çamaşır yıkama

hıh o mendil kullanışlı oluyor mu canım onu merak ediyorum fiyat olarak astarı yüzünden pahalıya gelmesin diye almak istemiyorum ama mesela siyahla beyazı aynı anda atabiliyor musun
tabı tabı kullanıslı oluyor ben 2 senedır kullanıyorum :)
markaya gore degısıyor ben takıp edıyorum bazen ındırıme gırıyor ozaman toplu alıyorum

sıyahlarda sıyahın ne olduguna baglı mesela bı sıyah kot karısırsa ıcıne oohh şenlıge gel :KK70: butun camasırlar dalmacya ...

oyle renk bırakan koyularla degılde mesela lıkralı veya visko bı siyahı atabılıyorum mendıl okadarını kurtarıyor

soda mı çok ilginç. maden suyu mu tam anlamadım.
nevresim takımında 60 dereceye gerek var mı ki solmaz mı renkleri
bizimkiler de kısa süreli giyiliyor her gün mutlaka değişir ya da iki kere günde.
bir de annem bir kere domestos dökmüştü çamaşır makinesine beyazlar için.onlar birrikten sonra da renklileri çalıştırmıştı. renklilere de çamaşır suyu olmuştu yer yer haznesinde mi kalmış anlamadık. ben de çekiniyorum o yüzden.
ayrıca o kadar çamaşırı eşine katlat bence titizliği bir kenara bırakır üşendiğinden:KK48: yıkaması neyse de katlamaktan daral geliyor bana katla yerleştir devamlıııı

Yok yok maden suyu değil aman deyim bozarsın makinayı.
Marketlerde satılan çamaşır sodaları var, beyaz toz deterjan gibi. Az bişey koyuyorsun. Hem makinayı korur, hem hijyen sağlar hem de beyazların bembeyaz olur, grileşme morarma olmaz. Renklilerde de sıkıntı yaratmıyor.

Domestos çok az koyacaksın kendi kapagıyla bir birbuçuk kapak kadar. Tedirgin oluyorsan deterjan gözüne değil direkt çamaşırların üzerine koy.

Eşim sağolsun çok yardımcıdır. İş bölümü yaptık en baştan. Ben makinaya atarım o asar. Katlayıp yerleştirme kısmını ona bırakmıyorum beceremiyor çünkü. Bulaşıkta da aynı makinayı ben yerleştirirm o boşaltır bitince. Üşenmez yani, titiz düzenli adam üşenir mi?

soda mı çok ilginç. maden suyu mu tam anlamadım.
nevresim takımında 60 dereceye gerek var mı ki solmaz mı renkleri
bizimkiler de kısa süreli giyiliyor her gün mutlaka değişir ya da iki kere günde.
bir de annem bir kere domestos dökmüştü çamaşır makinesine beyazlar için.onlar birrikten sonra da renklileri çalıştırmıştı. renklilere de çamaşır suyu olmuştu yer yer haznesinde mi kalmış anlamadık. ben de çekiniyorum o yüzden.
ayrıca o kadar çamaşırı eşine katlat bence titizliği bir kenara bırakır üşendiğinden:KK48: yıkaması neyse de katlamaktan daral geliyor bana katla yerleştir devamlıııı

Camasir sodasidir :KK70:

Dun 90da nevresim yikamak zorunda kaldim.
Krem kahve, fusya desenli falan filan.
Hic bir sey yok renginde, cekme varsa bilemeyecegim denemedim daha.

aa gerçekten mi tam tersi diye düşünmüştüm hep.
bir de 7kg yıkıyor makinem mesela. 7 kg olduğunu nasıl anlayacağım ki bazen koyuyorum acaba çok mu oldu diyorum. yani haznesinin tamamen dolması mı lazım

Vallahi elimle kontrol ediyorum ben tam dolana kadar koyuyorum.. çitileme mantığı olarak düşünün çamaşırlar az olunca çitilenmiyor. ..

arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var.
hangi çamaşırı neyle ve kaç derecede yıkayacağımı bilemiyorum bir türlü. yardımcı olur musunuz?

eşim alt çamaşır olarak siyah atlet olarak da beyaz giyiyor böyle bir takıntısı var. şimdi ben mesela siyah bir tişörtle onun alt çamaşırını yıkamak istemiyorum çünkü çamaşır en az 40 derece olması lazım ama pantolon tişört gibi şeylerde 30 derecede yıkayın diyor.

e iç çamaşırın birikmesini beklersem makineyi dolduracak kadar olmuyor. ne yapmalıyım

ben camasir konusunda cok takintiliyimdir. benzer seyleri birlikte atar, yikarim.
esimin alt camasirlarini, coraplarini ve atletlerini ayri ayri yikarim.
kendi kiyafetlerimi cogunlukla havalandirip kaldiririm, yikayacaksamda genelde narin/hassas dusuk derecede yikar dusuk devirde siktiririm. Makinenin cok dolmasini beklemenize gerek yok camasir sayisini yukseltin (yeni alin).

Yok yok maden suyu değil aman deyim bozarsın makinayı.
Marketlerde satılan çamaşır sodaları var, beyaz toz deterjan gibi. Az bişey koyuyorsun. Hem makinayı korur, hem hijyen sağlar hem de beyazların bembeyaz olur, grileşme morarma olmaz. Renklilerde de sıkıntı yaratmıyor.

Domestos çok az koyacaksın kendi kapagıyla bir birbuçuk kapak kadar. Tedirgin oluyorsan deterjan gözüne değil direkt çamaşırların üzerine koy.

Eşim sağolsun çok yardımcıdır. İş bölümü yaptık en baştan. Ben makinaya atarım o asar. Katlayıp yerleştirme kısmını ona bırakmıyorum beceremiyor çünkü. Bulaşıkta da aynı makinayı ben yerleştirirm o boşaltır bitince. Üşenmez yani, titiz düzenli adam üşenir mi?

hıı doğru ya biliyorum çamaşır sodasını hiç kullanmadım alayım bundan sonra çok teşekkürler.

maşallah eşinize. benim eşim de yardımcıdır ama çok üşenir dedikten bi iki saat sonra yapar sağolsun:KK25:

benimki de titiz olsaydı keşke belki pijama katlama ve yatak toplamanın anlamsızlığı üzerine bu kadar kafa yormazdı:KK53:

ama gerçekten bazılarını 40 derecede yıkayınca kötü oluyor mesela jeans ya da gömlek gibi

Benim de beyazlarım çok geç dolar. Eşimin atleti kalmayana kadar beklerim neredeyse. Yıkayacağım zamansa bornoz, havlu, alez ne bulsam atarım artık.
Renkli ve koyu renklileri 30 derecede yıkarım. Etiketlerinde genel olarak öyle yazar çünkü. Beyazlarda 60 derece kafi.

Vallahi elimle kontrol ediyorum ben tam dolana kadar koyuyorum.. çitileme mantığı olarak düşünün çamaşırlar az olunca çitilenmiyor. ..
anladım elimden geldiğince biriktirmeye çalışıyorum maddi manevi tasarruf ama iki kişi olunca haftada bir ancak doluyor

İç çamaşırı ayırmam ben, koyu renklileri 40 ta yıkarım. Boxerları önce 15 dakikalık programda yıkayıp sonra koyü renklilerle atabilirsiniz. Ben koyu renkliler, renkliler, kırmızılar, açık renkliler ve beyazlar olarak ayırıyorum. Beyazlar 70, diğerleri 40.

Renkler ve siyahlar 30, açık renkliler 40 beyazları 50 derecede yıkarım.

Çamaşır biriktirme konusunda sıkıntım yok. 2 çocukla haftada 4 kere çalışıyor neredeyse :110: isyan noktasındayım. As topla fenalık geliyor. Bir de ütüsü var tabi. Ütüsüz hiç bir şey giymem,giydirmem. Ben de bu konuda takıntılıyım.

hıı doğru ya biliyorum çamaşır sodasını hiç kullanmadım alayım bundan sonra çok teşekkürler.

maşallah eşinize. benim eşim de yardımcıdır ama çok üşenir dedikten bi iki saat sonra yapar sağolsun:KK25:

benimki de titiz olsaydı keşke belki pijama katlama ve yatak toplamanın anlamsızlığı üzerine bu kadar kafa yormazdı:KK53:

Bizim evde yatak yataktan çıktığın anda kapatılır, pijamayla evin içinde gezmek de büyük suç, pijamayla yatılır saatlerce gezilmez, koltuklara oturulmaz. Dışardan geldiğin kıyafetle de koltuklara oturulmaz. Anında çıkacak, duş alınacak temiz kıyafet giyilecek. Dertleşmeye döndürdüm olayı. İlk başta zor geliyor ama zamanla uyum sağlıyorsun.

Soda işe yarar bişey, ben seviyorum ve tavsiye ederim.

Bu arada nevresimleri sormuştun cevap vermemişim ona. Maytlar mıdır baytlar mıdır nedir onlar düşük ısılarda ölmüyormuş o yüzden 60 derecede yıkıyorum ben. En az 50 derece gerekliymiş ki benim makinada 50 yok mecburan 60 yapıyorum.

nevresim 60 derecede yikarim bu nedenle 60 derecede yikanabilecek nevresimlerden aldım.

ic Çamaşırlari 40 derecede.

renklileri 30 hassas yada elde yıkamada yikiyorum.

Eşim temizlik konusunda hasas, bende 1 kere giydiğim kıyafeti attığım için doluyor makinem.

Ben iç çamaşırlarını 13 dklık kısa programda yıkıyorum sonrada renkleri neye yakınsa onunla birlerştirip yıkıyorum

Bizim evde yatak yataktan çıktığın anda kapatılır, pijamayla evin içinde gezmek de büyük suç, pijamayla yatılır saatlerce gezilmez, koltuklara oturulmaz. Dışardan geldiğin kıyafetle de koltuklara oturulmaz. Anında çıkacak, duş alınacak temiz kıyafet giyilecek. Dertleşmeye döndürdüm olayı. İlk başta zor geliyor ama zamanla uyum sağlıyorsun.

Soda işe yarar bişey, ben seviyorum ve tavsiye ederim.

Bu arada nevresimleri sormuştun cevap vermemişim ona. Maytlar mıdır baytlar mıdır nedir onlar düşük ısılarda ölmüyormuş o yüzden 60 derecede yıkıyorum ben. En az 50 derece gerekliymiş ki benim makinada 50 yok mecburan 60 yapıyorum.

oyy eşiniz bana benziyor birazcık ama ben eşimi o kadar hizaya sokamam adam eve gelmez askeri kamp mı der:KK53:.

çünkü onun annesi aşırı rahat yani yatağını toplamasan pijamanı katlamasan kadının hiç umru olmaz öyle rahat biri. o yüzden eşim de bana biraz zor adapte oldu. dediğin gibi orta yol bulmaya çalışıyor insan.

maytlar var doğru hiç öyle düşünmemiştim ben de artırayım o zaman sıcaklığı teşekkürler

Beyaz ic camasiri 60 derece on yikamali

Renkliler 30 derece

Havlular 60 derece

Hassas kazaklar , sutyenler 30 derece hassas yikama veye elde yikama programi

Carsaf , battaniye , ortu vs 30 derece

Ben renklileri 60 a
beyazları (eğer çok kirlilerse 90 da)
nevresimleri 60 da
yünleri 30 da (narin elde yıkama modunda)
kotları ve kumaş pantolonları 40 da yıkıyorum.

X