Çamaşırlar makineden tozlu çıkıyor yardım

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
delircem bu gidişle çamaşırları yıkıyorum evdeki çamaşır askısına asıyorum 2-3 saat sonra toz yumağı gibi.bi de her çamaşırı katlamadan önce çırpıp yerlerine koymak zorunda kalıyorum.neden oluyor anlamıyorum bilen var mı.
deterjanın çok koyulmasından diye duydum az koydum ama yine aynı.bunun bi nedeni olmalı yoksa çamaşır yıkamak bir işkence olmaya başladıl.

Çamaşırları yıkayıp çıkardıktan sonra iki üç kez kuvvetlice çırpıp kırışıklığını açıp serersen tozlardan

kurtulabilirsin sanırım,ben hep öyle yaparım ve baya toz pis kıl falan dökülür,dene istersen...
:nazar:

Toz dedigin camasir tozumu
eger öyleyse belki fazla camasir
koyuyorsundur ve fazla camasir tozu
hem camasiri azalt hem tozu bak
bakalim belki düzelir :KK61:

calgon tarzı kireç önleyicilerden de olur, bence sıvı deterjana geç, ben artık sıvı kullanıyorum tozdan daha iyi, hem ne toz oluyor ne dökerken uçuşuyor daha sağlıklı, hatta artık toz hiçbişey kullanmıyorum herşeyin sıvısı...

Son düzenleme:
Attığın çamaşırlarda içi tüylü olanlar varsa ya da penyelerin kalın olanları varsa onları tersinden değil normal yüzünden yıka.Onlarda diğer çamaşırlara tüylerini bulaştırırlar benimde aklıma bu geldi ama :)))

evet toz deterjanlar ve tüylü çamaşırlar banada mantıklı geldi olabilir.
bi de yeni aldığım bir nevresim takımı vardı kullanmadan önce onu yıkamıştım özelliklel onda çok toz oldu uyduruk bir markada değildli sarevindi şaşırdım.

Bende geçen abartmışım
doldurdum makineye çamaşırları zorum neyse :KK1:
bi çıktılar ki neredeyse hepsinin üstünde deterjan lekeleri

gecen gun ben de oyle yapmısım ..

bı cıktı kı :KK25: ,yarıya bölüp tekrar yıkadım :KK9:

ya kızlar ben de bebeğin kıyafetlerini yıkadım bgn de ütüleyim dedim.. öyle bi toz çıktı ki anlatamam.. odanın hertarafı toz oldu resmen... üstelik sıvı deterjanla yıkadım... şimdi napcam bi daha mı yıkasam anlamadım neden öle oldu...

çamaşırları genelde makineye annem yerleştirir ama bildiğim kadarıyla;
çamaşırları tersinden ve düzgünce atar makineye (buruş buruş değil),
cepleri mutlaka kontrol et mendil, kağıt vs. olmasın,
şimdiki deterjanlar konsantre olduğu için paket üzerinde öenerilen miktarda koy; bazı bayanların daha temiz olması için fazla deterjan koyduğunu gördüm, deterjan fazla oldumu çamaşırda kalıyor ve tozluymuş gibi görünüyor.
yumuşatıcı ve kireç önleyiciyi mutlaka kullan ikisininde çamaşırın temizliğine etkisi oluyor,
son olarak ta çamaşırı makineden çıkarır çıkarmaz balkonda veya duş kabininde mutlaka silkele.

merhaba,

bu soruna bir çözüm bulabildiniz mi acaba? aynı sorunu yaşıyorum ve çıldırmak üzereyim, üstelik 1 aylık bir bebeğim var ve aynı sorun onun kıyafetlerinde de oluyor

bendede öyle tozlu kalıyo ama makide tekrar durlattırınca gidiyo genelde deterjan kalıntısı o tozlar

bendede öyle tozlu kalıyo ama makide tekrar durlattırınca gidiyo genelde deterjan kalıntısı o tozlar

Deterjan kalıntısı olduğuna ben de katılıyorum.

Bende, gözüme görünecek miktarda toz sorunu olmuyordu, ama makinemin bazen çamaşırları iyi sıkmama sorunu vardı. O nedenle bir kaç kere izledim makine sıkma yaparken. Sıktığı sular köpük, köpüktü. Fazla deterjan kullanan biri değilim, onun için, en azından benim makinemin deterjanı iyice akıtamadığını söyleyebilirim. Artık hep çift durulama yapıyorum ve o rendelenmiş sabun gibi olan seylerden kullanmaya başladım. Bebekleri olanlar belki zaten onlardan kullanıyordur.

Şimdi gitgide ekonomik vs. adı altında daha az su tüketen makineler yapıyorlar, ama sonuçta çamaşırlar sabunlu kalıyor.

mrb..
ben hala sorunuma çözüm bulamadım,nerdeyse her yolu denedim
en uzun programda yıkıyorum ilave su kullanıyorum.sıvı deterjan kullanıyorum
çamaşırları az koyuyorum çırpıyorum falan hepsini yapıyorum ama müthiş toz hala kurtulamadım
özellikle bebeğin kıyafetlerinde görmeye tahammül edemiyorum.hele o minicik kıyafetleri tekrar çırpıp koymak tam bir işkence bisürü zamanımı alıyor.
inşallah bu sorunumuza bir çözüm bulabilecek bir arkadaş buraya yazar

mrb..
ben hala sorunuma çözüm bulamadım,nerdeyse her yolu denedim
en uzun programda yıkıyorum ilave su kullanıyorum.sıvı deterjan kullanıyorum
çamaşırları az koyuyorum çırpıyorum falan hepsini yapıyorum ama müthiş toz hala kurtulamadım
özellikle bebeğin kıyafetlerinde görmeye tahammül edemiyorum.hele o minicik kıyafetleri tekrar çırpıp koymak tam bir işkence bisürü zamanımı alıyor.
inşallah bu sorunumuza bir çözüm bulabilecek bir arkadaş buraya yazar

Sularınız kireçli mi acaba?

Bir de çamaşır makinenizin üreticisine sorulabilir, eğer sormadıysanız. Şikayet sitelerine baktınız mı hiç, belki çamaşır makinesi ile ilgili bir sorundur.

öncelıkle camasır mak. 6kılo diye 6kılo cıvarında kuru camasırla doldurmayın sonucta o kuru camasırlar ıslanınca oluyo 10 -12 kılo ..oyuzden 3-4kılo civarında kuru atınkı ıslanınca 6kıloya erıssın..
sonra makinenize çok deterjan koymayın buda toz yapar az koyun.. yumusatıcıda aynı sekılde o kapagın yarısı mıktarınca kullanın..
ben kirec onleyıcı calgonit yerıne avon satıcıları gibi satan mavi delikli topalrdan kullanıyorum 50yıl vadesi varmıs zaten benım ceyızlıktı.. hiç calconıt ve calgon kullanmadım camasır ve bulasık mak için ayrı ayrı 2tane aldım.onları kullanıyroum..

mesela deterjan gozunun 2 yazan yere 3 çorba kasıgı ,1 yazan yerede 1.5 çorba kasıgı atıyorum .. sonra o deterjan tozcukları ilerde allerjıde yapar mazallah

hee makınadanda olabilir tabıkı..

slm kızlar aynı sorun bendede oluyordu fazla deterjandan sonra o deterjanlar çamaşırlarda kalıp vücudumuzla temas edince sorunlar başladı oğullarım biri 2,5 biri 7 yaşında kabarıklar oldu eşimde aynı bendede sürekli bir kaşınma hali. tabi birde yeni yıkanmış çamaşırların tozlu görünmesi neyse çok uzattım kusura bakmayın sonra araştırdım ersağ diye bir marka ürünleri harika önce bulaşık sonra çamaşır derken şu anda her ürününü kullanıyorumm içerisinde fosfat olmadığı için hem çevremizi hemde sağlığımızı koruyor.. herkese tavsiye ederim bir araştırın...

Arkadaşlar aynı sorun bende de var deli olcam.Hadi bizimkiler neyse de bebeğimin kıyafetlerini görseniz.Çocuk hapşurup duruyor bu tozlar yüzünden.Ne yaptıysam olmadı deterjanı az koyuyorum,silkeliyorum vs vs yok yok olmuyor.:KK14::KK14::KK14:

Bunun bi çözümü olmalı ama ne

X