• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calisan annelerin sut pompasi kullanimi

icesun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
173
1
66
İstanbul
Merhaba,
Bildiginiz gibi calisan anneler olarak sutumuzu sagmak zorundayiz. Ben de 1 tane pompa aldim ve heniz kullanmadim cunku henuz dogurmadim :1:
Calismaya basladigimda is yerimde 1 kac kez sutumu sagacagim fakat pompayi nasil steril edecegim. Yani soyle sorayim aksamdan pompanin ekipmanlarini steril ettim, sabah is yerine gitmeden taktim is yerinde de oglen sagdim. Ee sut bulasti ekipmana sonra 2-3 saat gececek tekrar sagacagim bu esnadan icindeki sut kalintisinda bakteri ureyecek.
Ufff kafam karisti nasil hallediyorsunuz bu isi?

canım nerde çalışıyosun bilmiyorum ama eğer işyerinde kettle filan varsa yada çayocağınız filan ordan kaynar su alıp onunla yıkayıp yine kaynar suyun içinde bekletebilirsin.sonuçta evde biberonu da öyle dezenfekte ediyoruz kaynatıp suda bekletiyoruz aynı mantık.

Kaynar suda yikarim ama kaynar suda bekletemem neticede kalabalik bir sirket herkesin benim pompami gormesini istemem :1:
Calisan hanimlar varmidir onerileriniz?
Tesekkurler

Şirketinde mikrodalga fırın var mı? eger varsa strelize makinası alabilirsin muslukta yıkadıktan sonra içine koyabilirsin, fişte çalışanlarıda var sanırım onlarla halledebilirsin, buhar belli bir ısıya cıkartıp mikropları öldürüyor...

Merhaba,
Bildiginiz gibi calisan anneler olarak sutumuzu sagmak zorundayiz. Ben de 1 tane pompa aldim ve heniz kullanmadim cunku henuz dogurmadim :1:
Calismaya basladigimda is yerimde 1 kac kez sutumu sagacagim fakat pompayi nasil steril edecegim. Yani soyle sorayim aksamdan pompanin ekipmanlarini steril ettim, sabah is yerine gitmeden taktim is yerinde de oglen sagdim. Ee sut bulasti ekipmana sonra 2-3 saat gececek tekrar sagacagim bu esnadan icindeki sut kalintisinda bakteri ureyecek.

Canım ben çalışmıyorum şuan ama sadece emziremeyip sadece elektrikli pompa kullandığım için fikrimi yazmak istedim. Ben ekipmanları sadece geceden geceye kaynatıyorum. Gündüzleri sadece duru duyla yıkayıp kağıt havluyla kurutuyorum. Makineyi 2 saatte bi kullanınca her seferinde kaynatmaya imkan yok ki zaten.

kaynar su imkanın varsa temizleyebilirsin,hiç olmadı normal su ile durulayıp kurulayabilirsi.eve gidincede kaynatırsın..

Merhaba,

Merhaba, sağlıkluı bir şekilde doğurmanızı temenni ederim :) Keşke çiftli pompa alsaydınız özellikle iş yerinde günde 3-4 kere süt sağmak problem olabiliyor. Her memeden 15-20 dakika süt sağmak ise ciddi soprun yaratıyor. En azından çiftli pompa ile tek seferde 15 dakikada iki memeden de süt sağabilirsiniz. Medela çift pompalı kullanmıştım ve de çok memnun kalmıştım.

E-bebek de (2010 haziranında doğum yapmıştım) o dönemler mikro dalga için poşet strelizatör satılıyordu hala vardır umarım. Çok kullanışlı içine biberon ve başlığı koyup belli miktar da su koyuyorsunuz ve üzerinde yazan dakika kadar tuttunuz mu steril oluyor :) Eğer mikrodalga yoksa şirketinizde o zaman buzlukta muhafaza edebilirsiniz iyice yıkadıktan sonra. Ben bunu çok önermiyorum sonuçta her mikrop soğukta ölmüyor ama başka seçeneğiniz yok ise denenebilir.

Back