• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Çalışan Annelerin Tuvalet Eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Bir_melek_annesi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
56
0
16
İstanbul
Kızlar selam.

Benım oğlum 26 aylık,ben çalışıyorum,babaannesı bakıyor alt katımızda.

Yaza gırdıgımızden berı anne alıştıralım artık dıyorum,yanaşmıyor,hep bıseylerı bahane edıyor.

Poposu terlıyor oğlumun bence tam zamanları alıştırmak ıcın,ben uğraşamam dıyor

E ben calışıyorum nasıl alıştırıcam,ben başlasamda yıne o devam ettırmek zorunda.

Asıl sorunum şu, oğluma çişin var mı diyorum evet dıyor,

Müzikli,tekerlekli,ayıcık seklınde,bısıklet tarzı bı lazımlık aldım severse alışması kolay olur dıyo.

Çişim geldı dedıgınde hadı ozaman bezını cıkartalım dıyorum,izin vermıyor.

Bezini çıkartmadan oturucakmış lazımlığa.

Bu tarz olayla karşılaşan var mı? Nasıl aştınız?

İlk çocuğum,tecrubesızım malesef...

Günaydın canım..Ben de bu işi yeni tamamlamış çalışan bir anneyim bu nedenle elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşmak istedim...

Öncelikle ben yıllık iznimi bekledim ilk günler yanında olmak istedim..Eğer henüz kullanmadıysa yıllık iznini al bence 3-4 gün yeter zaten..İlk 3-4 gün zor oluyor sonrasında pek kaza olmadığı için bakan insana da zor olmaz..

Ama tavsiyem zaten her yerde okumuşsundur bezi bir anda çıkart, yani öyle bir takıp bir tuvalete yaptırıp kafasını karıştırma çocuğunun..Ben 29 aylık kızıma son bezini takıp boş paketi çöpe attırdım..Ve artık bez yok kalmadı dedim..İlk günler elbetteki evin her yerine kaka da çiş de yapılabilir bunu göze alacaksın..Ama sakın kızma sadece bir daha buraya yapalım diye göster..Biz bu şekilde ilk 3 gün zorluk çekerek bir hafta da bıraktık bezi..Çiş yaptıkça mutlaka ödül verdim..Bu süre içinde tuvalete yanımda götürdüm bak büyükler böyle yapıyor sen de büyüdün falan dedim..

Yalnız ben bu şekilde bezi bıraktırdığım da kızım zaten 2 saat bazen 3 saat kadar bezini kuru tutuyordu..Gece ve öğlen uykularından kuru kalkıyordu..Sanırım bunlar gerçekleşmesi gereken aşamalar tuvalet eğitimi için...Şart değildir tabii ama böyleyse eğer hiç durma başla :) Kolaylıklar diliyorum inşallah çabucak halledersiniz.

Son düzenleme:
Back