Çalışan bayanlar temizlik düzeniniz nasıldır?

16:15de evde olurum önce oğluşumu bıcı bıcı yaparım sonra onunla birazcık oynar ve uyuturum
sonra hemen yemeğe girişirim yemeği halledeince mutfağı toplar oturma odasına geçerim derler toplar süpürür toz alırım
sonra yatakodasına geçerim sabah mutlaka dağıtmışımdır çünkü
oralarıda toplar wc girişrim banyoyu hergün yıkamıorum çünkü hersebah bende eşimde duş alırız ve çıakrken oda toplar bende:)
balkonu yıkarım masayı sandalyeleri silerim hergün çünkü yemek yiyoruz orada
çamaşırlar akıllı saat yüzünden genelde akşam 10dan sonra atarım
yatmadan asar sabahda toplarım
cumartesileri de genel temizliğimi yaparım cam kapı hariç ona kadın gelio çünkü
pazarlarıda kocişimle ve oğluşla gezeriz

Bebek olunca daha zor tabii..
şimdiden işin içinden çıkamazken bebiş olunca napıcaz bilemiyorum :)

bebeğin nekadr uslu olursa olsun onu bırakıp iş yapamıorsun canım
benim uyutunca en fazla 1 saat uyur işten sonra i uyanıncaya kadar yaparım yapacağımı sonra uynaınca onunla biraz daha oynarım yürütecine koyarım sonra devam ederim işlerime
önceden babasında duruodu az çok şimdi artık hep bana gelmek istio tepemden inmio valla
ee böle daha zor tabe neseki kocam çok anlayışlı öle yemekmiş falan aramaz hiç
ertesi güne giyeceği hazır olsun yeterr

Benim eşimde çocuk istiyor, 8 aylık evliyim ve korkumdan bu fikre evet bende istiyorum bile diyemiyorum..Aklıma biranda çocuk+temizlik bulaşık,ütü,eşim,işim geliyor ve içim daralıyor..
hatta bebek sahibi olan ve olmaya karar veren insanları cesaretlerinden dolayı kutluyorum.Ablamda yeğenimi uyuturdu o anda bir panikle çabucak işlerini bitirmeye uğraşırdı,uyandıktan sonrada binbir eziyetle yarım kalan işlerini tamamlamaya çalışırdı

canım evde çocuk olunca ne temilizlik görüo gözün nede başka birşey
ben çalışıorum 4de mesaim bitio hiçbiryere ugramadan direk eve gidiorum oğlumu görim die
sende kadın tutarsın durumun var ise
benim haftaya başlıcak ozaman işlerim baya hafifler inşallahh
ama ne olursa olsun iş bitmez evde:D

merhaba kızlarrr bende paylaşayımm ev düzenimiz sizlerle,, ben evde çok nadir temizlik ütü yapıyorum, 15 günde bir gelen bir ablam var saolsun evimi tertemzi yapıyor tüm hrşeiymi bitirip giddiyorr, eşim temiz dikkatli bir insan evi dağıtan biri değill. zaten çalıştığımız için otel gibi kullanıyoruz evi temizlik yönünde sıkıntı çekmiyorum tevsiye ederim kişinin kendine eşine ayırvcak çok vakti kalıyor

Yardım almak elbette çok iyi olur,zamandan büyük tasarruf...
burda sürekli gelecek birini bulmakta mesele :)))

evdeyken haftada 3 kere yapardımm..hep evdeydim çünkü ve eşyalarım yeni hep hav oluyodu her yer ama şimdi işe başladım haftada 1 kere yapıyorum sanki daha az kirleniyor

kızımm olmadan önce evim hep düzenli tozu felan olmayan srekli temizlik halindeydim
ama kızım oldu
kızımada kayınvelidem bakıyor ve canı sağolsun pek iş yaptıran çocuk olmadığı için her zamn iki evi temizlemek mümkübn olmuyor ama genelde akşamları temizliğimi yaparım yada işden hemen gelir gelmez.
ütüm hiç bitmezzzz
en çokda ütü konusunda zorlanıyorum.
onun haricinde diğer işlerimi kızım uyudukdan sonra yapıyorum

Merhabalar bayanlar Allah hepimizin yardımcısı olsun hem çalışıp hem evi idare etmek gerçekten çok zor:( 1,5 yıllık evliyim ve hala istediğim gibi bi düzen oturtamadım. evliliğimin 15.gününde çalışmaya başladım ve yalnızca pazar günüm tatil h.içi 19.00'da evde oluyorum gelir gelmez mutfağa geçip yemek hazırlığına başlıyorum sağolsun eşim çok yardımcı oluyor birlikte istediğimizi yapıp yiyoruz. sonrasında mutfağı toparlayıp bulaşıkları makinaya dizip odaya geçiyorum ortalığı şöle bi toparlıyorum.Çoğu zaman kendimi yorgun ve halsiz hissettiğim için oturduğum koltuktan kalkamayabiliyorum. fisfisfisGenelde c.tesi akşamı ya da pazar sabah 2 posta çamaşır yıkanıyor. haftada 1 gün evi süpürüp toz alabiliyorum. tuvalet ve lavabolar ihtiyaç duyulduğu an temizleniyor.En büyük sorun ütü benim için :1no2:gardropda giyecek ütülü bişeyimizin olmadığını farkedince mecburiyetten ütü yapılıyor. yapmayı planlayıp ertelediğim öle çok şey oluyor ki:( bikaç aydır camlarım silinecek,halılarımın da silinmeye ihtiyacı var,gardrobumun düzenlenmesi gerekiyor..vs...ve ben eve gidince hiç bişey yapamıyorum sanırım sıcaklar ve de oruçlar da etkili bu konuda bu aralar halsizliğim had safhada:( benim gibi olan var mı kızlar? yoksa ben mi çok tembelim:( neden hala oturtamıyorum bu işleri?bi düzen oturtabilmem için tavsiyesi olan var mı?bilmiyorumkismile

çalışan hanımlarr bir bayan ayarlayın ev düzeni için inanın çok faydasını göreceksinizz benim öyle çok boşa gidecek param oldğunu düşünmeyin eşimde bende çalışıyoruz maaşımız normal bir maaş ev kredisi ve araba kredisi ödüyüoruzz.

15 günde bir yarım gün temizliğe bir bayan alıyorum kızlarr
60 tl günlük yarım gün gelince 30 oluyor norlmalde, ben 35 veriyorum yol parası da veriyorum bazen 5 tl fazla veriyorum yani varsa o an kızına harçlık gibisinden fazla bırakıyorum, abla saat 9 da geliyor öğleden sonra 3e kadar kalıyor silip süpürme toz alma wc banyo ve ütü sabit, her geldiğinde ekstra bişiler yapıyor bir geldiğinde cam siliyor bir geldiğin koltuk halı bir gelidğne kapıları bir geldiğinde dolap içleri yanı herbirine 2 ayda bir sıra geliyor ve çok idela bir süre bu ve sürekli temiz kalıyor ev yaşadığınız şehire göre biraz 5-10 tl fazla olabilir bencee deneiyn derimm güvenilir temiz birilerini bulun çok ihtiyacı olan varr hem birilieri naisplenir hem işniz görülür hemde kendinize eşinize ayrıcak vaktiniz olur, apartman görevlilerinin eşleri bile yapıyorlarr öpüyorum hepinizi kolay gelsi

Merhabalar bayanlar Allah hepimizin yardımcısı olsun hem çalışıp hem evi idare etmek gerçekten çok zor:( 1,5 yıllık evliyim ve hala istediğim gibi bi düzen oturtamadım. evliliğimin 15.gününde çalışmaya başladım ve yalnızca pazar günüm tatil h.içi 19.00'da evde oluyorum gelir gelmez mutfağa geçip yemek hazırlığına başlıyorum sağolsun eşim çok yardımcı oluyor birlikte istediğimizi yapıp yiyoruz. sonrasında mutfağı toparlayıp bulaşıkları makinaya dizip odaya geçiyorum ortalığı şöle bi toparlıyorum.Çoğu zaman kendimi yorgun ve halsiz hissettiğim için oturduğum koltuktan kalkamayabiliyorum. fisfisfisGenelde c.tesi akşamı ya da pazar sabah 2 posta çamaşır yıkanıyor. haftada 1 gün evi süpürüp toz alabiliyorum. tuvalet ve lavabolar ihtiyaç duyulduğu an temizleniyor.En büyük sorun ütü benim için :1no2:gardropda giyecek ütülü bişeyimizin olmadığını farkedince mecburiyetten ütü yapılıyor. yapmayı planlayıp ertelediğim öle çok şey oluyor ki:( bikaç aydır camlarım silinecek,halılarımın da silinmeye ihtiyacı var,gardrobumun düzenlenmesi gerekiyor..vs...ve ben eve gidince hiç bişey yapamıyorum sanırım sıcaklar ve de oruçlar da etkili bu konuda bu aralar halsizliğim had safhada:( benim gibi olan var mı kızlar? yoksa ben mi çok tembelim:( neden hala oturtamıyorum bu işleri?bi düzen oturtabilmem için tavsiyesi olan var mı?bilmiyorumkismile

Tatlım bu aralar bende öyleyim,üzerime yapıstı sanki yorgunluk halsizlik...
sürekli halsizim.bir iş yapamaz oldum.çalışan bayanın işi zor hemde çook zor.
hiçbirsey tam anlamıyla bitmez,herzaman yarım kalan işler oluyor...
bende cumartesi aksamı yaparım temizliğimi pazar gününe bişey bırakmam hafta içide derler toplarım evim hep temizdir...

Benim calisan bayan olarak temizlik duzenim 2ya ayriliyo:
1.cocuk olmadan once: isten geliyorum, yemek yapiyorum, muhakkak tatli da olmasi lazim, mutfagi iyice temizliyip cikiyorum.banyo,lavabo temizliyorum, haftada 1kez o da hafta ici(hafta sonu yapanlara kiziyorum, esiyla gezmek varkan) genel temizlik yapiyorum. her gun camasir yikiyorum, utu yapiyorum. giydigim giysilar temizse utulamadan dolapa koymuyorum.
2.cocuklar oldukdan sonra: isden geliyorum. yemek yoksa yemek yapiyorum, tatli yapmam mumkin degil bu arada:) camasirleri makinaya atiyorum, ortaligi toparliyorum.artik giydiklarimi hepsini utulamaya zaman kalmadigi icin katlayip dolaba koyuyorum, giyeceklerimi sabah utuluyorum. ufak tefak camasirlari arada gelip utuluyorum.bebek durmadigi icin hafta ici temizlik yapamiyorum, mecbur pazar gunu esim cocuklari parka goturuyor ben temizlik yapiyorum:(. hafta ici 1kez banyo balkon temizleyebiliyorum, o kadar:(

Sıkılmıyor musun?
Ben her hafta o kadar ısı yaptıktan sonra temızlıkcı cagırmam valla.
Yazık parana, kadın tertemız evı soyle bır toparlayıp, gıdıyor belkıde.
[/QUOTE haklısın elefera temizlikçiye boş yere para veriyorum inan cam kapı vede mutfak dolapları için çağırıyorum bunları temizlemekten nefret ediyorum kaynanam sağolsun temizlik hastasıydı bu huyu yüzünden kimseye gitmez misafirde kabul etmezdi eşim askerdeyken 18 ay beraber kaldık ve sonuç bu aynı kayınvalidem gibi oldumdelikafadulden

:))) körle yatan şaşı kalkarmisali yani

evli ve çalışan biri değilimm ama okurken ürktüm valla :1: hem çalışıp hem bu kadar işi temizliği yapmak kolay olmuyodur.ben evlensem nasıl olur acaba bilemiyorum.ben biraz rahat biriyim.evli olunca bu kadar rahat olamam tabi ama çok da titiz olmam heralde yani haftada bir ya da 2 kez ev süpürüp toz almak yeterli gibi gelyo bana :61:

Back