• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışma programım

mutebessim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
392
235
73
Merhaba, universiteye hazirlik asamasindayim ve hergun duzenli bi sekilde ders calisiyorum gunluk en az 150 soru cozuyorum simdilik ama cok strese giriyorum sanki ne kadar calisirsam calisayim netlerim artmayacakmis gibi universite kazanamayacakmis gibi hissettigim oluyor. Cok daha fazla calisayim diyorum kendi kendime ama bi turlu yapamiyorum hani o her an universiteye hazirlananlar gibi olamiyorum bi turlu e boyle olunca da basarisiz olacagim diye strese giriyorum bunu nasil yenebilirim?

Üzerinizde çok mu fazla beklenti var?Yani aileniz,arkadaşlarınız filan...
Stres yapmanız çok normal,hepimiz bu süreçlerden geçtik sınava hazırlanırken ama önemli
olan bu süreci en sağlıklı şekilde,en az hasarla atlatmak :) Takmayın demiyorum,gerçekten önemli
bir sınav AMA hayatınız buna bağlı değil bunun bilincinde olun.Çevrenize bakmayın,hani kim ne kadar nasıl çalışıyormuş hiç ilgilenmeyin.Tek rakibiniz kendiniz olun,kendinizle yarışın.Sürekli sınavı düşünmeyin.Baktınız siz stresinizle hala başa çıkamıyorsunuz,psikolojik destek alsanız iyi olur o zaman.
İyi çalışmalar,bol şans!

Uzerinizde cok baski var gibi once kendini sakinlestirin ve kendinize guvenin ders calismakta eziyet haline donusur yoksa. Ve univ. Sinavi icin cok kolay pratikler var yontemler olsun kitaplar olsin bu kitaplari bulup bi sure kendini hafifletebilirsin rehberlik hocanla yeni birseyler bulablirsin. Kisaca kendini korkutma bu sprunu coymeye yonlendir psikoloji seni full yapicakken bile baraji bile gecemiycek bir hale getirebilcek guclu bir ilac gibidir. Dogru yomlendirilmesi gerekir

Back