Çamaşır Kurutma Makinesi Hakkında Sorular!?

flyylf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2021
111
54
28
Kızlar selam. Çalışan bir kadınım o yüzden bizim evde çamaşır-ütü işi hep problem halinde. Evimde LG 9 KG çamaşır makinem var, çamaşırları aşırı buruşturuyor. Bazen sabah yıkayıp çıkıp akşam gelince asmam gerekiyor çünkü oğlum erken uyursa makine sesinden uyanıyor gece çalıştıramıyorum diye böyle bir çözüm buldum (gecikmeli başlatma olayı maalesef yok ve hayır buruşmasının sebebi bu değil 30 dk yıkayıp hemen astığım çamaşırlar da buruşuyor) Şimdi de evin tozundan (siyah kıyafetler sanki gri gibi tozlu çıkıyor makineden) ütüsünden bıktığım için kurutma makinesi araştırıyorum fakat bazı kararsızlıklarım var.

Soru 1- LG çamaşır makinesi üzerine hangi markaları alabilirim?
Soru 2- Kurutma makinesi seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Soru 3- Kurutma makinesi gerçekten ütü işini azaltır mı? (Ütü tam bir baş belası oldu bana)
Soru 4- Çamaşır makinesi buruşturduğu için kurutma makinesinin 'ütülü gibi olma' olayı işe yaramaz mı?
Soru 5- Fiyat aralığım maksimum 15.000 TL gibi, bunun çok daha altına 'VAY BE' diyeceğim bir ürün önerebilir misiniz?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Kızlar selam. Çalışan bir kadınım o yüzden bizim evde çamaşır-ütü işi hep problem halinde. Evimde LG 9 KG çamaşır makinem var, çamaşırları aşırı buruşturuyor. Bazen sabah yıkayıp çıkıp akşam gelince asmam gerekiyor çünkü oğlum erken uyursa makine sesinden uyanıyor gece çalıştıramıyorum diye böyle bir çözüm buldum (gecikmeli başlatma olayı maalesef yok ve hayır buruşmasının sebebi bu değil 30 dk yıkayıp hemen astığım çamaşırlar da buruşuyor) Şimdi de evin tozundan (siyah kıyafetler sanki gri gibi tozlu çıkıyor makineden) ütüsünden bıktığım için kurutma makinesi araştırıyorum fakat bazı kararsızlıklarım var.

Soru 1- LG çamaşır makinesi üzerine hangi markaları alabilirim?
Soru 2- Kurutma makinesi seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Soru 3- Kurutma makinesi gerçekten ütü işini azaltır mı? (Ütü tam bir baş belası oldu bana)
Soru 4- Çamaşır makinesi buruşturduğu için kurutma makinesinin 'ütülü gibi olma' olayı işe yaramaz mı?
Soru 5- Fiyat aralığım maksimum 15.000 TL gibi, bunun çok daha altına 'VAY BE' diyeceğim bir ürün önerebilir misiniz?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba, bazı markalar kendi markası dışında başka markaya üst üste koyulmaz diyor. Bazı markalarda neden olmasın diyor. Benim çamaşır makinem Samsung kurutma makinem Arçelik 800km. Yaklaşık 3 senedir kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım 🧿. Kurutma makinesini alırken üst üste koyacağımızı söyledik ve aparat getirdiler. Üst üste koymayı düşünüyorsanız aparat olayını söylemeyi unutmayın. Su tankını makine giderine bagliyorlar hiç ugrasmiyorsunuz
2) kurutma makinesi seçerken elektrik tasarruflu olmasına dikkat edin. Şimdi iki üç bin daha indirimli diye tasarrufsuz aldığınızda elektrik faturası olarak size zaten yansıyor. Çok programlı almanıza zaten gerek yok, genelde 2-3 program kullanılıyor.
3) çok fazla doldurmazsanız gerçekten ütü işini azaltıyor. Ama ağzına kadar doldurduğunuzda tabii ki kiristirir.
4) komple ütülü olmasa tabii ki beklenemez mesela nevresimler bende ütülü gibi çıkıyor bazı kumaşları silkelediğiniz zaman kendisini zaten salıyor. Utu azaliyor ama komple tabiki değil kumaşa bağlı yani. Ama normal çamaşır makinesinden çıktığı zaman kuruduğunda sert olan çamaşırlar özellikle havlular yumuşacık oluyor.
5) Arçelik 800 km 20.000 civarı gözüküyor şu an. Ama şu şekilde makineyi biraz size anlatayım, Ben genelde elektrik tasarruflu programinda kullanıyorum veya günlük. Islaklığı kendisi ölçüp programı uzattip kısaltıyor. Burusturmama özelliği var bitince ara ara döndürüp engelliyor. Program bitiş süresini ayarlayabiliyorsunuz. Bazıları nevresimler kurutma makinesinde kurumaz vs diyor aksine ben her şeyi kurutma makinesinde kurutuyorum. Elektrik faturamı da şöyle izah edeyim her gün bulaşık makinesi+ saç kurutma makinesi+ çamaşır makinesi hafta da 3+ kurutma hafta da 3. Tost makinesi filanda çok çalıştırırım
Bu ay 375 TL gelmis

X