• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalıştığım için cezalandırılıyorum sanki...

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
eşimin ailesi annesi babası görümcem hatta eltilerim bile çalıştığım için hiçbir seye ihtiyacım olmadığına benim için hiçbir sey yapmamaları gerektiğine inanıyorlar.şöyle ki 3 eltiyiz biri benden bir ay önce doğum yaptı yukarıdaki şahıslar eltimin kızına yaptıkları hediyenin ancak yarısını benim ızıma yaptılar.hem de gözümün içine baka baka saklısı gizlisi olmadan...konu açılacak gibi olan durumlarda ise seninkinin odası bile var oda bile aldınız lafını duyuyorum.şimdide diğer eltim hamile ve açıkça bana kız olursa sizizn küçülen kullanmadığınız şeyleri verirsiniz lafını duyuyorum.acaip sinir oluyorum çok şükür onlara muhtaç değilim ama gözümün içine baka baka bu ayrımı yapmaları hiç hoşuma gitmiyor.çocuksuzken de yapılıyordu en basitinden ailece kurban keseriz biz ayımıza düşen parayı tüm veririz diğerleri 50 100 gibi sembolik şeyler verirler açıkça.onların tüm yiyecek masraflarrını görürler.çocuklarının okul masraflarını karşılarlar.birine ev aldılar.birine araba...inanın ki doğru söylüyorum.azıcık tavır yapsak siz çalışıyorsunuz çift maaşsınız durumunuz var onlar tek maaş lafını duyarız.
ben kimseye yük olmak istemem çocuğumdan ayrılcam para kazanmak için iznim bitince.okul ev işi çocuk zoruma gidecek maddi olarak yetemem belki diye .çcuk düşünemiyorum onlar tek maaşız demiyorlar rahatça 3.çocuk yapıyorlar çünkü aileye güveniyorlar.
yani sinir olmakta haksız mıyım var mı bu durumu yaşayanlar ve çocuklar arasında ayrım yapan bir aile manevi olarak da...bayramda eşim babasyla biraz tartışmıştı k.peder hemen eltimin kızı kucaklıyor dedesinin bitanesi prensessi diyerek bizimkine hiç bakmıyor bile.yani kendi meselesi için çocuğu kullanabilecek insanlar.
ve ben dünyanın çilesini çekerek kavuştum kızıma o zamanlar burnumdan getirdiler şimdi 2 kişi görünce çocuğu sever gibi yaparlar.buna da çok sinir oluyorum.
sonuç olarak ben de eşim de en önemlisi kızımda maddi manevi ayrıma ve haksızlığa uğruyoruz.çok canım sıkılıyor.hırs yapıyorum.mutsuz oluyorum.eşimi sorarsanız ne yapayım insanlara zorla sevin diyemem zorla para da isteyemem diyor.ama hiçbir tavır da koymuyor.
nasıl bir duruşum olmalı sizce???kızım da büyüyünce anlayacak ayrıldığını ve üzülecek ne yapcam ben???

canim ya uzulmemeye calis.biliyorum insan elinde olmadan uzuluyor haksizlik,ayrimcilik varsa.bende yasadim bunu seninkinin tersini.ama dusunmemeye calisiyorum.cunku bu sadece beni uzer.
ne kadar guzel calisan bir kadinsin.bu benim icin cok degerli.kendi degerini bilen bir kadinsin var mi otesi.bu yuzden de baksana gozleri hala sende.cocugunun kuculenlerinde.

Birakin ayirim yapiyorsa yapsinlar.Kizinizda farkederse bu onlarin sorunu.Sonucta umdugu sevgiyi torunlarindan göremezler.Herkes bu dünyada ektigini bicer.

Ne tavrı koyacaksınız ki?
Eşiniz doğru söylüyor. Herkes parasını istediği gibi harcar. Adalet vardır ya da yoktur. O onların bileceği iş. Kızınızın küçülenlerini istemelerine neden sinir oluyorsunuz ki? Bence istemelerine bile gerek yok. Benim oğlum olduktan sonra kardeşim kendi oğlunun kıyafetlerinden bozulmayanları ayırıyor bana. Hiç aramızda böyle bir konu geçmedi.
Siz neden onlara bu kadar tahammül edemiyorsunuz ki?

o binadan uzaklaşın kızınız büyüdüğünde üzülmesini istemiyorsanız o binadan uzaklaşın........insanlar kocaman halleriyle ayrımcılığa uğrayınca üzülüyorlar kızınız kim bilir ne kadar üzülecek ve sakın onlara çocuğunuzu baktırmayın daha doğrusu inşallah durumunuz olurda baktırmazsınız ayrıca onların aç olduğunu bildiğiniz halde aynı kurbana girmek:20: bence onlarla birşey yapmayın ama ailededen de tamamen soyutlamayın kendinizi yine görüşün konuşun hiçbir şey demeyin ama çocuğunuzu kayırıyorlarsa bence onlardan uzakta büyütün yarın birgün ağlasalar diğeri ağladı diye ona bakarlar seninkine bakmazlar:50::50:
ayrıca eşinizde biryerde haklı o da görüyor haksızlık yapıldığını ama ne yapabilirim diyor haklı ne yapabilir kocaman adam zorla para alacak değil yha he ama onlara para falan verir vermesin artık çocuğunuzun geleceğini düşünün ve ona bi,rikimini yapın eşiniz değil siz biriktirin parayı

Ver küçülenleri büyüklük sende kalsın.Benim kızım hep görümcemin kızından küçülenleri giyiyor. Onların çocuğu olunca da onlar sana ne aldıysa aynısını alırsın ödeşmiş olursunuz:)

bence arkadaş küçülenlerde değil onun derdi bizden birşeyler koparmak için uğraşıyorlar demek istiyor gibi geliyor.........ne aldılarsada daha azını al durumum yok arkamızdan destek olan olmadığı için de

Eşiniz doğru söylüyor. Herkes parasını istediği gibi harcar. Adalet vardır ya da yoktur. O onların bileceği iş. Kızınızın küçülenlerini istemelerine neden sinir oluyorsunuz ki? Bence istemelerine bile gerek yok. Benim oğlum olduktan sonra kardeşim kendi oğlunun kıyafetlerinden bozulmayanları ayırıyor bana. Hiç aramızda böyle bir konu geçmedi.

katılıyorum ve aynı şeyleri düşünüyorum...düşünmeyen insanların zorla tavır koyarak düşünmesini sağlayamazsınız, sadece onların nefretini kazanırsınız hele söylediğiniz gibi oğluna kızdığında hırsını torunundan çıkaracak kadar cahil insanlarsa karşınızdakiler....

benzer şey bizdede var ama hiiiç canımı sıkmaz benim iki kişi çalışıyoruz eltim kıt kanaat tek maaş geçinmeye çalışıyor üstelik iki de bebeği var onlara yapılan yardım beni hiç rahatsız etmez aksine ben de elimden geldiğince destek olurum....ama sizin durumunuz ve yaşadıklarınız daha farklı olabilir tabi tavır almak değil belki mesafe koymak olabilir yapabileceğiniz

canım ya neden kafana takıyorsun ya sen çalışmasaydın öle umursamasalardı.. ben senin yerinde olsam hiçbir şey yokmuş gibi davranırım bişey olduğu zamanda kibar kibar çok şükür bizim ihtiyacımız yok çok şükür çalışıyorum derim, çocuğuna bişey almak istediklerinde bile ben çocuğuma alırım siz eltimin çocuğuna alın derim gerçektende çocuğuma alasınıdaa alırım..

katılıyorum ve aynı şeyleri düşünüyorum...düşünmeyen insanların zorla tavır koyarak düşünmesini sağlayamazsınız, sadece onların nefretini kazanırsınız hele söylediğiniz gibi oğluna kızdığında hırsını torunundan çıkaracak kadar cahil insanlarsa karşınızdakiler....

benzer şey bizdede var ama hiiiç canımı sıkmaz benim iki kişi çalışıyoruz eltim kıt kanaat tek maaş geçinmeye çalışıyor üstelik iki de bebeği var onlara yapılan yardım beni hiç rahatsız etmez aksine ben de elimden geldiğince destek olurum....ama sizin durumunuz ve yaşadıklarınız daha farklı olabilir tabi tavır almak değil belki mesafe koymak olabilir yapabileceğiniz

İşte yapılacak bu. mesafe koymak.
Kimseyi eğitemeyiz ve eğitmeye hakkımız da yok zaten. Koca koca insanlar. Ve eşinizin ailesi. Ne kadar hatalı olurlarsa olsunlar

illa kardeş olmaya gerek yok ben yakın arkadaşımın kızıma ayırdıklarını giydiririm bi başkasına da veririm.mesele emrivaki yapılması ....

bence arkadaş küçülenlerde değil onun derdi bizden birşeyler koparmak için uğraşıyorlar demek istiyor gibi geliyor.........ne aldılarsada daha azını al durumum yok arkamızdan destek olan olmadığı için de

canım çok teşekkür ederim beni anlamışsın gerçekten.biz bu kadar haksızlığa uğrarken bir de üstüne üstlük bizden birseyler koparmaya çalışıyorlar hepsi.ve ne maddi manevi ayırım yaparken ne de birseyleri isterken hiç rahatsız olmuyorlar...

her seyi istiyorlar ya evli kardeşi telefon istiyor bekar kardeşi beni kursa yazdır diyor araba sürekli emirlerindebabası biz ordayken yiyecek içecek aldıysa parasını istiyor istiyor da istiyor.ama eltim ne yapıyor evde süt ve cicibebe bitse dahi k.babaya tel.açıyor bitti diye.adalet mi bu yaa...ben yarın yavrumu bırakıp okula gidecem kimseden bir sey istemeyeyim diye onlar tüm yükü sardılar k.pedere kazandıklarını sadece kıyafete yatırıyorlar.sinir oluyorum

annem we babam arasında mezhep farkı wardı we tamda bu söylediğiniz ayrımcılığı dibine kadar yaşadım....çok zor çok tahammülsüz bir durum çocuk için...hala izleri sürer gider bende...özellikle bir kaç akrabam sırf annemi sewmedikleri için bana ^^sen alewinin kızısın.aynı ona benziyosun^^bile derlerdi..bunları çocuğunuzun yaşamasını asla istemem....mümkünse o binadan hatta o semtten uzaklaşın...aksi olursa çocuğunuz orada kaldıkça kişiliği zedelenecek;sorunlu bir insan olacak;her karşılaştığı probleme ayrımcılık yönünden bakacak....belki zamanla psikolojik destek alacak duruma bile getirilecek dış etkenler tarafından...tıpkı benim gibi :26::26::26:

ya bir de şuna sinir oluyorum eşim evlendiğimizde kötü birişe sahipti sonra bayaaa bi işsiz kaldı ben çalıştım ailem destek oldu şurda 6 aydır eşim iyi bi yerde çalışıyor.ama bunların tavrı en başiındaan beri aynı .e oğulları işsizken de biz tek maaştık yine aynıydı.resmen gözleri aldığım parada.ben de inadına 2 sene izne ayrılmayı düşünüyorum yani

annem we babam arasında mezhep farkı wardı we tamda bu söylediğiniz ayrımcılığı dibine kadar yaşadım....çok zor çok tahammülsüz bir durum çocuk için...hala izleri sürer gider bende...özellikle bir kaç akrabam sırf annemi sewmedikleri için bana ^^sen alewinin kızısın.aynı ona benziyosun^^bile derlerdi..bunları çocuğunuzun yaşamasını asla istemem....mümkünse o binadan hatta o semtten uzaklaşın...aksi olursa çocuğunuz orada kaldıkça kişiliği zedelenecek;sorunlu bir insan olacak;her karşılaştığı probleme ayrımcılık yönünden bakacak....belki zamanla psikolojik destek alacak duruma bile getirilecek dış etkenler tarafından...tıpkı benim gibi :26::26::26:

canımm ne kadar üzüldüm bilemezsin kızımın böyle şeyler yaşamasını istemiyorum peki yaşadıklarında annen baban ne yapsaydı sen en az etkilenirdin annen babandan ne beklerdin?

her seyi istiyorlar ya evli kardeşi telefon istiyor bekar kardeşi beni kursa yazdır diyor araba sürekli emirlerindebabası biz ordayken yiyecek içecek aldıysa parasını istiyor istiyor da istiyor.ama eltim ne yapıyor evde süt ve cicibebe bitse dahi k.babaya tel.açıyor bitti diye.adalet mi bu yaa...ben yarın yavrumu bırakıp okula gidecem kimseden bir sey istemeyeyim diye onlar tüm yükü sardılar k.pedere kazandıklarını sadece kıyafete yatırıyorlar.sinir oluyorum

Sizden istemiyorlar ya. Boşverin. siz onlardan daha şanslı ve onurlusunuz. Kimseye ihtiyacınız yok ve isteyen taraf değilsiniz. Onlardan farkınız var. Sizin başınız dik.
Eşinizin işsiz kaldığı dönemlerden bahsetmişsiniz. Ne güzel ki artık hiçbir sorununuz yok. Bağımlı olmamaktan daha güzel şey var mı

sizi çok iyi anlıyorum. bu davranışı kendi ailemden gördüm. annem ben iyi maaş alıyorum diye bana yardımcı olmazdı, ablamın maaşı düşük diye ona yazık ona alalım derdi. bu ayrımcılığın insanın gözüne sokulması yaralayıcı olan yoksa ben merhametsiz değilim bende yeterince yardımcı oluyordum ama annem aman sende para kalmasın tavırları içindeydi. erken evlenmemden hep çok korkmuştu nedeni ona para vermeyi keseceğim diye, bir ihtiyacıda yoktu bize.

size tavsiyem kafanızı takmayın yoksa huzurunuz bozulur. beyninizde kabullenin bu durumu, başımın gözümün sadakası olsun diyin geçin. kızınıza gelince onun en çok anne baba sevgisine ihtiyacı var dede nine değil. büyüyünce kendi bazı şeyleri anlayacaktır. anneannem de ayrımcılık yapardı. beni pek sevmezdi, hatta küçükken bir yemek yenecek olsa iyi taraflarını kuzenlerime verirdi, bana kalanları. ne oldu çok mu psikolojim bozuldu? hayır ama benim psikolojimi annem bozdu. siz kızınıza yeter artarsınız.

sadece çalıştığın için mi bu ayırımı yapıyorlar? ölene kadar çalışırım,hiç kimseden ne çocuklarıma ne de kendime birşeyler beklemem...ben ne verebiliyorsam onunla yetinsinler...eşimle babası ve kardeşi ortaklar...eltim eşinden ayrı,iki kızı var benim gibi...kaynım yan gelir yatar,eşim sabah 04:00 te başlar çalışmaya...ben çalışıyorum,eltim şatosunun hanımı...bizden çok daha refah içerisinde yaşıyorlar...anasından danasına hepsi marka giyer...biz yeri gelir pazardan alırız...AMAAAAA asla kimseye gık demem...benim çekirdek ailem bana yeter...çok iyi birşey değil belki ama gurur da yaparım...kimsedeye gebe kalmak istemem...en azından ilk tartışmada biz sana şunu yapmıştık diyemezler...:34:

eşimin ailesi annesi babası görümcem hatta eltilerim bile çalıştığım için hiçbir seye ihtiyacım olmadığına benim için hiçbir sey yapmamaları gerektiğine inanıyorlar.şöyle ki 3 eltiyiz biri benden bir ay önce doğum yaptı yukarıdaki şahıslar eltimin kızına yaptıkları hediyenin ancak yarısını benim ızıma yaptılar.hem de gözümün içine baka baka saklısı gizlisi olmadan...konu açılacak gibi olan durumlarda ise seninkinin odası bile var oda bile aldınız lafını duyuyorum.şimdide diğer eltim hamile ve açıkça bana kız olursa sizizn küçülen kullanmadığınız şeyleri verirsiniz lafını duyuyorum.acaip sinir oluyorum çok şükür onlara muhtaç değilim ama gözümün içine baka baka bu ayrımı yapmaları hiç hoşuma gitmiyor.çocuksuzken de yapılıyordu en basitinden ailece kurban keseriz biz ayımıza düşen parayı tüm veririz diğerleri 50 100 gibi sembolik şeyler verirler açıkça.onların tüm yiyecek masraflarrını görürler.çocuklarının okul masraflarını karşılarlar.birine ev aldılar.birine araba...inanın ki doğru söylüyorum.azıcık tavır yapsak siz çalışıyorsunuz çift maaşsınız durumunuz var onlar tek maaş lafını duyarız.
ben kimseye yük olmak istemem çocuğumdan ayrılcam para kazanmak için iznim bitince.okul ev işi çocuk zoruma gidecek maddi olarak yetemem belki diye .çcuk düşünemiyorum onlar tek maaşız demiyorlar rahatça 3.çocuk yapıyorlar çünkü aileye güveniyorlar.
yani sinir olmakta haksız mıyım var mı bu durumu yaşayanlar ve çocuklar arasında ayrım yapan bir aile manevi olarak da...bayramda eşim babasyla biraz tartışmıştı k.peder hemen eltimin kızı kucaklıyor dedesinin bitanesi prensessi diyerek bizimkine hiç bakmıyor bile.yani kendi meselesi için çocuğu kullanabilecek insanlar.
ve ben dünyanın çilesini çekerek kavuştum kızıma o zamanlar burnumdan getirdiler şimdi 2 kişi görünce çocuğu sever gibi yaparlar.buna da çok sinir oluyorum.
sonuç olarak ben de eşim de en önemlisi kızımda maddi manevi ayrıma ve haksızlığa uğruyoruz.çok canım sıkılıyor.hırs yapıyorum.mutsuz oluyorum.eşimi sorarsanız ne yapayım insanlara zorla sevin diyemem zorla para da isteyemem diyor.ama hiçbir tavır da koymuyor.
nasıl bir duruşum olmalı sizce???kızım da büyüyünce anlayacak ayrıldığını ve üzülecek ne yapcam ben???

Canım evet iki kişide çalışınca sanki durum çok iyiymiş gibi bakıyolar bende yaşadım buna benzer kurban bayramında durumlar olmadıgı için kurban kesemedi kayınvalidemler. Ama bi düşündüler kessekmi nasıl yaparız falan diye benimde eşimin başka kardeşleride var 2 eltim var. Kayınvalidem para mevzusuna gelince eşime döndü sen şu kadar verirsin bide bana diyo ayrıca sende verirsin diye diğer eltimleri falan hiç konuşmuyo. Enayimiyiz biz ne güzel iş hem eşim vericek bide ayrıca ben vericem. Bende hiç oralı olmadım valla. Sonuç olarak kesilmedi. Biz iki kişi çalışıyosak parayı sokakda toplamıyoruz eşşek gibi canımız çıkıyor sanki havadan kazanıyoruz. Ne düşünüyolarsa artık.

Back
X