Cam ocak mı inox ocak mı?

ace77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
6
0
86
İzmir
yeni set üstü ocak almayı düşünüyorum kızlar cam üstü ocaklı olanlar mı yoksa inox olanlarmı? temizlik ve kullanış açısından hangisini tavsiye edersiniz..teşekkürler

ınox annemde var, leke bırakmıyor desem yalan olur. ovmadan temizlemek lazım çünkü çiziliyorda.

Son düzenleme:
bence inox.........kullanımı temizliği daha kolay.......hem şimdiki çıkan inoxlarda zaten gaz emniyeti var taşınca oda kendiliğinden kapanıyo......yanlız açtığında 3 saniye basılı tutacaksın yoksa gaz emniyetli olduğundan geri kapanıyo.....
geçenlerde bu sitede cam ocaktan alıpta pişman olan bir arkadaşın yazısını okumuştum görüntü olarak daha şık diye almış... tamda ocağımı alacağım zamana denk gelmişti iyiki rastlamışım böyle elimden bez düşmüyo o zaman halim nasıl olurdu bilemem........
tabiki alacak olan sensin iyi araştır öyle al devamlı kullanılan bişe

Merhaba,

Bende almadan önce çok araştırdım.. Cam ocakların inoxlardan daha kolay temizlendiğini öğrendim ve kullanımının da daha rahat olduğunu..Hatta yurtdışında inox filan kullanan da kalmamış herkes cam ocağa geçmiş..KK da cam ocak kullanan -neredeyse- herkese sordum, hepsi de çok memnun olduklarını ve kesinlikle cam ocağı tercih etmemi söylediler.Bende aldım ve 3 ay sonra evlenince kullanacağım inş :) Zaten titiz biriyim, çizilmemesi imkansız olan eşyaları bile yıllarca sıfır çizikle kullanırım, umarım ocağım için de aynı titizliği gösterebilirim. Umarım kararsızlığını bir ölçüde azaltmışımdır..

bende çeyizime cam ocak aldım zaten kendisine özel bir temizleme spreyı varmış yoksa bıldıgımız temızlık malzemelerıyle temız olmuyormuş satanın yalancısıyım bende:)

Merhaba,

Bende almadan önce çok araştırdım.. Cam ocakların inoxlardan daha kolay temizlendiğini öğrendim ve kullanımının da daha rahat olduğunu..Hatta yurtdışında inox filan kullanan da kalmamış herkes cam ocağa geçmiş..KK da cam ocak kullanan -neredeyse- herkese sordum, hepsi de çok memnun olduklarını ve kesinlikle cam ocağı tercih etmemi söylediler.Bende aldım ve 3 ay sonra evlenince kullanacağım inş :) Zaten titiz biriyim, çizilmemesi imkansız olan eşyaları bile yıllarca sıfır çizikle kullanırım, umarım ocağım için de aynı titizliği gösterebilirim. Umarım kararsızlığını bir ölçüde azaltmışımdır..

evet canim haklisin ben avusturyadayim herkeste cam ocak var ama belki cok azda olsa tüplü kullananda vardir ama ben cam ocaklari seviyorum burda kirlerini kazimak icin ucu jilet gibi bi kazima aparati var cok mükemmel cizmeden cami temizliyo

canım valla bende cam ocak aldım ama elektrikli değil. kafaları olan cam ocaklardan. ben o kadarda memnun değilim beyaz eşya gibi değil temizliği. cam olduğu için bir kere silip bırakamazsın ardından mutlaka kurulaman lazım. ve çok çabuk tozlanıyor daha doğrusu tozu çok belli ediyor. bide benim mutfağım çok güneş görüyor sürekli silip kuruladığım halde hep tozlu gibi duruyor. ama inoxların temizliği daha kolay sanırım en azından toz belli olmaz.

vallahi bence kesinlikle inox yada cam almayın benimde cam ama bin pişmanım.yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi tozu gerçekten çok belli ediyor.ve sildikten sonra kurulamak gerekiyor iz kalmaması için.ve çok dikkatli olmak gerekiyor yok çizildi yok bilmem ne oldu bisürü tantanası var.deterjanları ayrı,başlı başına iş yani.

Bende bosch marka cam ocak fırın kullanıyorum. Set üstü değil ama ocaklı fırın benimki. Cam ocak ve çok memnunum temizliği çok rahat ben memnunum tavsiye ederim...
modelide bosch HGV746455T

Hanimlar yaklask 4 bucuk oldu cam ocak alali. Ben çok ama çok memnunum.
toz vs vs demis bazi hanimlar, gunde en az bir defa zaten siliyoruz ocaklarimizi.
temizlemeye gelince sivi sabunla silip islak bezle duruluyorum kurulamaya bile gerek kalmadan kendiliginden kuruyor zaten. ilk ocagimi cif vs vs seyler ile yaglarin cikmasi için ovuyordum.bunda az bi islak birakiyorum kurumus lekeleri sivi sabun tamam baska bi sey kullanmadim simdiye dek. Ne bileyim bana diger ocaktan daha pratik geldi. ilk basta çizilmesinden veya temizliginden korkmadim degil ama kullandikca inanin çook memnunum ocagimdan ben. Turkiye' deki evimede ondan almayi dusunuyorum insallah

Son düzenleme:
Hanimlar yaklask 4 bucuk oldu cam ocak alali. Ben çok ama çok memnunum.
toz vs vs demis bazi hanimlar, gunde en az bir defa zaten siliyoruz ocaklarimizi.
temizlemeye gelince sivi sabunla silip islak bezle duruluyorum kurulamaya bile gerek kalmadan kendiliginden kuruyor zaten. ilk ocagimi cif vs vs seyler ile yaglarin cikmasi için ovuyordum.bunda az bi islak birakiyorum kurumus lekeleri sivi sabun tamam baska bi sey kullanmadim simdiye dek. Ne bileyim bana diger ocaktan daha pratik geldi. ilk basta çizilmesinden veya temizliginden korkmadim degil ama kullandikca inanin çook memnunum ocagimdan ben. Turkiye' deki evimede ondan almayi dusunuyorum insallah

cnm merhaba bende cok kararsızım acıkcası senin hangi marka sölersen sevinirim

ben daha önce 3.5 sene inoks kullandım ve leke yapıyor. şu an cam ocak kullanıyorum ve çok memnunum. ancak elektrikli olanlardan değil onlarda çizilme oluyor diye almamıştım. benimki üzeri birbirine bağımsız ızgaralı olanlardan hem temizliği de kolay çok memnunum...

merhaba benim arçelik cam ocak hep derdimdi yağ lekeleri bir türlü çıkmıyordu ama anway fırın jelini aldım ve çok abartmadan yağ olan yerlere sürdün sonuç mükemmell keşke daha önceden kullansaydım denemenizi tavsiye ederim

Bende çeyizim için yeni aldım üstü camlı. Alırken çok kararsiz kaldım siyah olmasından dolayı toz olurmu acaba diye. İnsallah pişman olmam. $Screen shot 2013-01-14 at 11.02.27.webp

kesinlikle cam ocak anneminki bosch inox ocak ama çizik çizik ve sarardı ne yaptıysa sarılıklar tam olarak geçmiyor..benimkinin markası mekappa 3 lü set olarak geçen yıl 900 tl ye almıştım fırınından da ocak ve davlumbazından da çoook memnunum..

Back
X