıları bu yüzden evdeki seccadeleri atmış
dikkat etmek lazım,benimkilerde pek sorun görmedim.

bu seccadeleri yapan boşuna uğraşmış o zaman, namaz kılan adam haca benzer bir şekil gördü diye hristiyan olacak değil ya, ama rahatsız olması son derece doğal, amaçları ne ki mesaj yerleştirenlerin, beyhude uğraşıyorlar bence

İbadet etmeden camiden çıkmaları garip geldi .
Baştan hata yapılmış , ibadet yapılan yerlerde dikkati dağıtacak desen , renk vs olmaması gerek diye biliyorum ben .

Buradaki foto ters olmuş.Öbür yönden bakınca sivrii şapkalı kafaya benziyor,gözler filan...

Haberlerde görünce anladım.Bazıları da şeytana benzetmiş.Müftülük açıklama yapmış,tüm halılar değişecekmiş.

Üfff ne saçma..Geçenlerde de domates haram diyenler vardı..Neymiş efendim, domatesin ortası kesince haç şekli çıkıyormuş, domates hristiyanmış...Hahahahaha diyorum sadece şekilci beyinlere....:1:.

Bende beğenmedim çok şatafatlı
oysaki sade olması gerek o desenler ,kıvrımlar insana okuduğu duayıda şaşırtır

bu kadar renk desen müsrüflük

ama o yörede zaten abrtılmışlık var evlerde ve giyimde camiye uygulayınca ,sırıtmış sonuçta orası sary değil cami

Desensiz seccade öneriyorlar bu konuda çok dikkat etmek gerekliymiş resimdekide az biraz benziyor papaza ama bakış açısına göre değişir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bilmiyorum ben mi çok uç düşünüyorum ama papaza benzese ne budiste benzese ne..... Sonuçta önemli olan ibadet etmek değil mi ? Papaza benzetilince günaha mı girilmiş oluyor ? Önceki mesajlardan birinde bir arkadaş yazmış..Kimi ibadet eder, kimi de halıyı seyreder diye ..Bence de aynen !

maalesef ..:12:
bende değiştirdim seccadelerimi .. :6:
figürler var , haklı cemaat .. :31:

Back