• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Bayanların Mutfaktaki En İyi Dostları

ebru634

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
52
1
86
Gaziantep
Merhabalar,
Çeyiz alışverişi çok zevkli ama bir o kadar da uzun yorucu bir serüven,bu serüvende çalışan bir bayanın mutfakta neler işini kolaylaştırır zaman tasarrufu sağlar bunları bilip ona göre mutfak ürünlerimi tamamlamak istiyorum..Çalışan arkadaşlar bu konuda deneyimlerini tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum..Bu konuda aklıma geldikçe ve eminim arkadaşların da aklına geldikçe soracağı sorular ürünler olacaktır... Buraya yazılanları her seferinde sıralamaya çalışacağım bayanlar :-)))

1)Su ısıtıcı 2)Düdüklü tencere 3)Tupperware Süper Şef 4)Buharlı pişirici (pazarda satılanlar) 5)Tost makinası
6)Şarjlı el süpürgesi 7)Kızartma tenceresi

Son düzenleme:

kesinlikle çok yararlı bi başlık olucak..
kimilerinin gereksiz olmasa da olur dediği çok fazla mutfak eşyası var
ama çalışan bayan gözünden pratik olacak eşya ve aletleri paylaşırsanız
çoğu kişini işine yarayacaktır benim gibi :)

canım rondoda soğan iyi doğranmıyor. ben henüz almadım ama alanlar yemek için soğan ve maydanoz gibi şeylern süper şefde çok güzel doğrandığını söylüyor. bide seti sürekli açmak zor olur. parçalarını tak çıkar. süperşef daha pratik olur diye düşünüyorum.

Birkaç firmada(sinbo king acura gibi) gördüm konveksiyonel fırın ve buharlı pişirici (fakir tefal gibi) ürünler var,bunlar kullanışlı mı?? Mutfakta pratiklik sağlıyor mu alınması gerekir mi? Alıp kullanan memnun olup öneren var mı acaba ?? Bir kere malzemeleri karıştırıp koymak yeterli oluyomuş siz orada başka işlerinizi yapabiliyomuşsunuz ama emin olamadım,her duyup gördüğüme de hemen para vermek istemiyorum :26:

Çalışan bayanların yazmaya vakti yok heralde:59: Neler almalıyız çeyizimize neler almamalıyız,kimi şeyler acaba hakikaten zaman kazandırır mı yoksa hem paramız gidip hem de sinirlerimiz mi bozulur,yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :66:

Birkaç firmada(sinbo king acura gibi) gördüm konveksiyonel fırın ve buharlı pişirici (fakir tefal gibi) ürünler var,bunlar kullanışlı mı?? Mutfakta pratiklik sağlıyor mu alınması gerekir mi? Alıp kullanan memnun olup öneren var mı acaba ?? Bir kere malzemeleri karıştırıp koymak yeterli oluyomuş siz orada başka işlerinizi yapabiliyomuşsunuz ama emin olamadım,her duyup gördüğüme de hemen para vermek istemiyorum :26:

Canım annemlerde sinbonun konveksiyonel fırını var ama pek gerekli bir şey değil bence.Büyük bir tencere gibi ama çok kuvvetli bir ışıkla üfürerek pişiriyor.Tavuk,balık gibi şeyleri güzel ızgara yapıyor ama içi küçük olduğu için bir kerede yapamıyor 2 kişiye bile.Ama ızgarayı yinede güzel yapıyor.Zaten tel var onun üzerine koyuyorsun yani yemek yapma şansın yok.Izgara gibi kullanılıyor.Yani evde ızgara yapan fırın varsa gerek yok buarada koku ve duman yapmıyor.

Bende öğretmenim bu arada derindondurucuya koyulan şeyler kesinlikle hayat kurtarıcı.
Ben Arzumdan bir blender seti aldım hem mikser hem blender çok kullanışsız bir saat blender ucununtakmaya çalışıyorsun hem zaman alıcı hemde kullanışsız kesinlikle tavsiye etmem.Küçük ev aletlerini ayrı ayrı alın bence hani birbirine takıp çıkartılanlar var ya onlar kullanışsız.:6:

Ben de hem blender hem mikser seti olanlardan aldım ama bir satıcı bana ayrı bir mikserin daha verimli çalışacağını kek hamur işlerinde daha iyi olacağını söylemişti,ben de ayrıca bir mikser aldım..

Başka öneriler yok mu bayanlar :59: :59: :59:

Katı meyce sıkacağı aldım ama çok parçalı yıkaması zor oluyor deniliyor,sizce yanında narenciye sıkacağı da almalı mıyım????

Tavsiyelerinizi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :69: :69:

tupperware danışmanıyım ve en çok satılan ürünümüz süper şef ve süper rondo.elektrikli olmadığı için kullanımı daha pratik.normal rondo soğanı püre haline getirirken,süper sef ve süper rondo ise minik küpler halinde doğruyor.çok marifetli her evde bulunmalı

çalışan bi bayanım ama mutfağımda en az kullandığım şey rondo. dünya kadar para verip tefalden almıştım. ama bir soğan doğramak için 3 parça bulaşık çıkıyor. onu yıkayıp temizleyene kadar tahta üzerinde elli kere doğranıyor. çok nadiren kalan ekmeklerı galete unu yapmak için, fındık ceviz kırıp saklamak için, bazen köfte yaparken kullnıyorum. evde bulunsun dersen al ama benım gibi çok paralar verme ucuz bı markanınkı de işini görür. elimden düşürmediğim şey düdüklü tencere ve su ıstıcısı. tost makınesını de çok kullnıyorum. mıkrodalga fırının sağlıklı olduğunu düşünenlerdensen mutlaka al. fritoz bence çok çok çok gereksız. büyükler çok yağ harcıyor küçükler çok el oyalıyor. ben kıng ın küçük boyunu almıştım dolaplarım yağ olmasın mantığıyla ama aralarından çıkan dumanlar yıne dolaplarımı yağ yaptı. oyuzden kızartma tenceresi alman daha çok işini görür. ayrıca ben köfteleri hatta bazen patateslerı bile fırında kızartıyorum.
şarjlı el süpürgesi çok pratık bişey. buzdolabının dondurucunu mumkunse büyük boy olanlardan al hayat kutarıyor. benımkı çekmecelı olanlardan kombi buzdolabı. birsürü şey sığdırabılıyorum.
mikseri ve blandırı da arkadaşların dediği gibi ayrı almanı öneririm. aklıma gelenler bunlar. umarım yardımcı olabilmışımdır.

bende tupperware danışmanıyım ve süper şef en çok satılan ve kendimde sürekli kullandığım bir ürün gerçektende adı gibi süper artık yemeğe soğan doğramaya dolma içi hazırlamaya hiç üşenmiyorum sadece soğan maydonoz değil ceviz ve ekmek içide çok güzel çekiyor ve çok kısa bir zamanda yapıyor ayrıca çalışan bayanlara tupperin diğer ürünlerinide kesinlikle öneririm salatanızı yıkayp kurutup tupperlerde rahatlıkla saklayabiliniyor veya yemeklerinizide rahatlıkla saklayabiliyorsunuz:56:

bence mutfakta en iyi yardımcı Eş :) onu mutfağa sokmayı başarırsanız gerisi çok kolay :)

mutfak gereçlerinden çok el pratiklği bence daha önemli.

soğan doğramak için zımbırtı kullanmaya gerek yok. daha doğrusu iki kişilik yemek yaparken bir soğan için zımbırtı kirletilmez :) bence. ama tabi kalabalık misafire yemek yapılıyorsa tabiki doğrayıcılar çok büyük yardımcıdır.

yada aynı anda misafire bir kaç çeşit pasta hazırlıyorsam tabiki mikseri falan kullanırım ama sadece kendim için kek çırpıyorsam onu kirletmem. (bulaşık toparlamak ve yıkamaktan nefret ediyorum bu arada :) )

canım rondoda soğan iyi doğranmıyor. ben henüz almadım ama alanlar yemek için soğan ve maydanoz gibi şeylern süper şefde çok güzel doğrandığını söylüyor. bide seti sürekli açmak zor olur. parçalarını tak çıkar. süperşef daha pratik olur diye düşünüyorum.

ben aldım güzel ama öle cokta müthiş bişe değil arkadaslar yine ugrasıosun onu ceviriosun olmazsa olmaz bişe değil ama kullanıcam tabiki rondo kadar suyunu cıkarmıo soganın ama mucizevide degil anlattıkları gibi

merhabalar...başlığı açan arkadaşım; evlenmeden önce eksiğim kalmasın ,herşey tam olsun diye çabalıyosun ama gerekli gereksiz herşeye çok fazla para harcayan biri olarak bu kadar acele etmemenizi tavsiye ederim.evliliğinde 7.senesini bitiren 2 çocuk annesi bi öğretmenim ama dolaplarım kullanılmayan gereçlerle dolu.su ısıtıcısı,el blendırı,mikrodalga,düdüklü tencere vazgeçilmezlerim.tefalin büyük rondosu var temizliği zor,philipsin katı meyve sıkacağı var meyveyi soy,doğra çekirdeğini ,çıkar illallah diyosun.bide bi sürü parça temizliği zulüm.ekmek yapma makinesi desen hevesle bi kaç ay yapıp eşim lezzetini beğenmediği için kenara koyduk.bide çocuklarınız olunca mesela kızartma yemesin sağlıklı beslensin isteyeceksiniz kızartma için alacağınız ürünü kullanmayacaksınız.naçizane tavsiyem bu kadar tedbirli olmaya çalışmayın evlendikten sonra günlük kullanım sırasında ihtiyacınızı belirleyip alırsınız.(ben ilk çocuğumu doğurmadan önce sütüm gelmezse diye göğüs pompası bile almıştım inanın kaç kişiye verdim şimdi nerelerde fikrim bile yok .benim param çöpe gitmiş oldu.)

bende evli bir hemşireyim. bütün gün hastanede koşturduktan sonra eve gelince en kolay neyse onu pişirmek istiyor insan. benim buzdolabım arçeliğin en büyük boyu. yemekliklerimi önceden ayarlayıp dondurucuya koyuyorum akşam gelince de düdüklü tencerede pişiriyorum. su ısıtıcı çok büyük yardımcı. soğan için falan da bilmem kaç parçalı rondolara hiç gerek yok. ben aldım toplasan 5 kere kullanmışımdır. kızartmalar için bende fırını tercih ediyorum. hem temiz hem sağlıklı oluyo. bulaşık makinen çok programlı olsun. 2 kişi olunca az bulaşık oluyo. ama misafir gelince de ona uygun programı olmalı.

Bende evlenince çalışacağım. Burda yazılanların hepsini okudum. Öneride bulunan ev hanımlarına özellikle tşk ederim.

Çalışan bayan olarak mutfakta en çok kullandığım tefal actifry çok memnunum herşeyi yapabiliyorum hem sağlıklı hem pratik ayrıca bişey yaparken başında beklememe gerek yok dakikasını ayarlıyorum o pişirirken başka işle uğraşıyorum

Back