çamaşır yıkama

millamiya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
347
107
arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var.
hangi çamaşırı neyle ve kaç derecede yıkayacağımı bilemiyorum bir türlü. yardımcı olur musunuz?

eşim alt çamaşır olarak siyah atlet olarak da beyaz giyiyor böyle bir takıntısı var. şimdi ben mesela siyah bir tişörtle onun alt çamaşırını yıkamak istemiyorum çünkü çamaşır en az 40 derece olması lazım ama pantolon tişört gibi şeylerde 30 derecede yıkayın diyor.

e iç çamaşırın birikmesini beklersem makineyi dolduracak kadar olmuyor. ne yapmalıyım

oy oyy herşeyi yazana göre yıkamaya kalkarsan işin zor..
renklilerin hepsini 40 derecede beyazların duruma göre 60 yada 90 da yıkıyorum..
kıyafetlerin üstünde yazan derecelere sadece kazak mont gibi şeyler yıkayacaksam dikkat ederim..

oy oyy herşeyi yazana göre yıkamaya kalkarsan işin zor..
renklilerin hepsini 40 derecede beyazların duruma göre 60 yada 90 da yıkıyorum..
kıyafetlerin üstünde yazan derecelere sadece kazak mont gibi şeyler yıkayacaksam dikkat ederim..

ama gerçekten bazılarını 40 derecede yıkayınca kötü oluyor mesela jeans ya da gömlek gibi

İç çamaşırlarını renklilerle yıkamak benim de pek içime sinmez. Anlıyorm sizi.. biriksin deseniz de 1 ay beklemek zorunda kalırsınız. Bence renkli iç çamaşırlarını 15 dklık kısa programda yıkayın. Ardından renklilerle yıkarsınız. Hem daha tasarruflu hem de temiz ve hijyenik olur

İç çamaşırlarını renklilerle yıkamak benim de pek içime sinmez. Anlıyorm sizi.. biriksin deseniz de 1 ay beklemek zorunda kalırsınız. Bence renkli iç çamaşırlarını 15 dklık kısa programda yıkayın. Ardından renklilerle yıkarsınız. Hem daha tasarruflu hem de temiz ve hijyenik olur

evet bu olabilir bak benim de var kısa programım deneyebilirim teşekkürler

Beyazlar ve havlular duruma gore 60 ya da 90.
Renkliler 40.
Kiyafetlerle ic camasirlarini ayirmiyorum. Ayirma seklim havlular, beyazlar, acik renkler, koyu renkler.

o zaman havlular da baya bekliyor birikiyor yani yoksa bornoz falan mı atıyorsunuz

o zaman havlular da baya bekliyor birikiyor yani yoksa bornoz falan mı atıyorsunuz

2 gunde bir duzenli havlu degistiriyorum.
Eve misafir falan geldiyse yarim saat bile dursa atiyorum sepete. Havlu konusunda biraz hassasim.
O yuzden haftada 1 bilemedin 10 gunde mutlaka makine dolar.
Bornoz ve sac havlulari ayri. Onlari her firsatta yikamiyorum yalan yok.

2 gunde bir duzenli havlu degistiriyorum.
Eve misafir falan geldiyse yarim saat bile dursa atiyorum sepete. Havlu konusunda biraz hassasim.
O yuzden haftada 1 bilemedin 10 gunde mutlaka makine dolar.
Bornoz ve sac havlulari ayri. Onlari her firsatta yikamiyorum yalan yok.
ben de sırf bu yüzden kağıt havlu kullanıyorum :) normal havluyu da eşim kullanıyor ya da misafir gelince

nevresimde atıyorum ben yastık kılıfı ve lastiksiz çarşaf.. birde makinenin iyice dolmasına dikkat edin.. az çamaşır temizlenmiyor..

aa gerçekten mi tam tersi diye düşünmüştüm hep.
bir de 7kg yıkıyor makinem mesela. 7 kg olduğunu nasıl anlayacağım ki bazen koyuyorum acaba çok mu oldu diyorum. yani haznesinin tamamen dolması mı lazım

arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var.
hangi çamaşırı neyle ve kaç derecede yıkayacağımı bilemiyorum bir türlü. yardımcı olur musunuz?

eşim alt çamaşır olarak siyah atlet olarak da beyaz giyiyor böyle bir takıntısı var. şimdi ben mesela siyah bir tişörtle onun alt çamaşırını yıkamak istemiyorum çünkü çamaşır en az 40 derece olması lazım ama pantolon tişört gibi şeylerde 30 derecede yıkayın diyor.

e iç çamaşırın birikmesini beklersem makineyi dolduracak kadar olmuyor. ne yapmalıyım

Tam müzdarip olduğum konu. Çok titiz bir eşe sahibim. Haftalık çamaşır yıkama rutinimizi yazayım.

Beyazlar(fanilalar ve sadece beyaz tişörtler) 40 derece domestos ve soda takviyesiyle.
İç çamaşırları ve çoraplar 40 derece soda takviyesiyle.
Gömlekler 30 derece
Açık renkler 30 derece
Koyu renkler 30 derece
Nevresim takımı ve havlular 60 derece soda takviyesiyle.

Her hafta kafadan 6 makina çamaşırım var. Eşim iç çamaşırını ve çoraplarını günde en az 2 kez değiştirdiği için bizim makinayı tek başına dolduruyor bir haftalık çamaşır. Çok kısa süreli giyildiği için ve yüksek derecelerde lastikleri bozulduğu renkleri attığı için düşük derece yıkıyorum ben.

Ben renklileri 30 da yıkıyorum hep. Uzun vadede baktığımda yıpranan hiçbir şeyim yok. Kazak falan elde yıkama programında zaten. Ben 30u çok kullanıyorum gerekirse ön yıkama da yaparım. Beyazlar 60da çünkü 90 hem rengi hem lastikleri yıpratıyor. İç çamaşırına alt çamaşırları ön yıkama yaptıktan sonra diğer aynı renkli olanları ekliyorum.ama sen renkli alt çamaşırı 40 da yıkayabilirsin. Kirlenme durumuna göre 40 dereceye attığımda oluyor.

Tabi beyazlarda domestos takviyesi renklilerde oxi Action kullanıyorum,kızımın çamaşırları hariç.
Yumuşatıcı beyaz sirke ve karbonat kullanıyorum 1 seneden fazla zamandır.

ben bıtek iç camasırları ayrı yıkarım
renklılerle beyazların rengı bırbırıne gırmesın dıye bı mendıl var ondan kullanıyorum beyazlarla renklıler bırlıkte yıkanabılıyor bu sayede
iç camasırlarıda ayrı yıkıyorum ve yuksek derecede yıkayabılıyorum bu sayede hemde daha cok ıcıme siniyor
sadece ıpek veya yunlu seylerı perdelerı falan 30-40 derecede yıkarım
on yıkamalı kullanırım ve sırkeyle durularım camasırları

Tam müzdarip olduğum konu. Çok titiz bir eşe sahibim. Haftalık çamaşır yıkama rutinimizi yazayım.

Beyazlar(fanilalar ve sadece beyaz tişörtler) 40 derece domestos ve soda takviyesiyle.
İç çamaşırları ve çoraplar 40 derece soda takviyesiyle.
Gömlekler 30 derece
Açık renkler 30 derece
Koyu renkler 30 derece
Nevresim takımı ve havlular 60 derece soda takviyesiyle.

Her hafta kafadan 6 makina çamaşırım var. Eşim iç çamaşırını ve çoraplarını günde en az 2 kez değiştirdiği için bizim makinayı tek başına dolduruyor bir haftalık çamaşır. Çok kısa süreli giyildiği için ve yüksek derecelerde lastikleri bozulduğu renkleri attığı için düşük derece yıkıyorum ben.

soda mı çok ilginç. maden suyu mu tam anlamadım.
nevresim takımında 60 dereceye gerek var mı ki solmaz mı renkleri
bizimkiler de kısa süreli giyiliyor her gün mutlaka değişir ya da iki kere günde.
bir de annem bir kere domestos dökmüştü çamaşır makinesine beyazlar için.onlar birrikten sonra da renklileri çalıştırmıştı. renklilere de çamaşır suyu olmuştu yer yer haznesinde mi kalmış anlamadık. ben de çekiniyorum o yüzden.
ayrıca o kadar çamaşırı eşine katlat bence titizliği bir kenara bırakır üşendiğinden:KK48: yıkaması neyse de katlamaktan daral geliyor bana katla yerleştir devamlıııı

ben bıtek iç camasırları ayrı yıkarım
renklılerle beyazların rengı bırbırıne gırmesın dıye bı mendıl var ondan kullanıyorum beyazlarla renklıler bırlıkte yıkanabılıyor bu sayede
iç camasırlarıda ayrı yıkıyorum ve yuksek derecede yıkayabılıyorum bu sayede hemde daha cok ıcıme siniyor
sadece ıpek veya yunlu seylerı perdelerı falan 30-40 derecede yıkarım
on yıkamalı kullanırım ve sırkeyle durularım camasırları
hıh o mendil kullanışlı oluyor mu canım onu merak ediyorum fiyat olarak astarı yüzünden pahalıya gelmesin diye almak istemiyorum ama mesela siyahla beyazı aynı anda atabiliyor musun

X