Çamaşırlar makineden tozlu çıkıyor yardım

Konuyu hortlatiyorum ana ayni sorunu ben de yasiyorum ve delirmek uzereyim! Sanirim bu sorunu yasayanlarla ortak noktamiz hepimizin bebegi olmasi ve aklima gelen de kadife bebek kiyafetlerindeki toz oldu acikcasi. Tozlarin makinede kaldigini ve bir turlu gitmedigini dusunuyorum. Cok yapiskan bi tur toz ve inanilmaz hapsirtiyor! Nerdeyse makinemi cope aticam ki care buysa bunu yapmam da yakindir, o derece biktim! Her camasirdan sonra saatlerce camdan camasir silkelemekten ve onlara utulerken uslerinden bi dunya toz dokuldugunu gormekten moralim altust oluyor artik! Sorununu cozebilen kimse var mi, yardim lutfen :KK43:

makinam marka olmasına ragmen aynı sorunu uzun süre bende yaşadım ama artık sıvı kullanıyorum kafam rahat sıvı gelir sorun gider:KK25:

guzyeli42, post: 39067232, member: 462334"]makinam marka olmasına ragmen aynı sorunu uzun süre bende yaşadım ama artık sıvı kullanıyorum kafam rahat sıvı gelir sorun gider:KK25:[/QUOTE]
Yok sivida ise yaramadı :KK43: cildiricam

Konuyu hortlatiyorum ana ayni sorunu ben de yasiyorum ve delirmek uzereyim! Sanirim bu sorunu yasayanlarla ortak noktamiz hepimizin bebegi olmasi ve aklima gelen de kadife bebek kiyafetlerindeki toz oldu acikcasi. Tozlarin makinede kaldigini ve bir turlu gitmedigini dusunuyorum. Cok yapiskan bi tur toz ve inanilmaz hapsirtiyor! Nerdeyse makinemi cope aticam ki care buysa bunu yapmam da yakindir, o derece biktim! Her camasirdan sonra saatlerce camdan camasir silkelemekten ve onlara utulerken uslerinden bi dunya toz dokuldugunu gormekten moralim altust oluyor artik! Sorununu cozebilen kimse var mi, yardim lutfen :KK43:
Cozum bulabildiniz mi ???

Cozum bulabildiniz mi ???
Merhaba,
Tam anlamıyla çözüm bulabilmış değilim maalesef. 1 yılı aşkın bi süre çamaşırları yıkamada önce, asmadan önce, topladıktan sonra ve ütülerken silkelEdim. İşe yaradı mi? %30 kadar azalma oldu tozlarda diyebilirim. Fakat bu o kadar zahmetli ve insanı yoran bi is ki bi yerden sonra eeeh yeter be dedim ve bıraktım. Ve tozlar geri geldi bi arkadaşım çamaşır kurutma makinesinin ise yaradığını söyledi ama henüz denemedim doğrusu. ..
şimdi herkes bu tozu çamaşırın üstünde kalan deterjanla karıştırmis, değil arkadaşlar. Deterjan tozu değil bu ve sıvı deterjan kullanmakla geçMiyo maalesef.
Nasıl bi şey olduğunu 2 örnekle anlatayim: hacca giden bi yakınınız olduysa, bolca alinan havlulardan uçuşan tozları görürsünüz. Şöyle ışığa doğru kaldırıp azıcık sallayıN. Ya da güneşli bi günde camdan sikeleyip rüzgarın estiği yöne doğru bakın, göreceksiniz.
olmadi, bi kıyafet mağazasına girin spot ışığının altında kıyafetin kumaşıni söyle bayrak sallar gibi biraz sallayın, uçuşan o tozu göreceksiniz. İşte bu, öyle bi toz. Deterjanlik bi durum yok yani. Yeni alınan her şeyde bolca var ve bebek çıplak geldiği için bolca kıyafet, nevresim, havlu vs.. aldık. Alıyoruz da... Dolayisiyla bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Maalesef hala çözebilmis değilim. çılgınca silkelenmek dışında da yapılacak fazla bi şey yok ama artık ona da ne enerji ne de vaktim var çünkü ise geri döndUm. Bi denemediğim çamaşır kurutma makinesi kaldı o da ise yaramazsa ölü yatırım olacak diye almaya yeLtenmedim. Kesinlikle geçireceğini bilsem alırım ama denemek için alınacak kadar ucuz bi şey değil.

kurutma makınelerının tozu ipliği topladıgını bılıyorum. kurutm makınesı almak lazım bence ımkanınız varsa.

trilay .!.:
Merhaba,
Tam anlamıyla çözüm bulabilmış değilim maalesef. 1 yılı aşkın bi süre çamaşırları yıkamada önce, asmadan önce, topladıktan sonra ve ütülerken silkelEdim. İşe yaradı mi? %30 kadar azalma oldu tozlarda diyebilirim. Fakat bu o kadar zahmetli ve insanı yoran bi is ki bi yerden sonra eeeh yeter be dedim ve bıraktım. Ve tozlar geri geldi bi arkadaşım çamaşır kurutma makinesinin ise yaradığını söyledi ama henüz denemedim doğrusu. ..
şimdi herkes bu tozu çamaşırın üstünde kalan deterjanla karıştırmis, değil arkadaşlar. Deterjan tozu değil bu ve sıvı deterjan kullanmakla geçMiyo maalesef.
Nasıl bi şey olduğunu 2 örnekle anlatayim: hacca giden bi yakınınız olduysa, bolca alinan havlulardan uçuşan tozları görürsünüz. Şöyle ışığa doğru kaldırıp azıcık sallayıN. Ya da güneşli bi günde camdan sikeleyip rüzgarın estiği yöne doğru bakın, göreceksiniz.
olmadi, bi kıyafet mağazasına girin spot ışığının altında kıyafetin kumaşıni söyle bayrak sallar gibi biraz sallayın, uçuşan o tozu göreceksiniz. İşte bu, öyle bi toz. Deterjanlik bi durum yok yani. Yeni alınan her şeyde bolca var ve bebek çıplak geldiği için bolca kıyafet, nevresim, havlu vs.. aldık. Alıyoruz da... Dolayisiyla bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Maalesef hala çözebilmis değilim. çılgınca silkelenmek dışında da yapılacak fazla bi şey yok ama artık ona da ne enerji ne de vaktim var çünkü ise geri döndUm. Bi denemediğim çamaşır kurutma makinesi kaldı o da ise yaramazsa ölü yatırım olacak diye almaya yeLtenmedim. Kesinlikle geçireceğini bilsem alırım ama denemek için alınacak kadar ucuz bi şey değil.
Cildirmaya devam o zaman :KK43:

Benzer bir sorunu bende yaşıyorum. Sıvı deterjan kullanıyorum ve çamaşırları bir odada kurutuyorum. Odayı mümkün olduğunca temiz tutuyorum. Özellikle siyah çamaşırlar kuruyana kadar acayip tozlanıyor her yolu denedim ama çözüm bulamadım. Asarken silkele kaldırırken silkele yoruldum işe yarasa neyse işe de yaramıyor, nasıl çözülecek bu sorun, bu işlerde uzman olan bir hanım yardımcı olabilse keşke... :KK43:

Ben sordum ben cevaplıyorum, sonunda çözümü buldum her çamaşırı tek tek pencereden çırpıp tozlarını atmasını sağlıyorum ve çamaşır makinesine koyuyorum.sıvı deterjan kullanıyorum.Çamaşırları sererken tekrar çırpıyorum ve üzerini ince tülbentlerle kapatıyorum böylece tozu en aza indirebiliyorum.

Çamaşırlarım benimde tozlu çıkıyordu özellikle siyahlar aman Allah'ım tek tek toz topluyordum elimle resmen. Sonra bir gün farkettim ki ben normal çamaşırlarımın yanında yünlü bir şeyde atıyormuşum onun tozu çıkıyormuş. Mutfakta kullandığımız bezler yada havlular sabunluklar toz çıkarıyor çamaşırlara. Bunları ayırdığımızda minimuma iniyor toz oranı. Birde yünlü Şeyler yıkadıktan sonra battaniye, polar gibi kısa programda boş bir şekilde makineyi çalıştırın deterjan koymadan oda işe yarıyor

çamaşır makinemi değitirdim. kurutmalı bi (combo dediklerinden) çamışr makinesi aldım. sorunum çözüldü, mutluyum. bilginize. :)

Konuyu tekrar hortlatıyorum ama bu tozlar yüzünden çıldırmak üzereyim.Çamaşırlarla beraber kendimi de camdan aşağı atasım var.:sinirli:

Dün çamaşır kuruttuğum odadan bir badi almamla beraber bir toz bulutu yükseldi.Elimi neye attıysam aynı.Alerjimde var,kaşıntı,hapşırık...

Camdan silkelesemde ardı arkası gelmiyor,sanki geri doluyor hepsi içeri.Sonra tekrar attım makineye,çıkarırken banyoda da çırptım,sabah baktım yine aynı...

Odayı temizledim,halıyı kaldırdım,çamaşırları yine banyoda çırpıp tekrar makinaya attım,çıkarırken yine aynı işlem.Ama yok,az önce elimi tişörte atmamla yine havalandı toz.Güneşe karşıda öyle güzel görünüyorlar ki:mad:

Banyo da her seferinde simsiyah toz içinde kalıyor.

Sabahtan beri çırpmaktan kollarım yoruldu.Ama hala içime sinmedi...
İlla kurutma makinesi mi olmalı yani?

Cikan toz degil ( uzuuuun arastirma ve tecrubelerim sonucu edindigim bilgidir ) dokulenler mikro kumaş parçaları. Parcslanan kiyafetlerin minicik minicik iplikleri yani. O yuzden ne yapsan nafile sadece devrini dusurursen daha az yipranir belki

X