• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan ve evli bayanlar "evlilik tazminatı"

maskelileydi

yalnızlığım
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2009
80
0
86
Diğer
çalışan ve evli bayanlara sesleniyorum arkadaşlar....

evlilik tazminatı ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız var mı?

yada başından böyle bi olay geçmiş olan arkadaşlar var ise deneyimlerini tecrübelerini aktarabilirler mi?

çalışan ve evli bayanlara sesleniyorum arkadaşlar....

evlilik tazminatı ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız var mı?

yada başından böyle bi olay geçmiş olan arkadaşlar var ise deneyimlerini tecrübelerini aktarabilirler mi?
ben evliliğimin9 ayında iş değiştirmek için işimden ayrıldım orada 8 yıllık iş geçmişim vardı yasal olarak çalışan evliliğinin ilk bir yılında işten evliliğini mazeret gösterip ayrılırsa tazminatını almaya hak kazanıyor kesin karar var ama 1 yıl dolmamış olacak başka bir iş yerine geçiş falanda etkilemiyor..

calıstıgın yerde en az 1 yılını doldurmus olman lazım

evliliğinin ilk bir yılında işten evliliğini mazeret gösterip ayrılırsan tazminatını almaya hak kazanıyorsun

evet arkadaşlar,
1 yıllı doldurdum ancak evleneli henüz 4 ay oldu. fakat iş yerinde kimse evli olduğumu bilmiyor süprizzzzz
bu durumda eşim çalışmamı istemiyo diip ayrıldığımda tazminat alabilirmiyim.

birde duyduğuma göre tazminatlar bir maaş tutarı kadar oluryormuş galiba doğru muuuuuuuu? :uhm:

tazminat hesaplama diyip netten aratırsan ilgili yerleride doldurursan ne kadar kıdem hakkın olduğunu öğrenebilirsin

teşekkür ederim evet öğrendim. :1shok:

bişi daha sormak istiyorum :uhm:

burda ypılan hesaplamalr alınan maaş mı yoksa sigorta pirimi üzerinden mi yapılır

evlilik tazminatı alabilmen için çalıştığın işyerinden 365 gününü doldurman gerekiyor ve evlendiğin zaman o şirkette çalışıyor olman gerekiyor bunun yanı sonra evlendiğin tarihten itibaren 1 sene içerisinde evlilikten ötürü işten çıkma hakkın var .. istifanı yazıyosun 15 gün beklemiyorsunda.. ne kadar o şirkette çalışıyosan net maaşın üzerinde her sene için 1 maaş tutarında tazminat alıyorsun...internetteki hesapları kullanacaksan bordrondaki net maaş üzerinden hesap yapman gerekiyor ya da brutünü biliyosan onuda yazabilirsin sitem otomatk olarak net maaşını hesaplıyor.

Back