- 31 Ağustos 2009
- 1.038
- 7
-
- Konu Sahibi sekerdelisi
Arkadaslar merhaba evim güney batı cephe ve fransız balkon bu yüzden yazın acayıp sıcak oluyor. Bunu önlemek için panjur düşündüm ama daha önce hiç panjur kullanmadım günes eve gidiği zaman panjuru kapatsam karanlıkta oturulmaz. Cam balkon yaptıralım dedik o da mercek görevi görüp evi daha da ısıtırsa yagmurdan kacarken doluya tutulmus olacagız. Sıcaklık sorunu olup da cam balkon yada panjur yaptıran var mı? Memnun musunuz? Yada hangisi daha mantıklı?
Bir de cam balkonda karar kılarsak aynalı yada siyah cam yaptırmayı düşünüyorum. Evi karartır mı?
Arkadaslar merhaba evim güney batı cephe ve fransız balkon bu yüzden yazın acayıp sıcak oluyor. Bunu önlemek için panjur düşündüm ama daha önce hiç panjur kullanmadım günes eve gidiği zaman panjuru kapatsam karanlıkta oturulmaz. Cam balkon yaptıralım dedik o da mercek görevi görüp evi daha da ısıtırsa yagmurdan kacarken doluya tutulmus olacagız. Sıcaklık sorunu olup da cam balkon yada panjur yaptıran var mı? Memnun musunuz? Yada hangisi daha mantıklı?
Bir de cam balkonda karar kılarsak aynalı yada siyah cam yaptırmayı düşünüyorum. Evi karartır mı?
Panjurun temizliği çooook zor, temizlesen de öyle pırıl pırıl asla olmuyor. Kullandığım için biliyorumBen olsam filtreli siyah cam yaptırırdım, onların dereceleri var bildiğim kadarıyla, az siyahlar karartmaz evi. Katlamalı sistem yaptırırsanız temizliği de kolay oluyor hem istediğiniz zaman tamamen açıp açık balkon şeklinde kullanabilirsiniz, akşamları mesela
evimde panjur var, ama müstakil evde oturdugum icin korkuluk görevide görmesi icin de panjur yaptırdık ,memnunum .
fakat sizin fransız balkonum var demissiniz ,fransız balkona panjur yakışmaz ,görüntüsü hos olmaz .
sizin yerinizde olsam güneş kırıcı özelliği olan siyah cam yaparım camımı.
Siyah camda karar kıldık camcıları aradık ama siyah camın sadece görüntü için kullanıldıgını günesi engellemeyeceğini hatta koyu renk olmasındamn dolayı daha fazla sıcaklık çekeceğini söylediler. Kullanan var mı siyah cam kafam karıstı yine
ben yaptırmadım ama etrafımda yaptıran var koyu renk çok iyi oluyor gereksiz yere perde kullanmıyorsunuzMerhaba cam balkon yaptırdığınızı düşünüyorum. Biz Ankara'dayız cam balkon yaptırmak istiyoruz ama renk konusunda kararsız kaldık. Acaba koyu renk çok kararttı mı? Balkonumuz 30 m2 çevremizde koyu renk yaptıranda bulamadık cevaplarsanız sevinirim. Bazı arkadaşlar yağmur yağdığında içeri çok su aldığını belirtmişler. Cam balkon yaptıranlarda bilgilerini paylaşırsa mutlu olurum.
kışın sıcak olurda panjur yazın pişirir sizinde dediginiz gibi yazın açar balkon görevi yaparPanjurun temizliği çooook zor, temizlesen de öyle pırıl pırıl asla olmuyor. Kullandığım için biliyorumBen olsam filtreli siyah cam yaptırırdım, onların dereceleri var bildiğim kadarıyla, az siyahlar karartmaz evi. Katlamalı sistem yaptırırsanız temizliği de kolay oluyor hem istediğiniz zaman tamamen açıp açık balkon şeklinde kullanabilirsiniz, akşamları mesela