- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
teşekkür ederim öncelikle.. eşim nankörlük yapıyor. bu benim zoruma gidiyor. yoksa ben ona önceden söyledim zaten, tamam bozudurur veririz diye. ama bana karlı olan tutum, hareketler hiçç hoşuma gitmiyor. bir de annesi, eşim bana yardım etmediği için oğlunun tarafında oldu geçen konumda bahsetmiştim. biz seni gelin aldık diyor, bende dedimki bende çalışıyorum benim o görevim değil. eşim beni haksız buldu annesine cevap verdiğim için. bu diyaloglar hiç hoşuma gitmedi. eşime göre, benim çalışmam bir şey ifade etmiyor. ama elimde para olduğu zaman ben kafama göre değilmişim. bende krediyi ödeyecekmişim. ki baştan biz bunu konuşmuştuk. ben düşüncelerimi söylemiştim. bütçemize uygun ev bulalım dedim ama bana rest çekti.Eşiniz durumu biraz abartmış ama sizin açınızdanda sorun gördüm ben.Durumunuzu anlayabiliyorum.Ben 4 buçuk aylık evliyim ve 2 ay önce ev aldık bizde.Planlanmamış birşeydi,eşim kirada olduğumuz evde problem yaşayınca ev almaya yöneldik.Bir kere benim ailemin aldığı bilezik diyorsunuz ya ,öle birşey yok.ne varsa elinizde herşey ortaktır,eş olmak bunu gerektirir.Benm ailemin senin ailenin olayına girerseniz bir yere varamassınız.Aynı şeyi bende yaptım sonuçta kendimi yıprattım.Eşimin ailesi bizim evimize bir toplu iğne bile almadı,benim ailem gücü yettiğince verdiler bu yüzden anlayabiliyorum sizi,üzüldüğünüz durumu,daha önceki konunuzu da okumuştum.Tamamen haklısınız ama artık o adam eşiniz ve bu gemiyi yürütmek için he diyip geçeceğiz..
Borç mevzusuna gelince;biz elimizdeki telefondan ,evdeki koltuğa halıya perdeye kendimiz aldık ve birikmiş paramız yoktu bunları kredi çekip yaptık.Üstüne benim ve eşimin öğrenim kredileri var hala ödüyoruz.Şimdide ev borcu gelince elimizde ulaşım,yemek ve faturalar için 800 tl kalıyor.Mutlu muyuz ,mutluyuz çok şükür evimiz var borcumuz biter diyoruz ve inanın ailesinden hala en ufak destek yok..
Eşiniz eğer sizin zorunlu ihtiyaçlarınıza karışmasa siz eminim ses çıkarmazdınız bu duruma.Eşinizin yanlış tutumu sizi isyan ettirmiş.Ama bilezikler konusunda ben sizi haklı görmüyorum ,elimde setim bile kalmadı ne varsa bozdurduk borcu azaltabilmek için..Sizede ılımlı yaklaşan biri olsa sizde yaparsınız bence.hiç sıkmayın kendinizi çok şükür çalışıyormuşsunuz bir şekilde halledilir herşey.
evet bende buna bozuluyorum en çok. ilk başta artistlik yaptı şimdi de beni kölesi sanıyor.Eşin evliliğin ne olduğunu idrak edememiş bence.
Krediyi de öderim evi de geçindiririm diye artistlik yapmış şimdi neden kredinin yarısını sana ödetmeye çalışıyor?
Elbette ödeyeceksin evlilikte ayrı gayrı yok ama eşinin artistlik yapmasına da gerek yok.
bu adamla nasıl ömür geçer bilemedim. Kendi kazandığın parayla kendi ihtiyacını bile karşılayamayacaksan...
ben kendime ne alsam ona da alıyorum ihtiyaçlarım dahilinde... bir de eşimden para istemem, ona veririm. ama attığım her adım karışıyor. her lafında ben sana çalışıyorum diyor, bu ev tek benim mi vs vs...Bizde esim ve ben calisiyoruz 2 aylik evliyim. Evlendigimizden esimin bekarken yaptigi borclari varmis sonradan ogrendim ve esime dedim ki kesinlikle maas kartin kredi kartin bende kalacak zaten onun maasi hic kalmiyor kredi ve kredi kartina gidiyor tamamen kira ve tum gecimi ben karsiliyorum ama esim asla sunu niye aldin bunu niye aldin demez. Ama bir aylik harcligi ver eline bir gunde harcar :) o yuzden haftaya bolup oyle harciyor parasini. Esinin tavri cok kotuymus en azindan senin fedakarligina karsilik minnet duygusu duysa yada ne bileyim aldigina karismasa sonucta sende calisiyorsun alacaksin tabi.
teşekkür ederim öncelikle.. eşim nankörlük yapıyor. bu benim zoruma gidiyor. yoksa ben ona önceden söyledim zaten, tamam bozudurur veririz diye. ama bana karlı olan tutum, hareketler hiçç hoşuma gitmiyor. bir de annesi, eşim bana yardım etmediği için oğlunun tarafında oldu geçen konumda bahsetmiştim. biz seni gelin aldık diyor, bende dedimki bende çalışıyorum benim o görevim değil. eşim beni haksız buldu annesine cevap verdiğim için. bu diyaloglar hiç hoşuma gitmedi. eşime göre, benim çalışmam bir şey ifade etmiyor. ama elimde para olduğu zaman ben kafama göre değilmişim. bende krediyi ödeyecekmişim. ki baştan biz bunu konuşmuştuk. ben düşüncelerimi söylemiştim. bütçemize uygun ev bulalım dedim ama bana rest çekti.
Çıkın o halde işten.evet, bende kenara 3-5 bir şey atmak istiyorum ama fırsat kalmıyor. hala eşimin kredi kartına borcu var.
konuşunca küfür ediyor, çık işten sen çalışıyorsun diye tepeme ettin diyor. ama yaptıkları farklı.
ya inanın, buraya artık kendimde şüphe ettiğim için yazıyorum. sizler tarafsız olduğunuz için. ama bende bana haksızlık yapıldığı kanaatindeyim.Eşin sana çok kırıcı davranıyor bu yüzden tavrını sert koymalısın bir ömür böyle gitmez.
çok iyi yapmışsınız, eşiniz bunu hak etmiş. bence eşlerin aynı durumda olması maddi olarak, yani kocaya muhtaç olunmaması erkeklerin zoruna gidiyor ve bunu kabul etmedikleri için böyle sorunlar çıkıyor. bende araba almak istiyorum kredi çekip ama eşimin ailesi yüzünden almak istemiyorum. akrabaları ailesi yakınlar bize. o kadar anlayışsızlar ki, keyfi şekilde bile araba istiyorlar herkesten. ben araba alıp, onlar istediğinde vermesem benden kötüsü olmaz. en iyisi hiç almamak diyorum.size zorla bişey ödetmesi hoş değil. ev sahibi olmak iyi ama zor bir süreç.
bizim durum da şöyle:
bir araba aldık ama kredi taksiti yüksek, kısa zamanda bitsin diye.
neyse ben sıkıldığım zamanlarda hep bu borcu benim ödediğimi söyledim eşim inkar etti.
beraber ödüyormuşuz.
diyorumki senin maaşın bu borç yokken ancak yetiyodu bu kadar taksiti ödiycek para kalmıyodu niye inkar ediyosun kabul et. sadece kabul etmesi yeterliydi.
kabul ettiremiyordum. neyse bigün bayağı tartışmıştık ayrı da kaldık bi süre.
o süre zarfında arabayı satmak için ilan vermiş. tekrar bir araya geldik konuşuk sordum niye satıyorsun diye, ödeyemiyorum dedi.
böylece anlamış oldu durumu. bende tekrar tartışmamak için net bi şekilde dedimki araba benim üstüme yapılacak ben ödemeye devam edicem bi daha da bunun mevzusu olmıycak.
şimdi de eşim tüm giderleri karşılıyor. bende krediyi ödüyorum. bana da harçlık da kalıyor. zaten 5 ay sonra borç bitiyor.
bende bunu yapmak istiyorum aslında. ama iş bulmak o kadar zor ki... zaten eşimle ilgili sorunları da biliyorsunuz. tek bu konu değil, diğer konularımda sebep işten çıkmama ve eşime haddini bildirmeye.Çıkın o halde işten.
Çok ciddiyim çıkın, sonra o size yalvarsın bi iş bul gir diye.
Geçen konularınızı biliyorum ve ona istinaden yazıyorum, ben olsam bu ukala tavra katlanamaz bi saniye düşünmez işi bırakıp totosunun üstüne oturtuırdum kendisini.
eşim, ben demeden kendi dağınıklığı toplamıyor. toplasa bu dert, topladım diye konuluyor bu seferde.zaten şu hizmetçi almış gibi davranan erkek annelerinden nefret ediyorum..Çalışıosan hayat müşterek ve yardım etmek zorunda.Tamam her işi her erkek yapamaz ama yapabildiği işler mutlaka vardır.
İnşallah yola gelir eşiniz ,şu rest çekme işinden bende sıkıntılıyım.Kendilerine çok güvendiklerinden oluyor heralde..
şu adamı alttan almayın artık.çalışan hanımlar, eşimde bende çalışıyoruz. ev almamız plansız oldu daha doğrusu kp in oyununa geldik diyebilirim. evin yarısını kendisi vereceğini söyledi, yerine getirmedi. bu arada vermek zorunda da değil. ama biz söz veriliyorsa bunu yapmak zorundadır her birey. neyse kp vermedi söylediği miktarı, olduğu gibi kredi çektik. eşime dedim ki durum böyle olunca gel çıkalım evden bütçemize uygun bir ev bulalım. benim ailem bütün akrabalarım evin alındığını duyduğu için, biz de taşınmış olduğumuz için eşim evden çıkmayı kendine yediremedi. bende sinirlendim böyle olunca plansız programsız iş yapıldığı için. eşim beni dinlemedi, sen çalışıyorsun ama sana güvenmiyorum. sana ihtiyacım yok, ben kendim hallederim krediyi, evi de geçindiririm dedi ve kendi kafasın göre gidip kredi çekti. 1 yıl 2 ay oldu düğün ve ev alınan zaman. eşim, ev işlerinde bana yardım etmiyor, herşeyi kendim yapıyorum ve oturup konuştum böyle olacaksa ben çalışmıycam dedim. bana, çalıştığın için şımarıyorsun tepeme çıkıyorsun diyor. ve evlendiğim günden bu yana hep borç ödüyorum. elimde avcumda eşimden ya da ailesinden kalan hiç bir şey yok hepsi düğün borçlarına gitti. benim ailemin taktığı bilezikleri de bozdurup, evin 1 seneliğini kapatmak istiyor üstüne. bu arada eşim bir de işi gereği askerklik tecilini uzatmak için geçen yaz gidip özel üniv. ye kayıt olup, nakit kredi çekmiş. bunu da ben kendisinden zorla kavga ederek öğrendim. şimdi derdim şu, eşim kendime ne alsam karışıyor, surat yapıyor. öyle gereksiz harcamalarım yok, ayakkabıya ihtiyacım var diyelim aldığımda surat yapıyor. dün de ben ona zarf attım, dedimki kendime telefon aldım. demez olaydım kavga başladı, sen kendine mi çalışıyosun alamazsın vs vs. ozaman bende bu evi satarım, kiraya çıkarım diyor. evi birlikte ödeyecekmişiz bende kredinin yarısını vermek zorundaymışım.
zaten evi ben geçindiriyorum, eşim krediyi ödüyor. cebinde yol parası bile kalmıyor. yani onun demesine bile gerek yok bunları, ben zaten yapıyorum ama bu tutumu davranışları hiç hoşuma gitmiyor. nasıl davranmam gerekiyor? bu arada eşimin ihtiyaçlarını da ben alıyorum aklınıza ne gelirse. 1 haftalık harçlığı 2 günde harcar. cebinde parası olsun, toplu taşıma aracına binmez, taksiye binmek ister. ben binelim desem hayır demez...
artık alttan almıycam zaten, sabrımı zorluyor.şu adamı alttan almayın artık.
çok iyi yapmışsınız, eşiniz bunu hak etmiş. bence eşlerin aynı durumda olması maddi olarak, yani kocaya muhtaç olunmaması erkeklerin zoruna gidiyor ve bunu kabul etmedikleri için böyle sorunlar çıkıyor. bende araba almak istiyorum kredi çekip ama eşimin ailesi yüzünden almak istemiyorum. akrabaları ailesi yakınlar bize. o kadar anlayışsızlar ki, keyfi şekilde bile araba istiyorlar herkesten. ben araba alıp, onlar istediğinde vermesem benden kötüsü olmaz. en iyisi hiç almamak diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?