Cam elektrikli ocakta donmus sey pisirmek

hamsireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
914
2.405
63
Merhaba hanimlar cam elektrikli ocakta buzluktan cikan sarmayi pisircem de patlar vs bisey olur mu? 1+1 evde kaliyorum ocagin basina bisey gelirse basima kalicak nette de bulamadim o yuzden soruyorum. Ocak biraz hassas ufak bi su damlasinda catir cutur ediyo. Sizce tamamen sarmanin cozulmesini m beklesem? Tencere buz gibi oldu sarmalarin sogugundan lutfen acil yardim.

tencereyi başka bir tencereye boşalt o zaman.
biraz beklersen sarmaları tek tek alabilecek kadar yumuşayacaktır.

Ocağı kısık olarak aç tencereyi oturt yavaştan çözülür.
Başka tencereye almaya kalkışırsan parçalanır sarmalar.
Ayrıca cam da olsa ocak sonuçta dayanıklıdır herhalde.

şuan oturduğum yerde de cam ocak var çabuk pişiriyor anında ısınıyor ama ufacık şeyde çatır çutur ediyor :) ama birşey olacağını zannetmiyorum çünkü yemek pişince alıp diğer kullanmadığım göze koyuyorum yada çay demlediğimde mesela çünkü aynı ocakta bıraksam pişmeye devam ediyor soğuk kısma sıcak yemeği koyuyorum yani birşey olmuyor sarmadan da birşey olmaz merak etme dayanıklıdır onlar.

Ocağın catur çutur etmesi normal , sıcak yüzeye su damlayınca öyle olur. Küçükken sobanın üstüne limon sıkıp , Damlanın cozurrr etmesine bayılırdım.

Birşey olmaz, kısık Ateşte koy, orta göze.

Tencerenin dışı sıcakla temas edip de nem yaptıkça sil bezle. Nem suya dönüşüp damlamadan.

başka tencerede biraz su ısıt ve sarmanın üzerine dök. böylece tencereni ılıtmış olursun. sorun da kalmaz

Uzun yillardir cam ocak kullaniyorum, hic oyle bir sey yasamadim. Kisik ateste pisirirseniz bir sey olacagini dusunmuyorum.

Pişirebilirsin bişey olmaz. Su damlayınca çatur çutur ediyor korkma :) benimki max 9'a kadar açılıyor. 5'in altı ısıtma üzeri pişirme kıvamı. Eğer öyleyse 7'de aç pişir. Bişey olmaz cama. Soğumaya yakınken sil hemen leke kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…