Çalışan bayanlar temizlik düzeniniz nasıldır?

Brownim

şükürler olsun rabbim bizi korusun :)
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
6.342
77
163
36
Bayanlar haftanın kaç günü temizlik yapıyorsunuz..
Özellikle çalışan bayanlar temizlik düzeniniz nasıldır?

ctesiden ctesiye haftaiçi anca akşam yapman lazım o zamanda eşim istemiyo zaten bende istemiyorum kaydirigubbakcemile3

şimdi biraz daha rahatım kendi ofisimi açtığımdan sabahları etrafı topluyorum bazen işten erken egliyorum bazen geç gidiyorum o şekildede oda oda temizlik yaptığım oluyor. çamaşırları akşam işten gelir gelmez makinaya atıp yatmaya yakın asıyor sabaha yopluyorum yaz olduğu için sabaha kurumuş oluyolar böle biraz tempolu geçiyo günler ama çokta şikayet etmiyorum alıştım

Bende evlendiğim ilk sıralar hafta 2-3 temizlik yapardım.
şimdi sadece cumartesi günleri yapıyorum
eşim hafta içi geç gelecekse hemen yapmam gerekenleri yaparım
o gelene kadar işim biter...
ama normal zamanlarda hafta içi ve pazar günleri eşim evdeyken temizlik yapmamı istemez.
bende bu yoğun tempoya alıştım,ama çok yorucu çok :)

Bende evlendiğim ilk sıralar hafta 2-3 temizlik yapardım.
şimdi sadece cumartesi günleri yapıyorum
eşim hafta içi geç gelecekse hemen yapmam gerekenleri yaparım
o gelene kadar işim biter...
ama normal zamanlarda hafta içi ve pazar günleri eşim evdeyken temizlik yapmamı istemez.
bende bu yoğun tempoya alıştım,ama çok yorucu çok :)

ya bide biz girişin sütü 1. kattayız bide cadde üstü camlar çok tozlanıyo. her ctesi o camları silmek off en sevmediğim tarafı o birde bulaşık kafamçokkarıştı

keşke o da ctesiden ctesiye olsa sırnaşık şey siliyon süpürüyon akşam yemeğinden sonra mutfak tertemiz tv izle bilmem ne yap akşam yatmaya giderken anam mutfak gene dağılmış. anlamıyorum nasıl bu kadar dağıtabiliyoruz :uhm:

Benim evimde 4. kat ama zemin kattan farkı yok toz toprak bakımından,
camlarımı ayda bir silerim..
bulaşıktan nefret ederim,yemekten sonra maalesef bende tekrar mutfak toplayıp yatıyorum.
çay kola çerez o bu şu derken bulaşık alıp başını gidiyor :))
keşke plastik olsa kullan at misali ehehe :)))

annemde bende günde 11 saat calisiyoruz
o yüzden aksam anca yemek yapabiliyoruz
cumartesiden cumartesiye yapiyorum temizligi
o sirada annemde haftalik alisverisimizi yapiyor
hem calisip hemde ev isi yapmak cok zor
fisfisfis

fisfisfis

haklısın canım..Allah yardımcımız olsun

fisfisfis

benim annem benden baya uzakta oturuyo, yakınımda otursaydı eminim gelir etrafı toparlar evinde yemek yapar bana getirir ocağıma koyardı boshayallersmile

evime misafir egelecekse muhakkak gelir evi toparlamama yardım eder yemek hazırlardı çok destek olurdu bana boshayallersmile bu yüzden onu bazen çok özlüyorum insanın her daim destekçisi olması onun yanında bi kadın değilde gene anamın küçük kızı oluyorum direk değişiyorum yaa diyo zaten sen nasıl yemek yapıosun anlayamıyorum benim yanımda böylesin sırnaşık şey
zaten memlekete gitti 1 aydır yok burnumda tütüyo çok özlemişim yaa senağlama

ben genelde haftasonuna çok iş bırakmamaya çalışıyorum,eşim hem cumartesi hem pazar evde.genelde cuma günleri genel bir temizlik yaparım,ama camı falan kendim silmiyorum,açıkçası çok da fazla cam silinmiyor benim evde:))bir buçuk iki ayda bir temizlikçi çağırıp cam falan sildiriyorum.sonra haftanın bir akşamını da tuvalet banyo temizliğine ayırıyorum.çamaşır ütü dersen hak getire zaten o işler hhiiiiç bitmiyor.açıkçası çok yoruluyorum ev işinden hiç sevmiyorum yapmayı ama gözüme batıyor illa ki her akşama bi iş çıkıyor.şimdi bebiş de yolda bakalım o geldiğinde nasıl yaparız:)

bende cumartesi günleri sabh erkenden temizliyorum evi. haftaiçi de gerektğinde akşamları toz alıp banyoyu siliyorum. şarjlı el süpürgesiyle de yatmadan mutfağı süpürüyorum ekmek kırıntısı çok oluyor diye, ütüyü eşim maç izlerken falan yapıyourm

Bende anlatmalıyım (:
Hafta ıcı cok ıs yapmıyorum.
Genel ısler;
yemegımızı yerız, bulasıkları makıneye dızerım.
gozume dagınık bır yer ılısırse, keyfım de yerındeyse toplarım.
Hafta sonu;
Cumartesı gunlerı bıraz erken cıkıyorum.
Evıme gıder, bıraz dınlenır, camasırları atarım makıneye.
O gun cok yormam kendımı.
Ertesı gun esım ıste olur yıne.
O gelene kadar utu, sıl-supur ıslerını yaparım.
Camasırları genelde o toplar ve beraber katlarız.
Bır kac gun yetecek kadar yemek yaparım (:
Bu yemek muhtemelen 3 gun gıder bıze.
Sonrakı gunlerde esım dısarıdan getırır,
ya da salata, kek vs. ıle ıdare ederız (:
Esım bu durumdan sıkayetcı degıldır,
bılakıs kendı der 'yemek yapma' dıye.
Benımde ısıme gelıyor acıkcası.
Cam sılme ısı,
bunu hıc sevmıyorum.
Evım 1. kat ve camlar cok tozlanıyor.
Haftada bır sılecek kadar da tıtız degılım.
Bazen onunun tozunu alırım, o kadar.
Kıs gelıyor zaten, artık bır dahakı yaza sılerım (:

Çalışırken sabah uyandıgım gıbı makıneye atılacak camasırlar varsa onları kısa programa atardım.Onlar calısırken gıyeceklerımı hazrlar,esım kalktıgı gıbı yatagı toplardım.Makıne durana kadar kahvaltımı etmıs esımı gecırmıs olurdum.Ardından camasırları asar,işe giderdim.Eve geldıgımde once bı dınlenır,sonra evde orda burda dunden kalan bardak tabak küllükleri toplar onları ykardım.Sonra yemege baslardım.Once ana yemegı yaprdım,o pişerken corbamı.Esımın gelmesıne yakın pılavı.Çorba ya da pılavım dunden varsa hemen ıcerlerını supurgeyle cekerdım.Eger o gun erken cıktıgım gunse ıcerlerını cektıkten sonra mutlaka toz alır yerlerı sılerdım.Yemegın bıtmesıne yakın aksamları corba ya da ana yemegı halletmek cok ıyı oluyor kızlar.Şimdi calısmıyorum ama calısırsam da boyle yapıcam :)

ben ilk başlarda kendime baya katı kurallar koymuştum temizlikle alakalı...ama ikimiz de çalışıyoz, eşimle geçirdiğim vakit de kısıtlı ve daha bi kıymetli oluyo diye düşünerek, kendimi artık daha serbest bırakıyorumkaydirigubbakcemile3
bizde haftada 2 kez çamaşır ve bulaşık yıkanır çok ekstrem bişey olmadığı sürece...ihtiyaç duyduğum sıklıkta banyo tuvalet temizliği yaparım, 15 te bir hurrraaaaa diye bana bi huylanma gelir, banyo perdesinden papspasa bilmemneye kadar herşeyi toplar yıkarım ( korkuyom bi sefer de kocemi atacam makinaya diye )...mutfağımın temizliğine çok tikkat ederim, dışarda bulaşık bırakmamaya ve gün aşırı tezgahı ve eviyeyi silmeye özen gösteririm..
ağırlıklı olarak haftasonları temizlik yapabiliyorum, 2 haftada bir cumartesi-pazarım tatil olur..bu tatil haftalarımda cam silme evi kaldırıp süpürme, nevresim ütüleme gibi nispeten daha çok vaktimi ve enerjimi alan işlerimi yapar, cumartesileri çalıştığım zamanlarda da akşamları kocemi arkadaşlarının yanına yollar,tv karşısında ütü yaparım...kocem sağolsun pek çok ev işine de yardım eder, pazar günlerim de çoğunlukla ütü günümdür...
kısacası afedersiniz evi bişey götürmediği sürece ööyle haldır huldur temizlik yapmıyorum, bende takıntı eğilimi de var çünkü, kendimi sonra tutamam diye korkuyorum...mümkün mertebe derli toplu olmaya gayret gösteriyorumboshayallersmile

saat beşte tam eve girerim hergün girr girmez elimi ayagımı yıkamak için banyoyu girer girmişken banyoyu tuvaleti yıkar çıkarım sonra motoru takarım kendime önce çocuklar oldugu için hergün çorba yapıyorum hemen çorbamı koyarım ocaga sonra ana yemegi yaparım tezgahı toplar mutfagı süpürgeye çeker sonra çocuklara bakarım üstlerini degiştir el ayaklarını yıkar .odalarına koyarım sonda diger odaları süpürgeye çeker ortalalıgı şöyle bi düzenler çamaşır varsa asılcak katlanacak onları halledirim..balkonları yıkarım iki üç güne bir. sonra eşim gelir yşemek yenir bulaşıklar yıkanır yerlerne dizilir ev bi kez daha toplanır çocuklar yatırılır sonra çay yapılır balkona geçilir sigara yakılır ve motorun soguması beklenir...ertesi günde işe gidilir bir ton gerzegin kahrı çekilir ..

Allah yardımcımız olsun hanımlar :)))
hepimiz çok programlı robot gibiyiz valla

haftada 2 kere nevresim takımları yıkanır haftada bir mutlaka mutfak banyo yerler çamaşır suyuyla dezenfekte edilir.2 ayda bir temizlikçi gelir genel temizlik yapılır.senede 2 defa badana mutlaka yapılır ve günlük halılarımın üstüne vede koltuklarımın üstüne örtüler sererim onlarda mutlaka her hafta yıkanır

bende akşamları gelir gelmez hemen ortalığı toparlıyorum..yemeğim yoksa mutfağa geçip yemek hazırlıyorum onlar pişirken tuvaleti lavaboları yıkıyorum..birde toz alıyorum..zaten yemek pişine kadar bunlarda bitmiş oluyo..mutlaka hergün tuvaleti ve lavaboları yıkarım..ev sübürme işi hafta 2 kere filan olabiliyor ancak...

çamaşırlarımıda hafta sonuna bırakmıyorum..pazartesi perşembe çamaşır yıkama günüm..o yüzden çok birikmiyorum..eşimle tv izlerken bir taraftanda ütümü yapıyorum..ama haftada iki kere yıkadığım için ütümde birikmiyor hemen bitiveriyor..

dip köşe derin temizlik yapıcaksam her gün bir odayı yapıyorum.bu dip köşe temizliğide 2 ayda bir yapıyorum zaten...

keşke evi temizleyen ütünü yapan tozlarını alan bir robot icat edilse ne kadann güzel olurdu....

haftada 2 kere nevresim takımları yıkanır haftada bir mutlaka mutfak banyo yerler çamaşır suyuyla dezenfekte edilir.2 ayda bir temizlikçi gelir genel temizlik yapılır.senede 2 defa badana mutlaka yapılır ve günlük halılarımın üstüne vede koltuklarımın üstüne örtüler sererim onlarda mutlaka her hafta yıkanır

Sıkılmıyor musun?
Ben her hafta o kadar ısı yaptıktan sonra temızlıkcı cagırmam valla.
Yazık parana, kadın tertemız evı soyle bır toparlayıp, gıdıyor belkıde.

kıslar bide benim eşim aşırı derecede titiz hatta konuda açmıştım bunula ilgili varın siz düşünün benim halimi 2 çocuk iş ev anam aglıyo valla allahtan eşim herşeye yardım eder haftasonları ona aittir desem yeridir ama bıktırdı beni valla..

Back