çalışan ve doğum yapan anneler yardım

M

mehtapbaygus

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi mehtapbaygus
bi sorum olacak lütfen bilginiz varsa yardımcı olun.ssk lı olarak çalısıyorum.doğum için para alınıyormuş doğumu sskya bildirince ama bazıları diyorki eğer özel hastanede doğum yaparsan paranı alırsın yoksa devlet hastanesinde doğum yaparsan sskdan para az alıyorsun diyorlar.(gerçi ben hala kararsızım devlettemi yoksa özeldemi doğum yapsam diye).
birde bir sorum daha olacak.raporu doğuma 8 hafta önce veriyorlarya ama ben doğuma 1 ay kala almak istiyorum raporu doğumdan sonra kullanmak istiyorum raporu bunun içinde 8 haftan kala rapor almazsan parayı az veriyorlar diyen var ya nasıl olacakkafamçokkarıştı

merhaba,
eskiden özel hastane kaşesi kabul edilmiyordu burdan aldığın raporu devler hastanesine kaşelettiriyordun ancak öyle geçerli oluyordu şimdi ise özel hastane ssk lılara anlaşmalı hizmet veriyorsa onların kaşeli raporları geçerli. Sen hastaneye sor geçerlimi dğilmi diye.geçerli ise onlar hazırlayıp sana veriyorlar zaten.onlar bu işlemleri biliyor endişelenmene gerek yok seni yönlendiriyorlar. Ama anlaşması yoksa yine orda doğum yapabilirsin ama alacağın raporu devlet hastanesine mühürlettir. İşe başlama tarihlerinde bu evraklarla ssk ya git sana gün vericekler o gün gidip paranı ptt den alıcaksın.İkinci soruna gelince 32.haftada doktordan 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alman lazım. Böylece doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 hafta kullanmayıp doğum öncesi kulllanmadığın 5 haftayı doğum sonrasına ilave edip 8+5=13 hafta kullanırsın.Para olayına gelince sigortan kaçtan yatıyorsa her ay için onun 4te 3 ünü alıyorsun.erken doğum yaparsan doğum öncesi o süren yanıyor.

eylül çok güzel bilgiler vermişin teşekkürler bende bişey sorabilirmiyim.şimdi ben ankarada çalışıyorum ama doğumumu tekirdağda yapıcam sskdan parayı nasıl alıcam yani ankaradnmı tekirdağdanmı?sende tekirdağdaymışın ben çorluda ailemin yanına geldim.doğum iznine ankarada ayrıldım ordan verdikleri raporun bir örneğini doğum yaptığım hastaneye vericekmişim ama parayı nerden alıcam?ankaradnsa eşim alabilirmi vekaletle?ne çok soru sordum demi...

eylül çok güzel bilgiler vermişin teşekkürler bende bişey sorabilirmiyim.şimdi ben ankarada çalışıyorum ama doğumumu tekirdağda yapıcam sskdan parayı nasıl alıcam yani ankaradnmı tekirdağdanmı?sende tekirdağdaymışın ben çorluda ailemin yanına geldim.doğum iznine ankarada ayrıldım ordan verdikleri raporun bir örneğini doğum yaptığım hastaneye vericekmişim ama parayı nerden alıcam?ankaradnsa eşim alabilirmi vekaletle?ne çok soru sordum demi...

merhaba canım.. Tabiki cevaplarım. Parayı raporda belirtilen işe başlama tarihinden sonra bağlı olduğun ssk dan alıcaksın yani Ankaradan. Eşine "Ssk tarafından her türlü konu ile ilgili adıma yatırılan parayı alabilir" ibaresini içeren bir vekalet verirsen alabilir.Ama buna gerek yok zaten işe başlama tarihinde sende orda olmuş olacaksın. Ücretsiz izin kullanmazsan şayet. Bu arada bende çorludayım. Nerde yapıcan doğumunu. Doktorun kim.

artık doğum parası postaneden alınacak kızlar. ben doğumdan sonra aldım 4 aylık paramı 1,500 felan aldım daha önce hastenenin ödeme bürosu vardı ordan alıyodum, şimdi oraya raporunu veriyosun, ödeme bürosu bilgisayara geçiyor ve senin paran 1 hafta 1,5 hafta sonra postaneye yatıyor. daha önce kolaydı raporu gösterip paranı alıyodun şimdi postaneye yatmasını bekliyosunşakkıdı... yeni bi kanun çıkıyomuş bu arada geçen haberlerde izledim, biz doğum raporu alırken biizm ssk yatmıyor ya 4 ayımız yatmamış oluyor ve ben 6 aylıkken rapora ayrılmak zorunda kaldım 6 yada 7 ayım ssk yatmadı yeni kanunda raporlu olduğunda artık ssk yatıracakmış işyeri.. birdahaki doğumumuza artık :roflol: gerçi ben çalışamıcam ama neyse

merhaba canım.. Tabiki cevaplarım. Parayı raporda belirtilen işe başlama tarihinden sonra bağlı olduğun ssk dan alıcaksın yani Ankaradan. Eşine "Ssk tarafından her türlü konu ile ilgili adıma yatırılan parayı alabilir" ibaresini içeren bir vekalet verirsen alabilir.Ama buna gerek yok zaten işe başlama tarihinde sende orda olmuş olacaksın. Ücretsiz izin kullanmazsan şayet. Bu arada bende çorludayım. Nerde yapıcan doğumunu. Doktorun kim.

şifa hastanesinde yapıcam doğumu dr dilber hanım ablam orda çalışıyor annemlerin evide yakın hastaneye o yüzden geldim çorluya sen neresinde oturuyorsun çorlunun? doğum yapınca sanırım alabilicem paramı birde doğum iznim bitince alıcam değilmi unutmuşumyaa...doğum iznim bitince 8 ay kadar ücretsiz izin almayı düşnüyorum çorluda kalmıcam ankaraya dönücem,bu parayı almak için belli bir süre varmı yani doğum iznim bittikten 1 ay sonra felan alabiliyormuyum?

bu sorunu ben cevaplayımsengözlerimebaksanab doğum öncesi paranı doğum yaptıktan sonra alabiliyosun doğumdan sonrakinide 2 ay sonra raporun bittikten sonra alıyosun...

X