How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çalışan kadının yemek problemi

pembeumutyildizi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2021
1.901
2.000
63
Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
Ne dersiniz? Perşembe cuma hamurişine mi başvurdak acaba?

Ben is yerine gidiyoken pazar gunleri fazladan yapiyodum ama 2 gun anca idare ediyodu. Yazin bezelye fasulye buzluga atiyorum o iyi oluyodu. Birde bakliyatlari onceden islayip hasliyip buzluga atiyorum pjsme suresini kisaltiyor. Hafta da 2 kerr disarida yemeden isin icinden cikamazsiniz ya. Imkanlar el veriyorsa catering firmasiyla anlasin haftanin 3 gunu falan aksam sicak ev yemeginiz gelsin. Sahsen su an evden calisiyorum yemek meselesinde epey hafifledim. Cocuk olduktan sonraysa haftada 3 gun falan catering ile anlasmayi dusunuyorum. Ama fiyatlardan hic haberim yok. 🙈

Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
İyi bir düdüklü tencereniz olsun.Eger yapabiliyorsaniz buzlukta sarma ,köfte balık vs iyidir pratik .Çalışan insan hergun tencere tencere yemek yapması şart değil bence.Hafta sonu yapın hafta için artık ne kolay olursa

Refikanın youtubeda bu tarz pratik ve bir hafta gidecek yemek önerileri videoları vardı. Onlara bakın isterseniz. Mikrodalganız varsa tavuk pişirip buzluğa atabilirsiniz sabah buzluktan çıkarırsınız hemen 10sn, akşam kalan buzu çözdürüp ısıtırsınız.

Tavuk, patates, ıspanak, barbunya ertesi güne kalsa bile yemem ben. Çok zehirlendim bunlardan 🥺 hastanelik olursunuz valla.

Üç çeşit sebze yemeği bütün hafta yeter aslında ama yediğiniz miktarlara da bağlı. Pırasa, kapuska, karnabahar, nohut, fasülye bunlar dayanır bikaç gün.

Mantı 15 dakikada yapılan bir yemek mesela. Kolay yemek olarak düşünebilirsiniz olmayan günlerde.

Çok sağlıklı olmasa da buzlukta tutabileceğiniz şinitzel, çıtır tavuk vs. fırında ya da tavada çok kısa sürede hazır oluyor.

Nohut bezelye ıspanak kuru ve taze fasulye yemekleri ve çorbalar yaprak sarması. Bu yemekleri pişir kaynar kaynar cam kavobozlara koy kapağını sıkıca kapat. Tamamen soğuyunca buzdolabının alt kısmına normal bölüme koy. En az bı ay bozulmuyor. Yanına pilav makarna tamamdır.

ben bi tencere çorba yapıyorum pazar günü. düdüklü varken bi pazar kuru fasulye bi pazar nohut yapardım. bi tencere pilav. su an kistayiz bi tencere zeytinyağlı kereviz bi tencere zeytinyağlı pırasa.
pazar pazartesi bakliyat çorba pilav
Salı çarşamba zeytinyağlı salata yoğurt yanına köfte gibi ayarlıyodum.

su an çok uygulamıyorum ama rahat oluyo böyle. ben öğle yemeğini de evden götürüyorum.

Perşembe makarna karnabahar yapsanız cuma balık salata cumartesi dışarıdan yeseniz hafta bitti:)

Mantı severseniz 1 gün mantı olabilir
1 gün et doner makarna/ lavaş/ yada İskender modeli olabilir
Taner ızgara var mutlaka her evde olmalı tanersiz eksik yaşıyormuşum.
Ben yazdan bazı şeyler yapardım ama midemden rahatsızım ve tencere yemeği yiyemiyorum salça/ soğan yüzünden
Fırın sebze ve et olabilir en azından yapımı kolay
Tost makinesinde tatlı patates pişirdim çok çabuk pisti patateste deneyeceğim
Bildiğiniz bir kebapcidan içli köfte alın pişmiş dondurabilirsiniz yanına pilav makarna ve salata oldu bitti
Evde balik yapıyorsanız fırın balik
Ufak yemek ısıtmak için tencereler ile çorba 5 dkda pişiyor. Çok kolay oluyor 2 kişiye yeter

Nohut bezelye ıspanak kuru ve taze fasulye yemekleri ve çorbalar yaprak sarması. Bu yemekleri pişir kaynar kaynar cam kavobozlara koy kapağını sıkıca kapat. Tamamen soğuyunca buzdolabının alt kısmına normal bölüme koy. En az bı ay bozulmuyor. Yanına pilav makarna tamamdır.
Ispanak tekrar ısıtılmaz zararlıdır

Fırına balık atılabilir salatayı yapana kadar hemen pişiyor . Mantı buzlukta kesin olsun sarma veya dolma . Benim phılıps fritöz var inanılmaz birşey 15 dk da misss gibi patates tavuk yapıyor mesela aynı şeyi ben fırınla 1 saatte yapıyordum . Çok güzel et yapıyor balık sebze közlüyor. Fisshler düdüklü 10 dk da eti kemikten ayırıyor missss daha ne olsun ki ?. Yeşillik 1 yıkıyorum 1 hafta salata oluyor . Oğlum küçük diye salata yapıyorum 2 gün saklama kabından alıp yağ tuz yapıyorum yiyoruz . El pratikliği ile ilgili var biraz da . 15 dk da kuru fasulye pilav yapıyorum hemen . 20 dk da düdüklü fasulyeyi pişiriyor tamam bitti

Bizde çorba hemen her akşam olur. Pazar günü ya düdüklü ile mercimek çorbası ya da hafta içi yayla, tarhana pişer.
Yine pazar günü ya nohut, kuru fasulye, sarma, dolma gibi zor yemekleri yaparız.
Hafta içi için 2 günlük yemek oluşuyor.

Buzlukta anne (kayınvalidem sağ olsun) köftesi ve tavuk her daim bulunur. Yanına patates. 3 oldu.

Haftada bir kayınvalideme gitsek 4. Gidemezsek bir sebze yemeği, makarna ya da pilav ile birlikte. Makarna/pilav çok seviyoruz. İlla haftada bir yemek isteriz.

Haftada bir dışarda yesek 5.

Hafta sonu geç kahvaltı, no akşam yemeği.

Bizim sistem biraz ilginç, ama paylaşayım dedim.

Yemek konusunda iyi olduğumu söylerler ki bende çok severim. Bebekten sonra benim yemek düzenim de tam olarak oturdu aslında. Haftada 1 gün (en az) balık yapıyorum. İnanın çalışmadanız da bebekli anneler bilir , saatlerce falan yemek yapamıyorsunuz. Bende ancak 1 saat buluyorum yemek yapmak için.
Diğer 2 gün mesela sebze yemeği yapıyorum. Kıymalı karnabahar , kıymalı bezelye gibi şeyler.
Çorbayı ise düdüklüde 15 dakikada yapıyorum. Salata konusunda çok zaman harcıyordum. Tupper aldım ona yapıyorum 3/4 gün taze duruyor.

Bizim akşam yemeklerimiz tek çeşit ve yanına salata yoğurt şeklinde geçiyor artık. Kuru dolma veya lahana sarma gibi yemekleri iki gün yersiniz. Çorbada 3. güne sarkınca bayar. Pirinç pilavı ısıtılınca işe yaramaz. Belki bulgur o da sebzeli olursa iki gün yersiniz. Balık tavuk fırına atabilirsiniz. Çoğu insan mevsimine göre sebzeyi ayıklayıp buzluya koyuyor. Örneğin şu an ıspanak ve pırasayı ayıklayıp koyabilirisiniz.İşten gelince hazır olur. Soğanı bile doğrayıp koyan var. Köfte yapıp koyarsınız buzluğa. Sabah evden çıkarken buzdolabının üst rafına koyarsınız siz gelene kadar buzu çözülür. Yanına makarna yaparsınız salatayla. Ya da İzmir köfte gibi yemeğini yaparsanız.

Pazar günü bir çeşit bakliyat, bir çeşit sebze ve çorba yapıyorum. Salı akşamı tavuk ya da et türü bir şey ve yine sebze yemeği ve pilav yapıyorum. Perşembe balık günü, Cuma kalan yemekleri değerlendirme günü. Buzluğu etkin kullanıyorum, kışlık hazırlık yapıyorum, Fissler düdüklüyü elimin altında tutuyorum. Program şaşsa da yemeksiz kalmıyorum, yarım saatte çıkacak şekilde organize benim mutfak. Eşim kahvaltı ve öğlen yemeğini evden götürüyor onları da hazırlıyorum. İşten gelince çok vaktim olmadığı için hafta sonları mutlaka yemekleri planlıyorum. Bu arada pişmiş yemeği buzluğa koymam, bir yemeği en fazla bir kez ısıtırım