Çalışma planı hakkında yardım eder misiniz?

güzel puan almışsın canım tebrikler.
halaa askeri sivil memurlukmu düşünüosun sen ?
en az kaç almak gerek ki bunun için biliyomusun ?

kardeş bende sana çalışma çeklimi anlatayım.. 82 aldım ben.. bana yetmiyor ama sınavda kısmet diyelim olmadı..

çoğrafya
ben çoğrafyayı 1 ayda bitirdim. benimde 0 temelim vardı. zorlueokul.com nihan akar var. kadın tek kelime ile mükemmel anlatıyor. hani sadece onun videosu dinleyip ardından soru çözsen bile işe yarıyor. okdar iddaliyım bu hoca hakkında..
ben nihan hocayı dinledim. ardından ihtiyaç yayıncılıktan konuyu yazarak çalıştım. ama harita sistemini kullan özellikle ovalar dağlar konusunda.. ezberden çok kelimenün kökü nedir bil. mesela lagün. büyük çekmece ve küçük çekmece. ama bunun kökü ne demek. lagün kelime anlamı olarak akarsuyun taşıdıgı kumları biriktirmesi gibi bişeydi. sadece lagüb büyük çekmece küçük çekmece diye geçme. kelime olarak kök olarak bilki, soru nasıl gelirse gelsin çöz..
sınava 1ay kalada ihtiyac ders notları genel kültür kitabı var.. orda çok güzel ayırmış. sınava 1 ay kala ihtiyacınd ers notları ve x yayıncılıktan konu tekrarları yaptım.
bu eğitim bilimleri yazan genel kültür kitabı bütün dersleri çok güzel anlatmış.

..................................................................................................................................

tarih
benim tarihimde inklap tarihi ile sınırlıydı. hocan doğru demiş. trablusgarptan sonrasına odaklanman doğru olur. ama bu diğerlerini bilmeeyceğin anlamına gelmez. benm en çok vaktimi alan tarih oldu. ne kadar çok soru çözersen okadar konun oturuyor.
x yayıncılık tarih çok tekrarlar için iyi tavsiye ederim..
bende hakan hocanın FİNAL die aydandırdıgı videolar var.. onlara bulabilirsen bakmanı tavsiye ederim bulamazsan söyle ben sana zipleyip gönderirim. sanada isteyen arkadaşlarada..
tarih için bol soru bol bilgi diye düşünceksen.. ben denemelerde fullda çıkarırdım.. sınavda 24 doğru 1 boş 5 yanlış yaptım ama malesef. en umutlu oldugum ders tarihti keşke daha iyi yapsaymışım..

..................................................................................................................................
matematik
ben meslek lisesi çıkışlıydım. hiç temelim yoktu. ama yinede çok sıfır değildim severdim matematiği çok iyi çok mükemmel değildim.
facece matematik gurubu diye bir yer vardı. oraya üye oldum. çok sağlam dostluklarda edindim. ALLAH razı olsun onlardan çokta faydası oldu.. matematik ten 20 netin altına düşmezdim. bu başkası için kötü bi nettei belkide ama benim için matematikten 20 yapmak yeterliydi.sınavda vaktim yetmedi 14 soru işaretleyebildim. 1 yanlış 13 doğru..
ofisokul.com var.. burda hoca çok güzel anlatıyor. ayrıca ekol hocayıda dinlerdim..
benim problemlerde biraz sıkıntımv vardı. mesela işçi problemleri hiç yapamazdım. ama sınavda çok şükr yapabilmişim. yani yapamıyorum bilmiyorum diyip sırt çevirmek olmamalı. en azından hiç anlamadıgınız konunda kalıp soruları ve en basit soruları çözmesini bilin. çünkü sınavda bazen gerçkten çok kolay gelebiliyor.
geometriyede açılara baktım. kardeşimin geometrisi iyiydi. bana çebmeri anlattı. mesela çemberde alanda bi kaçtane formuş var. onları bildikten sonra soruların bi çoğunun kalıp oldugunu fark ediyosun

...............................

vatandaşlık
beni en çok korkutan derslerden biriydi. ama sitemli çalışmayla bunu halettim. 2 haftada halettim bunuda. yani konu anlatımlarımı hal ettim. ki bide ben işede gidiyordum. evde oldugum 6 gün ve iş çıkışları ne yapabildiysem artık.. anayasa hepsi birbiriyle kilit gibi.. hiçbir zaman ilk çalışmaya başladıgında.. konularını bitirip soru çözdüğünde olmadı yine çok yanlışım çıktı diye düşünme. çünkü anayasa zamanla oturan bir konu. benim okdar sağlam olduki. şuan bile hatırlıyorum. ve muhtememen anayasa değişmeyene kadarda unutmam bildiklerimi.

................................................................................

türkçe
çok kitap okuyan biri olmama ragmen paragraflarda çok yanlışım çıkıyordu.
hani heryerde okursunuz sınava kadar düzenli paragraf çözün derlerya.. bu bana pek mantıklı gelmezdi.. ama sınava 2 ay kala bunu yaptım gerçekten çok faydasını gördüm. çnkü soru çözdükçe paragraf soruları nasıl çözülüyor onu fark ediyorsunuz..

ben kpss türkçe paragrafları pek sevmezdim. genelde basit alırlardı. kardeşimin ygs kitaplarındaki türkçe paragraf sorularını daha uygun buluyodum şahsen..

dil bilgiside korfezvideo.com ordan sıfat zarfları falan öğrendim.. diğerlerinide çok soru çözeerek anlamaya çalıştım.. mesela yazım yanlışında nekdar çok kalıp görürseniz okadar çok soruya adepte oluyorsunuz

.................................

tüm arkadaşlara başarılar biliyorum. ben 8buçuk 6 iş yerindeydim. eve gtmem 7yi buluyordu. dersaneyede gitmedim. gitmem vakit kaybetirir die düşündüm. ama şuanki aklım olsa yine dersanaye gitmezdim. ama matematik için keşke özel ders alsaymışım dediğim gibi oluyor..
sabahları iş yerine 7de gelirdim. patronum gelmeden çoğrafya ve tarih videoları dinlerdim. notlar anlamaya çalışırdım..
ben kasımda ders çalışmaya başladım. ama nasıl bir rahatlıksa anca mayıstan sonra sıkı çalışmaya başladım. gece 1 2 de uyumaya gayret ettim. inanın 5 saatlik uykuyla işe geldiğimi ve aynı akşam yine gece 2 de uyudugumu biliyorum..
kpss dökümanları diye arattırırsanız birsürü yaprak test soru bankası konu anlatamı çıkıyor.. bütün soru bankalarını çözün ama tabiki hepsine para vermeyin..
ben mesela uzman kariyerin çözümlü kitapları çok sevdim. hepsine işteyken çözmeye çalışırdım. yni öğlen tatilene çıkmazdım. yada sabah erken gelirdim..

herkesin hakkında hayırlısı. rabbim herkese hayırlı bir şekilde iyi puan alıp atanmasına vesile olsun..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…