Merhaba,
Tam anlamıyla çözüm bulabilmış değilim maalesef. 1 yılı aşkın bi süre çamaşırları yıkamada önce, asmadan önce, topladıktan sonra ve ütülerken silkelEdim. İşe yaradı mi? %30 kadar azalma oldu tozlarda diyebilirim. Fakat bu o kadar zahmetli ve insanı yoran bi is ki bi yerden sonra eeeh yeter be dedim ve bıraktım. Ve tozlar geri geldi bi arkadaşım çamaşır kurutma makinesinin ise yaradığını söyledi ama henüz denemedim doğrusu. ..
şimdi herkes bu tozu çamaşırın üstünde kalan deterjanla karıştırmis, değil arkadaşlar. Deterjan tozu değil bu ve sıvı deterjan kullanmakla geçMiyo maalesef.
Nasıl bi şey olduğunu 2 örnekle anlatayim: hacca giden bi yakınınız olduysa, bolca alinan havlulardan uçuşan tozları görürsünüz. Şöyle ışığa doğru kaldırıp azıcık sallayıN. Ya da güneşli bi günde camdan sikeleyip rüzgarın estiği yöne doğru bakın, göreceksiniz.
olmadi, bi kıyafet mağazasına girin spot ışığının altında kıyafetin kumaşıni söyle bayrak sallar gibi biraz sallayın, uçuşan o tozu göreceksiniz. İşte bu, öyle bi toz. Deterjanlik bi durum yok yani. Yeni alınan her şeyde bolca var ve bebek çıplak geldiği için bolca kıyafet, nevresim, havlu vs.. aldık. Alıyoruz da... Dolayisiyla bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Maalesef hala çözebilmis değilim. çılgınca silkelenmek dışında da yapılacak fazla bi şey yok ama artık ona da ne enerji ne de vaktim var çünkü ise geri döndUm. Bi denemediğim çamaşır kurutma makinesi kaldı o da ise yaramazsa ölü yatırım olacak diye almaya yeLtenmedim. Kesinlikle geçireceğini bilsem alırım ama denemek için alınacak kadar ucuz bi şey değil.