ben defalarca dedim, asgari ücret artarsa işsizlik artar, şuan hiç bi vasfı olmayan kişiyi 1.000,00 tlye çalıştırmak mı? yoksa 1.300,00 tlye çalıştırmakmı? hangisi zor? olaylara çok yönlü bakmak lazım, bence 1.300 yetmez 2.500 olsun ki rahat rahat geçinebilsin insanlar ama olmuyormuş değilmi?
ayrıca kimse patronun kafasına silah dayamıyor illa asgari ücret vereceksin diye, isterse fazla verebilir.
olsun 1.300,00tl asgari ücret, eyvallah, ama yanında 3 kişi çalıştıran küçük esnaf ne olacak? 900,00 tl artacak gideri, ona bağlı olarak sigorta primi, ha bana kalsa şu büyük büyük holdinglerin tepesine binsinler diyeceğim ama onlar illaki bi yolunu bulur, misal; sene bilmem kaç artık maaşlar bankaya yatacak, ki asgari ücret altında kimse çalıştırılmasın, yada 3.000 tl alan çalışan asgari ücretten sigortalı gösterilemesin. çözüm; asgari kısmını bankaya yatırır kalanı elden verir, eşşek gibi asgari ücret aldım bordrosunu imzalatır, yada asgari ücret aldığı için elden verir paranı atıyorum 800 tl, banka hesabına da yatırır 1.000 tl eşşek gibi gider parayı çekesin verirsin patrona.
bu işin en oluru küçük esnaf başta olmak üzere, vergi indirimi yada benzer bişi yapılmalı,ne esnaf zarar görsün, ne çalışan. yoksa doymayan patronlar olduğu için ortalıkta olan hep çalışana olacak.