Çalışma Bakanı Faruk Çelik: Asgari ücret 1 Ocak 2016 itibariyle net 1300 lira olacak

en mantıklı yorum bu bence. dediğin şeyi bi akrabamız anlatıyordu asgari ücret kadarını bankadan gerisini elden alıyoruz diyordu. yani aslında çalışanın emeğinden çalınıyor sigorta pirimi düşük miktardan yatırıldığı için emekli oluncada o oranda az maaş alırlar. ama şikayet edilince işsiz kalma korkusundan dolayı kimse bişe yapmıyor

nasıl bi kontrol sistemi getirilirse getirilsin illaki bi yolu bulunacak.
ben asgari ücretten fazla maaş alıyordum, ama sigortam asgari ücretten yatıyordu zamanında (7yıl sürdü), patronum tam gösteremem durumları biliyorsun dedi ve o ay dünya turuna çıktı hamdolsun :)

niye hiçbir sistem olmaz biliyormusun çünkü iş dünyasında kimse dürüst değil çalışanda çalıştıranda. sen yanlış anlama tabi genelleme olarak söyledim :)

çok doğru yazmışsın .Benimde anlatmaya çalıştığım işçi dediğim asgari ücretli çalışanalr.Şimdi patronlar yukarı doğru da zam yapmak durumunda kalacak.Küçük esnaf bunun altından kalkamayacak.İşten göstermelik çıkartmalar olacak.SSKsız çalışanlar artacak.Alt yapısı hazırlansaydı bu olayın herkese faydası olur.Vergiyi tam anlamıyla küçük esnaftan senden benden alabiliyorlar zaten.hangi parti olursa olsun aynı şey geçerli olacak.
Yoksa keşke devlet memuru ile aynı haklara sahip olsak bizde.Devlet önce vatandaşlarını ayrım yapmadan sevmeyi öğrense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…