• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan hamileler

Siz sözleşmenizde hamile kalmamakla ilgili bir madde imzalamadıysanız böyle bir hakları yok.

Bazı şirketler hamileliği kabul etmez bunu da en başta söyler. Diğer türlü size tazminat hakkı doğar çünkü.

Başlığı görünce atladım hemen :KK70: :KK70: :KK70:

Ben daha söylemedim hamile olduğumu ama vicdanım hiç rahat değil söylemek istiyorum. Zamlar ay sonu verilecek bilmiyorum kararsızım çok. Zam vermemezlik olmaz da bizde düşük tutabilirler mi bilmiyorum kafam karışık bu konuda...

geçen ay bende öyle olmuştum :) ama söyledim nolur nolmaz diye.
bence sen bekleyebilirsin zamlar yapılsın öyle söyle daha yeniymişsin. 2,5 veya 3. aya kadar bekleyebilirsin.

Yapmaları gerek hamile olmanız haklarınızı almanıza engel değil.

geçen ay bende öyle olmuştum :) ama söyledim nolur nolmaz diye.
bence sen bekleyebilirsin zamlar yapılsın öyle söyle daha yeniymişsin. 2,5 veya 3. aya kadar bekleyebilirsin.

ya birde aslında geçen yıl 8. haftada kürtaj oldum Allah Korusun ama ne bilim birde şu düşük tehlikesi geçinceye kadar pek paylaşmak istemiyorum ama ne bileyim işte bir yandan da sanki söylemeyerek doğru yapmıyorum gibi geliyor. amaaan işte zaten duygularım allak bullak hamilelikten ötürü ben bile ne istediğimi bilmiyorum :D :D:D :D

benim eski şirketimde bi arkadaşıma hamileyken yaptılar ama doğum iznine çıkıp geri işine döndüğünde yapmadılar

Başlığı görünce atladım hemen :KK70: :KK70: :KK70:

Ben daha söylemedim hamile olduğumu ama vicdanım hiç rahat değil söylemek istiyorum. Zamlar ay sonu verilecek bilmiyorum kararsızım çok. Zam vermemezlik olmaz da bizde düşük tutabilirler mi bilmiyorum kafam karışık bu konuda...

saçmalamayın lütfen.
o zam sizin hakkınız. hamile halinizle emek vereceksiniz ve hamile olduğunuz için zam almayacaksınız. bu tamamen ayrımcılık ve haksızlık olur..

saçmalamayın lütfen.
o zaman sizin hakkınız. hamile halinizle emek vereceksiniz ve hamile olduğunuz için zam almayacaksınız. bu tamamen ayrımcılık ve haksızlık olur..

yoo saçmalamak değil aslında. Örneğin %15 zam planlanırken zaten bu kadın yılın yarısından sonra burada olmayacak diyip bu zammı düşük tutabilirler yada tam tersi de olabilir. Doğumda yapıyor işi bırakmasın diyerek fazla da yapabilirler. Genelde hak hukuk bilen kişiler işverenim ancak böyle bir durumla karşılaşmadık daha önce ofiste bu yüzden vicdan yapıyorum ya zaten.

ya birde aslında geçen yıl 8. haftada kürtaj oldum Allah Korusun ama ne bilim birde şu düşük tehlikesi geçinceye kadar pek paylaşmak istemiyorum ama ne bileyim işte bir yandan da sanki söylemeyerek doğru yapmıyorum gibi geliyor. amaaan işte zaten duygularım allak bullak hamilelikten ötürü ben bile ne istediğimi bilmiyorum :KK70: :KK70::KK70: :KK70:

geçmiş olsun canım. bende o yüzden söylemedim 3 ayın dolmasını bekledim. bir tek 2. ayda müdürümle aynı departmanımda çalıştığım kişiye söylemiştim ne olur ne olmaz diye. ama bende çok zorlandım söylelememek için sanki bi suç işliyomuşum gibi :D

yoo saçmalamak değil aslında. Örneğin %15 zam planlanırken zaten bu kadın yılın yarısından sonra burada olmayacak diyip bu zammı düşük tutabilirler yada tam tersi de olabilir. Doğumda yapıyor işi bırakmasın diyerek fazla da yapabilirler. Genelde hak hukuk bilen kişiler işverenim ancak böyle bir durumla karşılaşmadık daha önce ofiste bu yüzden vicdan yapıyorum ya zaten.

ben insani haklar doğrultusunda düşününce bu zammı almanız gerektiğini düşünüyorum.
mesela ben memurum zammımı tam aldım doğum iznimi de güzel kullandım raporumu da aldım. yani bazı konularda 657 yi örnek almalılar..

geçmiş olsun canım. bende o yüzden söylemedim 3 ayın dolmasını bekledim. bir tek 2. ayda müdürümle aynı departmanımda çalıştığım kişiye söylemiştim ne olur ne olmaz diye. ama bende çok zorlandım söylelememek için sanki bi suç işliyomuşum gibi :KK70:

yok sanırım bende söyleyeceğim. ne nasıl olacaksa olsun ne yapalım yani. zaten zor geçiyor hamilelik birde bunun stresini yaşamaktansa değil mi ama..

benim eski şirketimde bi arkadaşıma hamileyken yaptılar ama doğum iznine çıkıp geri işine döndüğünde yapmadılar

işte öyle birşey olabilir diye dedim ,zaten zam zamanı patronların ruh halleri değiştiği için her şeyi bahane edebiliyorlar :) zam zamanı geçince herşey toz pembe oluveriyo bi anda .

yok sanırım bende söyleyeceğim. ne nasıl olacaksa olsun ne yapalım yani. zaten zor geçiyor hamilelik birde bunun stresini yaşamaktansa değil mi ama..

kalabalık bir şirketse herkese söylemene gerek yok ama yakın çalıştıklarına tembihleyerek söyleyebilirsin. izin alma durumlarında filan haberleri olması için.

kalabalık bir şirketse herkese söylemene gerek yok ama yakın çalıştıklarına tembihleyerek söyleyebilirsin. izin alma durumlarında filan haberleri olması için.

Doğrudan genel müdüre bağlıyım o yüzden o bildikten sonra başkasına gerek yok. Bugün fırsat bulursam konuşacağım bakalım

ben insani haklar doğrultusunda düşününce bu zammı almanız gerektiğini düşünüyorum.
mesela ben memurum zammımı tam aldım doğum iznimi de güzel kullandım raporumu da aldım. yani bazı konularda 657 yi örnek almalılar..

özel sektör öyle değil malesef.
ayrımcılık ve adaletsizlik en kurumsal şirkette bile var.

evet çok üzücü.
hamile kaldığı için mobing uygulayan şirketler bile var sırf işten çıksın diye.
canım bizim şirkette aynen dediğin gibi hamile olanlara zam yok resmen cezalandırıyorlar hamile kaldığın için benm şuan çok yeni zaten 4+5 deyim söylemicem hemen 3 ay olsun diye düşünüyorum kısmet olurda görürsem inşş benmde şanssızlığım bu yıl işler kötü zam hiç yapılmcak :(

Back