- 1 Kasım 2010
- 466
- 3
- 68
henüz evlenmedim ama çalışan evli bi bayan olucam kısmetse
annem çalışıo ordan bilgilerimi sunim bende çalışıorum bu yaz evlencewm inşallah bi kere süperşef on numara bişe 10 tane soğanı doğra bide tupperin kapların akoy bi hafta kullan taptaze oluyo maydonozda aynı şekilde ve sarımsakta yani yemek yaparken hiç soğan sarımsak ve maydonozla uğraşmıosun
ayrııca çalışan kadının en büyük yardımcısı derin dondurucu ve bunu anında çözmek içinde mikrodalga hayat kurtarıcı bişe zararlı ışınlar kaybolmasın die özel kaplar var artık reklam gibi olcak ama ben tupperde bulmuştum yanlış anlamayın ne satıorum nede reklam yapıorum
mikser bi kere kek çorba püre kremşanti yi çok kullanıosanız iyi bişe ama yok ben mercimegi süzgeçten geçiririm yada düdüklüde zaten mis gibi oluo kek mekde yapmam diosanız çokda gerekli diil ama misafir flan gelcende komsunun kapısında bulursunuz kendinizi:)
ayrıca şu salatalık havuç soyca falanda çok kullanılıo iyi bi marka alın ben çeyizime tefalin aldım adı var die henüz kulanmadım nasıldır bilmiorum
düdklü tencerede önemli çünkü zman çalışan kadının en önemli sıkıntısı ve kısa zmanda yemek pişirio ben zorda kalınca düdüklüde makarna bilem yapıom tam bes dakkada istedim kıvamda oluo:)
su ısıtıcı çok çok çok gerekli olmadında napıomuşuz hiç bilmem 3 dakkada kaynar su ve kaynadında otomatik kapanıo zaten kesinlikle üçüncü kol diyebilirim pilavı 5 dakka erken yapar çorbayı 10 dakka erken kaynatır size bu bes on dakka belki öenmsiz gibi görünüo olabilir ama hepsi birikince bi saati buluo ve ekstradan bi saat çocugun ödevlerine yada eşine ayrılacak eksttre bi zman demek
actif friye çok i diolar sağlıklı ondan alcam kesinlikle bide yumurta pişirme makinesi aldım sabah koyarım işi bittinde tak die kendi atıo ayarlıosun nası seviosun mesela rafadan seviosan katı pişme şansı yok yada acele edip alırsan cıvık olma şansı yok sabah kalktında koştura koştura hazırlandın için koy iki dakka kendi kendine olsun hem bazen ocakta unutulup o telaşta çıkılabilio bu şansta kalkıo ortadan:) of amma çok konuştum bide ben mısır patlatma makinesi alcam gereklimi hiç diil ama çok özeniorum kızlar oda olsun ya:)
çalışan bi bayanım ama mutfağımda en az kullandığım şey rondo. dünya kadar para verip tefalden almıştım. ama bir soğan doğramak için 3 parça bulaşık çıkıyor. onu yıkayıp temizleyene kadar tahta üzerinde elli kere doğranıyor. çok nadiren kalan ekmeklerı galete unu yapmak için, fındık ceviz kırıp saklamak için, bazen köfte yaparken kullnıyorum. evde bulunsun dersen al ama benım gibi çok paralar verme ucuz bı markanınkı de işini görür. elimden düşürmediğim şey düdüklü tencere ve su ıstıcısı. tost makınesını de çok kullnıyorum. mıkrodalga fırının sağlıklı olduğunu düşünenlerdensen mutlaka al. fritoz bence çok çok çok gereksız. büyükler çok yağ harcıyor küçükler çok el oyalıyor. ben kıng ın küçük boyunu almıştım dolaplarım yağ olmasın mantığıyla ama aralarından çıkan dumanlar yıne dolaplarımı yağ yaptı. oyuzden kızartma tenceresi alman daha çok işini görür. ayrıca ben köfteleri hatta bazen patateslerı bile fırında kızartıyorum.
şarjlı el süpürgesi çok pratık bişey. buzdolabının dondurucunu mumkunse büyük boy olanlardan al hayat kutarıyor. benımkı çekmecelı olanlardan kombi buzdolabı. birsürü şey sığdırabılıyorum.
mikseri ve blandırı da arkadaşların dediği gibi ayrı almanı öneririm. aklıma gelenler bunlar. umarım yardımcı olabilmışımdır.
bence mutfakta en iyi yardımcı Eş :) onu mutfağa sokmayı başarırsanız gerisi çok kolay :)
mutfak gereçlerinden çok el pratiklği bence daha önemli.
soğan doğramak için zımbırtı kullanmaya gerek yok. daha doğrusu iki kişilik yemek yaparken bir soğan için zımbırtı kirletilmez :) bence. ama tabi kalabalık misafire yemek yapılıyorsa tabiki doğrayıcılar çok büyük yardımcıdır.
yada aynı anda misafire bir kaç çeşit pasta hazırlıyorsam tabiki mikseri falan kullanırım ama sadece kendim için kek çırpıyorsam onu kirletmem. (bulaşık toparlamak ve yıkamaktan nefret ediyorum bu arada :) )
bu arkadaşlar çok güzel açıklamışlar... söyledikleri herşeye katılıyorum.. mesela soğan doğramak için rondo açmayacaksın bile, iki kişiye yapacağın yemeğe bi minik soğan doğruyorsun onuda tahtada daha basit oluyor, arkasından genellikle salatada yaptığım için bazen soğanın yarısını salataya ayırıp bi domates iki marul yaprağı vs doğrayı salatamıda hemen yapıyorum. mikserlerden de ben arzumun mutfak robotunu aldım çok memnunum.. hem doğrayıcı hem mikser gibi ayrı ayrı parçalarını kullanabiliyorsun sadece bir parçası batıyor, motor kısmından ayırıp rahatça yıkayabiiliyorsun tavsiye ederim ben sürekli kullanıyorum. hem çok pahalıda değil. Eki Görüntüle 302026
buzdolabını en büyük boylardan almalısınız kesinlikle, dondurucu kısmı 3 raflı benimkinin ve 3 rafıda dolu. elinin altında bulunsun diye, sigara börekleri, köfteler, mantı, pizza vs şeyleri koymak iyi oluyor.veee mutfaktaki en büyük yardımcı kesinlikle zynpalp inde dediği gibi EŞ :) inşallah eşin yardım etmeyi sever..
canım rondoda soğan iyi doğranmıyor. ben henüz almadım ama alanlar yemek için soğan ve maydanoz gibi şeylern süper şefde çok güzel doğrandığını söylüyor. bide seti sürekli açmak zor olur. parçalarını tak çıkar. süperşef daha pratik olur diye düşünüyorum.
bayanların en çok düdüklü kullandıgını duyunca biraz içim rahatladı çünkü dün tefalden dünya para verip düdüklü aldımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?