çalışan ve çocuklu hanımlar ev işlerinde nasıl bir program izliyorsunuz?

balaca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
982
1.296
123
39
selam hanımlar
hanımlar ben 3 yıllık evliyim ve 4 aylık bir bebeğim var. öğretmenim fakat şu anda ücretsiz izin kullanıyorum.
bebek olana kadar ev işlerinde pek sıkıntı yaşamadım.
şu anda da evde olduğum için yine sıkıntı yaşamıyorum, düzenli olunca bir şekilde hepsi oluyor.
bebek yokken cuma günleri dersim öğlene kadardı.
eve gelir gelmez haftalık dip köşe temizlik yapardım.
çamaşırı haftada bir kez yıkardım, cumartesi eşim çalıştığı için ütü yapardım.
hafta içinde de eşim de ben de düzenli olduğumuz için ev dağılmazdı zaten.
hafta içinde de bir kere evi küçük mutfak süpürgesiyle süpürdüğümde yeterli oluyordu.

bebekle nasıl olacak, siz nasıl bir düzen kurdunuz?
eşleriniz yardımcı oluyor mu?
oluyorlarsa neler yapıyorlar?
yardımcı alıyorsanız ne sıklıkta?
çalışırken de şu anda da yardımcı hanımı ayda bir kez alıyorum.
göreve dönünce bu sıklık yeterli olur mu?

paylaşırsanız çok mutlu olurum

Valla canım bende hep bi düzen kurayım istiyorum 13 senedir ama maalesef olmuyo ev de oldugum için mi bilmiyorum yaptıgım düzene tam uyamıyorum mutlaka bişey çıkıyor yarın yaparım veya gelince yaparım diye kalıyo cok istiyorum mesala dün Pazartesi dip köşe silinmesi lazımdı ama cocukların okul için gittim işler kaldı bügünde gidicem okula olduğu kadar diyorum artık ama içim hiç rahat değil

Sadece ev işi konusunda değil hayatımda da düzen istiyorum ama yapamıyorum
Mesela kendince her ay bir kitap bitirmem diye söylüyorum ama olmuyor
Bunun gibi bir cok şey spor yapmalıyım düzenli ne bilim kimiı ınsanların belli başlı seyleri vardır hergün bir turk kahve si gibi benim onda bile bir düzenim yokk işte cokk dertliyim bu konuda cokkkk

Esim desen cok ilgilidir üstümüze tıtrer her istediğimizi yapar
Ev işi konusunda hiç öyle değil dagınıktır pek şart surt bilmez
Ornek havlusunu yerde bIrakır mesela
Cocuklar desen onlar da öyle güzellikle söylüyorum olmuyor
Ancak bağrınca yapıyorlar
Benden böyle sekerim

Bebek olmadan önceki düzenini yapabilirsen ne mutlu sana ama biraz değişebilir düzen hem calışmaya başlıcaksın o zaman 15 de bir almalısın kadını....

canım hem çalışıp hem bebek olunca illa bir şeyler değişecek, farkındayım
en basitinden ev daha fazla dağılacak, daha fazla kirlenecek ama zaman kısıtlı olacak
şu anda öyle çok fazla yorulmuyorum, en azından kafam dinç
öğretmenlik diğer mesleklere göre daha kolay gibi görünüyor olsa da, çocuklarla uğraşmak gerçekten çok zor
eve geldiğimde hiç konuşasım olmuyor öyle kimse bana sormasın etmesin ben de susayım istiyorum
ama bebişim bunu bilmez ki ilgi ister, ev ilgi ister bakım ister
bakalım yaşayıp görücez artık
inşallah düzene oturtanlar paylaşır da faydalanırız canım

Selam kızlaar ben bugün salonu mutfağı ve koridoru bi güzel sildim süpürdüm toz aldım
Dün de bi ton ütü yaptıydım

aynen beni tarif etmişsin arkadaşım bende 12 yıllık eviyim hala bir düzen tutturamadım, ev işlerinde de hayatımın diğer alanlarında da hep bir kargaşa car başladığım her işi yarım bırakıyorum bu yüzden çok sinir oluyorum kendime . geçenlerde not tuttuğum bir sayfaya baktım da yarısını eğik yazıyla yazmışım yarısını dik orda bile istikrar yok , ben ikizler burcuyum acaba ondan mı sen ne burcusun , sevgiler kendine iyi bak ...

Bende akrep burcuyum canım nerde yanlış yapıyoruz sence bazen cok duzenli gidiyorum sonra bi bakıyorum o düzen gitmiş ben cok ayrıntıcıyım aslında herseyi böyle düzgün istiyorum evimde dolaplarımı açtığında hep düzgün pırıl pırıl olsun yaptıgım zaman en ince ayrıntısına kadar yaparım temizlikte ama yaptıgım gıbı kalmıyor ne biliyim işte bir seyin devamını getiremiyorum mesela yaz basında kendime yüz kremleri aldım bi dünya para verdim artık yaşda ilerliyor duzenli kullanacağım kendime bakcam diye bir hafta anca bir hafta sonra poffff duzen falan yok miye tıtturamıyoruz bu düzeni.....

kızlar ben genel olarak düzenliyimdir
bebekten önce okula giderken de çamaşır, temizlik, ütü günüm belliydi
şimdi bebek var 2. döneme kadar evdeyim yine belli, sadece günler değişti
hergün mutlaka, bir veya bir buçuk saatimi mutlaka günlük işlere ayırıyorum
her gün yaptığım işler, gün aşırı yaptığım işler, haftada yaptığım, ayda yaptığım, mevsim sonlarında yaptığım işler hep bellidir
kolay kolay bu rutini şu ana kadar bozmadım, inşallah göreve dönünce de yine başarabilirim

işim bitmeden asla ne dışarı çıkıyorum, ne uyuyorum
alışkanlık zannedersem

ev işi gerçekten nankör!
bütün gün temizlik yap, tertiple düzenle ama akşam yemek bulaşıklarını yıkama, kahve fincanlarını, meyve tabaklarını tezgaha bırak, mutfak bal dök yala olsa bile göstermiyor

bu yüzden üşenmeden, sonra yaparım demeden, gözle görünen şeyleri geciktirmeden ve ertelemeden hemen yapmak gerekiyor

zaman geniş olunca da sanki ertelenebiliyor
o yüzden ev hanımı da olunsa mutlaka kadınların hobileri olmalı diye düşünüyorum
kurstur, şudur budur

arkadaşım ev hanımlığını tercih etti (eşinin kazancı gayet iyi)
en başlarda düzeni tutturamamaktan bahsedrdi
sonra resim kursuna başladı yarım gün
şimdi çok düzenli
zamanı kısıtlı ve en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum diyor

kadın olmak, anne olmak çok zor kızlar yaa
allah yuvalarımıza huzur, sağlık sıhhat versin de hepsi olur
olmuyorsa da olduğu kadar artık

en doğrusu eline kalem kağıt alıp program yapmak......hergün rutin yapılacaklar belirlenmeli.......ben sabah erkenciyim işe gidiyorum.......eve döndüğümde yorgun da olsam mutlaka evi toparlayıp süpürmeden oturamam.......yoksa yorgunluk üstüme öyle oturuyor ki kalkıp yapamıyorum......ama hergün ne yapacağım belli....o nedenle düşünmeden işe koyuluyorum.......çamaşır günüm,ütü günüm,dip köşe.......vs kafada planlama olmuyor bayanlar kağıda yazın ve kendinizi takip edin.......

düzeni yeni tutturmaya çalışanlara yazılı plan çok iyi olur
rutini bozmamak, zannedersem ev işlerininin en basit ve olmazsa olmaz kuralı zannedersem bu

Değindiğin noktalar bende de var maleseff ve çözüm bulamıyorum. Çabuk sıkılıyorum kendimi bırakıyorum hemen. Temizlikte de öyle benim için ya hep ya hiç ortası yok. Ev biraz dağınıksa salıveriyorum kendimi ya. Temizlik yapınca da komple temizlemem lazım ahh bir de o temizliği koruyabilsem

Gerçekten ömrüm kısalıyor... Ben dürüst konuşmak gerekirse çalışan kadınlara çok haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Hele de eşiniz hiçbir şeye yardım etmiyorsa ya da ucundan biraz yardım edermiş gibi gözüküyorsa, bittiniz demektir. Arkadaşların mesajlarına bir göz attım, çok ortak noktamız var: başladığı işi bitirememek, istikrarlı olamamak gibi. Evin tüm yükünün kadında olması durumu normal bir şey değil... Zorla kabul ettiriliyor, normalmiş gibi gösteriliyor... Neyse fitnecilik yapıyormuşum gibi hissettim. Ama yok kardeşim tüm hayatımı ev işlerine adayarak yaşamaya çalıştım, her gün en az 1 saat işten geldikten sonra temizliğe ayırdım (Yemek, çamaşırı saymıyorum....), liste yaptım, program yaptım, YOK. Böyle yaşanmaz. Öf

geçenlerde not tuttuğum bir sayfaya baktım da yarısını eğik yazıyla yazmışım yarısını dik orda bile istikrar yok , ben ikizler burcuyum acaba ondan mı sen ne burcusun , sevgiler kendine iyi bak ...

yemin ediyorum, ben de böyle bir an yaşamıştım!! Ben boğa burcuyum ama, ikizler olmanla alakası yok yani

çalışan ve bebekli hatunlar,
şu topiğe de bir bakın yahuuuuu
neyi nasıl yapıyorsunuz?
nasıl yapınca kötü, nasıl yapınca iyi oluyor?
tecrübelerinizi paylaşın
ben söz dinleyen bir kızçeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…