• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma planı hakkında yardım eder misiniz?

Bende ehliyet-yabancı dil bölümünden sonra böyle bişey çıktı
Girmiş olduğunuz bilgilere göre yapabileceğiniz uygun tercih bulunmamaktadır. Lüften "Başvuru Kılavuzu"nu inceleyiniz.

Napsınlar tabi ehliyeti,yabancı dili olmayanı :43:

Altında da böyle bişey çıktı

Tercih dışı yerleştirilmeyi kabul ediyorum.

Adli sicil sabıka kaydınız var mı ?

:44::44::44::44:

Pantera bunlar hakkında bi bilgin var mı ?

Pantera bunlar hakkında bi bilgin var mı ?

canım bende de aynıları çıktı kendi bölümümü yazınca otomatik kendi seçti
bilgisayar programcısı ve gardiyanlık olarak başvuru yaptım ben kendim seçmedim mesela :31:
adli sicil kaydına hayır dedim ben ne oldugunu pek anlamadım ama sabıka kaydını sordu sanırım ondan hayır dedim:31:
tercih dışı yerleşmeyede evet dedim olsunda nere olursa olsun diyenlerdenim çünkü :31:

canım bende de aynıları çıktı kendi bölümümü yazınca otomatik kendi seçti
bilgisayar programcısı ve gardiyanlık olarak başvuru yaptım ben kendim seçmedim mesela :31:
adli sicil kaydına hayır dedim ben ne oldugunu pek anlamadım ama sabıka kaydını sordu sanırım ondan hayır dedim:31:
tercih dışı yerleşmeyede evet dedim olsunda nere olursa olsun diyenlerdenim çünkü :31:

Bende öyle yapayım
Bencede bi atanayımda,üniversiteden sonra problem yaşamak istemiyorum

Tercih dışı atamaya evet,adli sicil kaydına hayır dedim
Şimdide ''Yeterli Sayıda Tercih Yapılmadan İlerlenemez! '' uyarısı verdi
Daha baştan koktu bu iş olmayacak,kayıt bile yapamıyorum daha :14:
Tercihimi nereye yazacağım ki düz lise olduğu için mi kabul etmedi acaba :44:

Tercih dışı atamaya evet,adli sicil kaydına hayır dedim
Şimdide ''Yeterli Sayıda Tercih Yapılmadan İlerlenemez! '' uyarısı verdi
Daha baştan koktu bu iş olmayacak,kayıt bile yapamıyorum daha :14:
Tercihimi nereye yazacağım ki düz lise olduğu için mi kabul etmedi acaba :44:

aaaa niee böle uyarı vermıs canım yaaa :26:
düz liseyle alakalı olabilir amaa :26:
ben meslek lisesiyim:31:

aaaa niee böle uyarı vermıs canım yaaa :26:
düz liseyle alakalı olabilir amaa :26:
ben meslek lisesiyim:31:

Yüksek ihtimal düz liseliler için atanacak bölüm yoktur:31:
Sağlık olsun,düz liseliler için kpss kazanmakta çok zormuş yeni öğreniyorum bunları yoksa hiç bulaşmazdım :1:

canım bende yeni çalışmaya başladım.düzenli ve sistemli çalışırsan olur.bende hızlandırılmış kursa gidiyorum.bizim hocamızda trablusgarptan başlattı.çok test çözmemiz lazımmış.inşallah güzel puan alırız.ve önlisans kolay lisans zor canım.:16:

hmm demekki trablusgarptan sonrası daha çok çıkıyor, peki diğer dersler için nerden başlattılar?

Kızlar bende başvurur yapmayı düşünüyorum nasıl birşey bu?
2010da girmiş olmak mı gerekiyor. ben girmedim

Ben teeeeeeeeeeeeeee Eylülden beri dersaneye gidiyorum ama bir kere bile oturup tekrar ettim mi? Hayır, matematikten hiç ümidim yok zaten türkçem iyi onda sorun yaşamam ama tarih az çok aşina olsam da o vatandaşlık delirtiyor nasıl hatırlayacağım onca şeyi?
off içim sıkılıyo bunu düşündükçe hergün bugün başlıyorum çalışmaya artık diyorum sonra gün bitiyor yarın başlıyorum diyorum, hızlandırmalar daha yeni başladı demek ki yetişebilir...

Kızlar bende sırf yaşadığım şartlardan kurtulmak için çalışmaya karar verdim. Biraz geç kaldık sanırım ama geç kalmak yetişememekten iyidir.. Allah yardımcımız olsun. Çalışırken nasıl yollar izliyorsunuz burada fikir alışverişi yapalım.

Kızlar bende sırf yaşadığım şartlardan kurtulmak için çalışmaya karar verdim. Biraz geç kaldık sanırım ama geç kalmak yetişememekten iyidir.. Allah yardımcımız olsun. Çalışırken nasıl yollar izliyorsunuz burada fikir alışverişi yapalım.

benım hıcbır derse temelım yok sıfır sıfırrr.cografyayı 2 haftada bıtırdım okudum vıdeo ızledım tekrar edecem artık artı soru cozecem.ama su anda sadece tarıhe odaklandım dun rahat 7 8 saat ders calıstım belkıde daha fazla. trablusgarp 1 balkan 2 balkan 1 dunya mondros bunlara calıstım fakat soru cıkmamıs daha bu zamana kadar 2 3 tane anca.bugun kurtuus savasına baslıyacam kongreler falan burdan en az 3 soru cıkıyormus.dun calısıgım yerlerı tekrar ettım sabah.artı ozel sektorde calısıyorum patronum gec gelıyor sabah tekrar su andada kıtabım pc arkasında arada ısımı yapıyorum arada ders calısıyorum arada kulaklıgı takıp vıdeo ızlıyorum.hanı derlerya azımle bısey yapan duvarı delermıs o kadar kursa gıttım en azından emek verıyorum aklım basıma sonradan geldı ama geldı.eskı cıkmıs sorulara baktım onlısansın aslında sorular kolay sadece sıraamayı bılmek lazım.mesela 1 dunya savasını sormus oraya baklan savasıyla ılgılı bısey yazmıs ama balkan savasının 1 dunya savasından once oldugunu bılırsen soruyu hemen cozuyorsun ama bılmeyınce bakıyorsun.sonra cephelerden soru cıkmıs trablusgarptakı cepheyle canakkaledı cephelerı karıstırıyorlar bılmeyınce zor gelıyor.

umarım emeklerımız bosa cıkmaz.Bol bol dua edıyorum su mubarek gunlerde Rabbım emeklerımı bosa cıkartmasın hayırlısı ne ıse o olsun.

canım evet alıyo ortaöğretim-önlisans hatta bu lisanslar acıllanınca onlardanda alım olucakmış :31:
https://pertem.kkk.tsk.tr/memur/basvuru1202/v01/basvuru.aspx?tid=51
bu linkten başvuru yapabilirsin canım.
kontenjanlara hangi bölümlerden alıncağınada buradan bakabilirsiniz :31:
Memurlar.Net - İlan (Genel Kurmay Başkanlığı ve K.K.K 2012 Yılı 2. Dönem Açıktan Sivil Memur Alım İlanı)
en altta linklerden bakın:31:

yaa biz de sevgilim için başvuru yapıcaktık, ama bazı yorumlar kafamı karıştırdı :44: napsak bilemedik, başvuran var mı?
mesela şöyle yazmışlar ve çoğu kişi de işsiz kalın daha iyi, özel sektöre gidin daha iyi yazmış..

arkadaşlar;

özellikle mühendis arkadaşlar ;

ben msb de sivil uzman memurum öncelikle şunu belirteyim ki

İŞSİZLİK KADAR KÖTÜ BİR İŞ YOKTUR. ancak alternatifiniz varsa onu değerlendirin, bu kurumdaki kurumdaki tüm sivil memur arkadaşlarım , özellikle mühendis olanlar başka kuruma geçmek için ellerinden geleni yapıyorlar , hatta tüm çabalarıyla bu işle uğraşıyorlar, personel mutlu değil, çok güzel arkadaşlıklar var herkes birbirinin dert ortağı, muvafakat alabilen cennnetin tapusunu almış gibi sevinecek

ama 3 yıldır çalışıyorum ben dahil henüz alabilen olmadı. tekrar ediyorum İŞSİZLİK KADAR KÖTÜ BİR İŞ YOKTUR, ben çaresizlik içinde olan bir işsizken girdim kuruma ve böyle sorunlar olduğunu bilmeyerek ama Allah a çok şükür artık işsiz değilim,

Kısacası sadece işsiz olmaktan iyi, başka iyi yanı yok....

Maaş durumunu merak edenler için de ;

GİHS 1950TL +-50 başka hiç bir kuruş extra ödeme yok.

THS mühendisler 2950 TL +-50 maaş var. birde görev yollukları var ama gelir sayılmaz görevde o parayı yiyorlar. ha birde yılda 4 kez 150-200 TL arazi tazminatı var.

Bilginize...

ayrıca sevgilim meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunu
alım kontenjanında ona uyan bi yer yok
fakat başvuruda tercih dışı atama var
o zaman uymayan bi bölüme mi atıyolar yani :37:

tarih ve coğrafyada lisans önlisans farkettiğini düşünmüyorum pek ben 2008 önlisansa girmiştim xpadişahın taa ne zamanda yaptırdığı çeşmenin adını sorular sınavda!!!

Genel Kültüre çalışsanız da bir süre sonra unutursunuz. Bunun için püf noktası şu. Öncelikle Genel Kültürü (Tarih,Coğrafya, Vatandaşlık) konu çalışarak soru çözerek bitiriyorsunuz.
Bol bol soru çözüyorsunuz. Ve sınava son hafta kala bir genel kültür soru bankası (İhtiyaç çek kopart olabilir bu soru bankası) alıyorsunuz oturup başına son hafta her gün çözüyorsunuz ve soru bankasını bitiriyorsunuz.
Ve sınava kafanız rahat giriyorsunuz . Çünkü her şeyi tekrar ettiniz genel kültürde. Sadece konu çalışmak pek akılda kalıcı olmuyor.
Bizim hazırladığımız Süper KPSS Özetlerinin örnek sayfalarına da bir göz atın. Çünkü bu anlattığım çalışma sistemi için birebir.
Soru çözerken bu özetler elinizin altında olacak. Her takıldığınız yere anında ulaşıyorsunuz. Çünkü her çarşaf sayfada 1 konu. Direk buluyorsunuz ve soru çözmeye devam.
Kitaptan o kadar sayfanın içinde konuyu bulana kadar soruyu unutuyorsunuz.
Ayrıca bu setle toplam 90 saatte 2300 soru çözerek genel kültürü bitire biliyorsunuz.

Süper Özetten Örnek Sayfalar Aşağıdadır.

9v4mf.jpg

9v4nl.jpg

9v4ny.jpg

9v4pb.jpg

Ayrıntılı bilgi için

Süper KPSS Genel Kültür Seti

Son düzenleme:
(: ne cok ugrastım sadece alabılmek ıcın Rabbım 2 aylık calısmayla ıstedıgım sonucu verdı bana 79 aldım.ılk konumu acarken 75 80 arası demısım 79 aldım.5 6 soru bıldıgım halde kacırdım onları yapsam cok daha ıyı bır puanım olacaktı ama bunu bın şukur.size tavsıyem ben bıle yapabılıyorsam sıvas kongresının oldugundan bıle bihaberdir.mondrosu lozanı sadece oyle bır antlasma oldugu bılıyordum.durumum bu kadar vahımken yaptıysam çalısmaya baslayan arkadaslar sizlerde yapabılırsınız.

Back