• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır İçin Deterjan Tavsiyeniz (güncel)

bahargunesi

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
697
94
323
Merhabalar, deterjan tavsiyesi konusunda milyonlarca başlık var biliyorum fakat güncel olarak tavsiyenizi istiyorum. Kaç yıllık evliyim şu beyazlardan yana yüzüm gülmedi ariel hariç pek çok marka denedim hatta şuan ABCnin beyazlar için olanı kullanıyorum ama bir an önce bitsin diye uğraşıyorum asla leke çıkarmıyor. Özellikle BEYAZLAR İÇİN TOZ DETERJAN TAVSİYENİZİ İSTİYORUM. Örneğin persil premium toz nasıl beyazlar için. Tabi diğer renkler deterjan ve yumuşatıcı önerilerinizi de almak isterim arşiv gibi birşey olur. Teşekkürler🤗

Beyazlar için ARİEL den şaşma.
10 yıldır kullanıyorum üstüne tanımam.
Ariel alınca ilk birkaç yıkamada aşağıda tarif edeceğim şekilde yıka.

1.Çamaşırları makineye koy az bi deterjan ekle makineye 60 derece uzun programda çalıştır.
2.Yarım saat çalıştıktan sonra makineyi kapat tercihen geceden sabaha kadar deterjanlı sıcak suda beklesin çamaşırlar.
3.Makineyi tekrar çalıştırıp sıkma programına alıp makinedeki kirli suyu attır.
4.Tekrar az bi deterjan koy ve normal olarak 60 derece beyazlı programında yıka.

Bak gör sakız gibi olacak çamaşırların.
Yumuşatıcı olarak ABC nin yumuşatıcılarını çok seviyorum.
Renklilere deterjan olarak ta ben OMO renkli kullanıyorum.

Ama tek uyarım az deterjan kullan.
Özellikle renklilerde çok deterjan kalıntı bırakır.
Yarım çay bardağını geçmesin deterjan ölçün.

Son düzenleme:
Beyazlarda kesinlikle Ariel den daha iyisini görmedim. Renklilerde persil kullanıyorum şuan ondan da memnun kaldım. Yumuşatıcı olarak ABC nin beyaz ve mor renkli şişesinin kokuları çok güzel ve kalıcı 😊

Rinso sivi aldm.renklilere cok memnunum pervolldende memnundum ama.bayagi pahali olmus beyazlara omo kullaniyorum cok nadir beyaz camasirimz var iyi mi degil mi bilemiyorum pek memnun degl gibiyim cnku hepsi grilesti koltukalti deo izi cikmiyor
Vernel lavanta kullaniyorum su anda ama abc pembe olan tercihimdir

Ben herşeyden önce sağlığımızı düşündüğüm için o türlü çeşit leke çıkarıcılı ağır kimyasal içeren deterjanlardan uzak duruyorum. Boron kullanıyorum hem yerli fiyatı da uygun hemde işimi görüyor... Ondan önce etimatik kullanırdım ama o piyasadan kalktı sadece isim değiştirdi ürün aynı. Daha etkili olması için deterjan gözüne boronla beraber çamaşır sodası ve karbonat katabilirsiniz 😊
Doğal yumuşatıcı tarifi de vereyim
Yumuşatıcı bölümüne sirke+su+ 5-10 damla lavanta yağı. Alın size arındırıcı, mis gibi kokan zararsız bir yumuşatıcı😊

Ben herşeyden önce sağlığımızı düşündüğüm için o türlü çeşit leke çıkarıcılı ağır kimyasal içeren deterjanlardan uzak duruyorum. Boron kullanıyorum hem yerli fiyatı da uygun hemde işimi görüyor... Ondan önce etimatik kullanırdım ama o piyasadan kalktı sadece isim değiştirdi ürün aynı. Daha etkili olması için deterjan gözüne boronla beraber çamaşır sodası ve karbonat katabilirsiniz 😊
Doğal yumuşatıcı tarifi de vereyim
Yumuşatıcı bölümüne sirke+su+ 5-10 damla lavanta yağı. Alın size arındırıcı, mis gibi kokan zararsız bir yumuşatıcı😊
Evet yumuşatıyor ama internette okumuştum sirke makinenin parçalarını bozuyormuş

Evet yumuşatıyor ama internette okumuştum sirke makinenin parçalarını bozuyormuş

Aşırı kullanılmadığı sürece bi sorun olacağını sanmıyorum yumuşatıcının içeriğinde çok daha zararlı kimyasallar var ama onlar bence makina için daha zararlı, bizim sağlığımıza olduğu gibi🤔 sadece su+ lavanta yağı bile konulabilir ben bazen öylede yapıyorum veya hiç yumuşatıcı gözüne koymayıp deterjanın üstüne direkt lavanta yağı damlatıyorum o şekilde kokusunu vererek yıkanmış oluyolar yumuşatıcıya da gerek kalmıyor 😊

Arkadaşlar hem beyazlar için hem de renkliler için hangi deterjani onerirdiniz? Yani hem beyazlar için hem de renkliler için iyi olan bir deterjan

Ben toz deterjan yıllardır kullanmıyorum, sadece sıvı kullanıyorum ve toza göre daha ekonomik geliyor bana.
Beyazlarda ariel en iyisi.
Lekeli beyazlar için çamaşırları makinaya koyunca icine biraz kalıp sabun rendeliyorum. Şu aldırıp beş ondakika çalıştırdıktan sonra dürdürüyorum.
4-5 saat bekletip sonra yıkıyorum. Kar gibi oluyor.

Renkliler için perwoll, rinso, persil hangisi indirimdeyse onu alıyorum.
Sıvı deterjanların kokusu güzel olduğu için ekstra yumuşatıcı da az kullanıyorum.

Back