Çalışan kadının temizlik planı nasıl olmalı

Canım ilk defa duydum,ütü gercekten gerekmiyor mu? Ben yerim olmadığı için kurutma makinesi almıyorum ama öyle çok ütüm çıkıyor ki gına geldi.
Ben artık tişört filan ütülemiyorum. Sadece çizgi gerektiren gömlek pantolon ütülüyorum. Çoraplar atletler bile ütülü gibi çıkıyor. Elimle düzletip katlıyorum yeterli oluyor. Bir de dışarıda kuruyan çamaşırla kurutmadaki çok farklı oluyor. Yumuşacık ve tozsuz çıkıyor, evde toz azaldı resmen

İki buçuk maaşım var ve yardımcı için param yok
Esinizden yardim alabiliyor musunuz? Sorumluluklar esit olmali cunku. Eger esiniz yardim etmiyorsa yardimciyi maasinizla tutarsiniz gerisini kendisi dusunsun.

Eger her seyi kendiniz yapacaksaniz da cocugunuz gece uyudugunda isler bitene kadar ayakta olmaniz gerekir. O surede utu,camasir katlayip yerlestirme,evi silme,yemek yapma gibi isleri halledebilirsiniz

Haftada bir yarım gün yardımcı geliyor

Dökülen kurulan olmazsa hiçbir biçimde silip süpürmüyorum

Çamaşır da ne Zaman denk gelirse

Kurutma makinası yoksa tavsiye ederim

Kurutma özellikli çamaşır makinesi mi kullanıyorsunuz yoksa ayrı bir kurutma makinesi mi? Hangi markayı kullanıyorsunuz?
Ben de düşünüyorum ama kıyafetleri yıpratıyor diye duydum, su an araştırıyorum.

Kurutma özellikli çamaşır makinesi mi kullanıyorsunuz yoksa ayrı bir kurutma makinesi mi? Hangi markayı kullanıyorsunuz?
Ben de düşünüyorum ama kıyafetleri yıpratıyor diye duydum, su an araştırıyorum.

Ayrı kurutma

Günümüzde makinalar gelişmiş

Çamaşır makinası ile aynı programlara sahip

İpekli'yi pamuklu ayarında yıkarsan bozulur aynı şekilde İpekliyi pamuklu ayarında kurutursan da yıpranır

6 yıldır kullanıyorum makina yıprattı lanet oldun demedim hiçbir şeye

Hele çocuk varsa o zaten bir sonraki sezon o kıyafetleri giyemiyor küçülüyor erken eskise de olur yani

kurutma makinesine atınca utu istemiyor mu

Yukarıda bir yorumumda da yazdım

Kişiden kişiye değişir ama kıpkırışık olmuyor ütülesen de çabuk oluyor

Mesela oğlumun okul pantolonu lakost u ve sweet ütülemiyorum çoğu Zaman hatta gömlekleri bile ya da işte kollarına yakalarına falan sadece o da her yıkamada değil

Ben bu hergun çamaşır makinesi calsitiranlari anlamıyorum vallahi.
Eşimle biz 2 kisiyiz hergun de kıyafet degistiririz.
Ama yine de her gün çamaşır yikamam biriktirir hafta sonu yikarim bir kez renkliler bir kez beyazlar bitti gitti tamam.
Zaten 8kiloluk makine ancak doluyor yani.
Inanılmaz musriflik gibi geliyor bana çevreye ve keseye verdiği zarar da cabasi.

Ben de calisiyorum 15 gunde bir evime yardimci abla gelir dip kose siler supurur toz alir banyo tuvalet balkon yikar varsa kirli hali koltuk siler. Saati 12.5 tl ye geliyor kac saat tutarsa onu veriyorum.
Makinenizin hacmi mi kucuk hergun makineyi nasıl calistiriyorsunuz? Benim oglum 1.5 yasinda en fazla haftada 2 kez renkli bir kez beyaz yikarim. 15 gunde yapilan genel temizlik haricinde ben kolay kolay ev silip toz almam. Eger oglum bisey dokerse orayi islak mendille alip gecer en fazla bir kere de tv sehpasinin tozunu alirim.
Daginiklik asla biten bisey degil toplu olacagim diye cocugumla geçireceğim zamandan calamam. Oyuncaklari o uyuyunca toplarim bazen gunlerce toplamadigim da olur cunku uyaninca sil bastan ayni sekilde dagititor zaten. Ne gerek ki kendimi yorayim.
Zorda kaldigim zaman utuleri utucuye yollarim parca basi 1.5 tl ye utuluyorlar. Eskiden ecuk cucuk herseyi utulerdim bu yaz onu da bir nebze azalttim.

Ben de calisiyorum 15 gunde bir evime yardimci abla gelir dip kose siler supurur toz alir banyo tuvalet balkon yikar varsa kirli hali koltuk siler. Saati 12.5 tl ye geliyor kac saat tutarsa onu veriyorum.
Makinenizin hacmi mi kucuk hergun makineyi nasıl calistiriyorsunuz? Benim oglum 1.5 yasinda en fazla haftada 2 kez renkli bir kez beyaz yikarim. 15 gunde yapilan genel temizlik haricinde ben kolay kolay ev silip toz almam. Eger oglum bisey dokerse orayi islak mendille alip gecer en fazla bir kere de tv sehpasinin tozunu alirim.
Daginiklik asla biten bisey degil toplu olacagim diye cocugumla geçireceğim zamandan calamam. Oyuncaklari o uyuyunca toplarim bazen gunlerce toplamadigim da olur cunku uyaninca sil bastan ayni sekilde dagititor zaten. Ne gerek ki kendimi yorayim.
Zorda kaldigim zaman utuleri utucuye yollarim parca basi 1.5 tl ye utuluyorlar. Eskiden ecuk cucuk herseyi utulerdim bu yaz onu da bir nebze azalttim.
Çocuğuma kreşe gidiyor günse iki kıyafet gerekiyor o sebeple kapasitesi dolması da atıyoeeum

Temizliği de ütüyü de çok uyguna hallediyorsunuz. Özellikle ütü. İstanbul'dayım gömlek 5, pantolon 8 tl.
Temizliğin saati 23 tl

Temizliği de ütüyü de çok uyguna hallediyorsunuz. Özellikle ütü. İstanbul'dayım gömlek 5, pantolon 8 tl.
Temizliğin saati 23 tl
Kurutemizlemeciler o fiyata yapiyor burda da. Ama bulundugum şehirde utuculer var sirf utu yapiyor onlarda parca basi 1.5 tl.
Ama tezmizlige saatlige gelenler max 15 tl saati.

Buna benzer bir konuya geçenler de ayni planı yine yazmıştım ben çok rahat ediyorum bu düzeni oturttugumdan beri sizede tavsiye ederim.

Ben de çalışıyorum. Hafta sonu kilimi bile kıpırdatmam öncelikle bunu belirteyim. Zaten hafta ici geberiyorum bir de hafta sonumu uçuşan iki zerre toza heba edemem.

Pazar geceleri tami tamına yarim saat suren bir mutfak temizligiyle başlıyorum. Tezgah, aygaz, tezgah duvarını önce çamaşır suyuyla sonra duru suyla siliyorum. Mutfak dolaplarını mikrofiber bezle önce hafif bulaşık deterjanla sonra durulanmis bezle siliyorum ki bu noktada viledanin mikrofiber bezlerini öneririm. Bezi bir sağa bir sola cevir bitti ne parmak izi ne birşey. Buzdolabının içinin tozunu alır gibi bezi gezdiriyorum sadece içinde. Zira buzdolabiyla diyaloga girdigim her seferinde düzgün bırakırım akan kokan birşey bırakmam. Her sabah tuvalet banyoyu yıkarım. Şaşmaz şaşmamalı. Uykudan ölsemde yarim saat erken kalkıp temizlerim.

Pazartesi ve cuma benim temizlik günlerim. İsten geldikten sonra ne yemek yapılacaksa önce ocaga onu koyarim. O pişerken önce tüm evi toparlarım temizliğe hazır hale getiririm ardından süpürür siler tozları alırım. Arada yemeğe de bakarsam tas çatır çatır catlasın 2 saatimi alır tüm temizlik.

3 ayda bir kapıları avizeleri banyo ve tuvalet duvarlarını silerim. Altı ayda bir perde ve tüller koltuklar ve haliari elden geçiririm.

Kurutucu önemli. Kiristirmiyor diyen olmuş ama istediği kadar kırıstirsin. Battaniye pike havlu yıkamaktan korkmamak gibisi yok. Hele kurutucudan çıkan o tüy yumağını görmelisiniz. Yani bu su demek, o tüycuklerin hepsi kurutucu olmasaydı astigim andan itibaren evin içine dolacak ve evin daha hızlı tozlanmasini sağlayacaktı.

Ha bir de evimde az eşya vardır hepsi yerden yüksektir eğilip silerim çekle itle uğraşmam. Etkisi büyük.

merhaba haftasonu kılımı kıpırdatmam demişssiniz ama sonra pazar günü tüm mutfağı temizliyotrum demişsiniz, yorucu olmuyor mu pazartesi işe gidcekken?

Back
X