• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalıştığım için cezalandırılıyorum sanki...

Bence siz sizden birşey istemedikleri için şükredin, çocuğun küçülen kıyafetlerini istemişler önemli birşey değil ikinci çocuğu düşünüyorsanız vermezsiniz,
ayrıca ilk eltinin bebeğine çok almışlar, size yarısını, üçüncüye sizinkilerin eskilerini istiyorlar o da bu konudan şikayetçi olabilir.
Bence büyütmeye gerek yok, eğer rahatsız oluyorsanız araya mesafe kayarsınız biraz uzak durursunuz o kadar.
Büyüklerin torunları ayırması hiç hoş değil, eğer gerçekten böyle birşey yapıyorlarsa buna bizzat şahit olursanız biran önce uzaklaşın,
her ne kadar anne baba sevgisi alsa da çocukta ayrımcılığa uğramak derin yaralar açabilir.
Ama siz bence biraz abartıyorsunuz inanın çok büyük meseleler değil bunlar, belki başka zaman da çok seviyorlardır kızınızı,
duygusal davranmayın, kimseden birşey beklemeyin, kendinizi ezdirmeyin ama küçük şeyleri de sorun yapmayın.

Anne ve babalar çocuklarına bulundukları şartlara göre değil (zengin ,fakir evli bekar.... ) demededen eşit
davranmak zorundadırlar.

Annelik tamamen duygusal bir kuruluş ama severken adaleti yok sayarsan sevilemezsin
Evlatlarınızı parasızlık değil sevgisizlik ,adil olmayışınız bitirir
Konudaki haksızlıkta sana değil tamamen eşine yapılıyor
Bunu onunla paylaş eeee keser döner sap döner gün gelir hesap döner....bunuda bilsinler
bugün muhtaç olan yarında olacak bugün adaletsiz davrana yarın aynı haksızlığa uğrayacak
ben içimi böyle soğutmaya çalışıyorum...

bunlar kafaya takılacak konular değil canım.çocuğun konusunda ayrım yapmalarına bozulmakta haklısın ama gerisini düşünüp canını sıkma.bu dünyada en büyük zenginlik kendine yetebilmek ve kimseye muhtaç olmamaktır bence.siz karı koca bunu başarabiliyorsanız haline şükret elindekilerle mutlu ol canım.niye şöyle yaptılar böyle dediler diye düşünüp kendini üzme.aksine onların yardımına muhtaç olmadığın için sevin:31:

yediginizin,ictiginizin parasini da sizden aliyorlarsa ben onlara daha birsey diyemiyorum..yazikk.ben olsam bir daha asla gitmem.oglu gitmek isterse gider..

canımm ne kadar üzüldüm bilemezsin kızımın böyle şeyler yaşamasını istemiyorum peki yaşadıklarında annen baban ne yapsaydı sen en az etkilenirdin annen babandan ne beklerdin?
dediğim gibi annem we babam beni ordan uzaklaştırsalardı;bu cümleleri duymayacağım kadar; o insanları görmeyeceğim kadar uzaklara götürselerdi beni çok sağlıklı ruhsal açıdan hiç bir problemi olmayan bir insan olabilirdim...ama annem we babam ayrılarak we beni o insanların kucağına bırakarak beni onlra muhtaç ederek benim için bittiler..we şu an gözümde annem de babamda kalitesiz insanlar....önleminizi alın we çocuğunuza bunu düşündürmeyin... :43::43:

Hiçbişi yyyapmasınlar beklemede zaten..
Lafı geldiğinde siz bana naptınız ki? bir iğnenizmi var diyebilesin..
yapsalarda emin ol 10 defa söylerler yaptıklarını..

bende buna benzer şöle bişe yaşamıştım..
benim ailemin durumu iyi saolsun annem az çok eksiğimi alır..
Görümcem var Almanyada eli kolu dolu gelir bir sürü hediyelerle..
görümcelerime eltilerime blendrlar, kettel,giysiler,ayakkabılar,çaymakinası vs vs neler neler getirirdi..
bana 2-3 çikolata veriyodu..
eşime bu ayrımcılık değil mi? ya herkese getirmeli yada hiç kimseye dediğimde eşimden cevap benim herşeyim var diye getirmiyormuşş..
cevabı buymuşş
benim annem alıyomuş herşeyimi ondan bana getirmiyomuşş... höng? benim annemin bana aldığından kimene?
sen hediye getiriyosun ve ayrımcılık yapıyorsun..

iyikide bana hiç bişi getirmemiş evimde bir çöpü yok..
almış olsada eminim ki lafını ederdiii

Bunlar belki ufak şeyler ama bir insandan soğuyup nefret etmeye yetiyoo..
hıı bide kaynanam 2-3 yelek örmüştü oğluma sonra onlarıda bana bile sormadan oğlumun çekmecesinden alıp eltimin çocuna götürmüş..
ben ortalıkdan kaybolduğunu fark ettiğim an eltimin çocuğunun üzerinde gördüğüm andı..

Görüşme mesafeli ol anlasınlar görüşmüyorumm gözü aç insanlarr:57:

eşimin ailesi annesi babası görümcem hatta eltilerim bile çalıştığım için hiçbir seye ihtiyacım olmadığına benim için hiçbir sey yapmamaları gerektiğine inanıyorlar.şöyle ki 3 eltiyiz biri benden bir ay önce doğum yaptı yukarıdaki şahıslar eltimin kızına yaptıkları hediyenin ancak yarısını benim ızıma yaptılar.hem de gözümün içine baka baka saklısı gizlisi olmadan...konu açılacak gibi olan durumlarda ise seninkinin odası bile var oda bile aldınız lafını duyuyorum.şimdide diğer eltim hamile ve açıkça bana kız olursa sizizn küçülen kullanmadığınız şeyleri verirsiniz lafını duyuyorum.acaip sinir oluyorum çok şükür onlara muhtaç değilim ama gözümün içine baka baka bu ayrımı yapmaları hiç hoşuma gitmiyor.çocuksuzken de yapılıyordu en basitinden ailece kurban keseriz biz ayımıza düşen parayı tüm veririz diğerleri 50 100 gibi sembolik şeyler verirler açıkça.onların tüm yiyecek masraflarrını görürler.çocuklarının okul masraflarını karşılarlar.birine ev aldılar.birine araba...inanın ki doğru söylüyorum.azıcık tavır yapsak siz çalışıyorsunuz çift maaşsınız durumunuz var onlar tek maaş lafını duyarız.
ben kimseye yük olmak istemem çocuğumdan ayrılcam para kazanmak için iznim bitince.okul ev işi çocuk zoruma gidecek maddi olarak yetemem belki diye .çcuk düşünemiyorum onlar tek maaşız demiyorlar rahatça 3.çocuk yapıyorlar çünkü aileye güveniyorlar.
yani sinir olmakta haksız mıyım var mı bu durumu yaşayanlar ve çocuklar arasında ayrım yapan bir aile manevi olarak da...bayramda eşim babasyla biraz tartışmıştı k.peder hemen eltimin kızı kucaklıyor dedesinin bitanesi prensessi diyerek bizimkine hiç bakmıyor bile.yani kendi meselesi için çocuğu kullanabilecek insanlar.
ve ben dünyanın çilesini çekerek kavuştum kızıma o zamanlar burnumdan getirdiler şimdi 2 kişi görünce çocuğu sever gibi yaparlar.buna da çok sinir oluyorum.
sonuç olarak ben de eşim de en önemlisi kızımda maddi manevi ayrıma ve haksızlığa uğruyoruz.çok canım sıkılıyor.hırs yapıyorum.mutsuz oluyorum.eşimi sorarsanız ne yapayım insanlara zorla sevin diyemem zorla para da isteyemem diyor.ama hiçbir tavır da koymuyor.
nasıl bir duruşum olmalı sizce???kızım da büyüyünce anlayacak ayrıldığını ve üzülecek ne yapcam ben???

ekonomik özgürlüğü olan kadın her zaman kıskanılır güzelim, Allahtan onlara muhtaç değilsin ne istiyosan kendin al, onlar utansın

ya tamam kızlar şükrediyorum onlara muhtaç değilim özgürce yaşıyorum ama bunun için de çalışma bedelini ödüyorum onlar ise diğer çoıcuklarıyla bizim aramızdaki ekonomik farkı kapatmayı kendilerine görev edinmişler hadi onu da geçiyorum bizden de para bekliyorlar.HADİ HEPSİNİ GEÇTİM YA DÜN ÖĞRETMENLER GÜNÜYDÜ O AİLEDEN BİR ALLAH I N ULU DA KUTLAMADI GÜNÜMÜ. ÇOK ZORUMA GİDİYOR BAKIYORUM ARKADAŞLARA KAYINVALİDLERİ KARGOYLA HEDİYE BİLE GÖNDERİYOR ÇOK İMRENİYORUM.YA Bİ DE BENİ BENİM LK HALLERİMİ Bİ GÖRSEYDİNİZ NASIL DA YARANMAYA ÇALIŞIRDIM YANİ SORUN BENDEN DE KAYNAKLANMIYOR.OFFF DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM ASLINDA ONLARIN UMRUNDA BİLE DEĞİL AMA KENDİME ENGEL OLAMIYORUM

Back
X