Merhaba, kızım geçen sene Ankara Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu kreş bölümüne başladı...Başladığımızda 3,5 yaşındaydı zaten bu okullar en erken 36 aylık iken alıyorlar..
Benim tercih etmemdeki en önemli sebep bu okulun işyerime çok yakın oluşu, kızımla beraber gidip gelecek oluşumuzdu.
Açıkçası özel kreşler hakkında okuduklarımdan, dinlediklerimden sonra okulumuzun kıymetini daha da iyi anladım..
Öncelikle kadrosu çok güzel, zaten bir müdür ve üç öğretmen var....Zaten 4 yaş sınıfı, 5 yaş sınıfı ve anaokulu grubu olmak üzere de 3 sınıf var..Tabii ki gerçek öğretmenlerimizin yanında ayrıca stajyer öğretmenler de var...
Hijyen ve yemek konusunda hiç sıkıntı yaşamadık..Tuvaletleri tertemiz..Ayrıca yemekleri gayet güzel...
Tek handikapı, benim çalışma saatlerim uygun olduğu için sıkıntı çekmedim ama okuldan çocuğunuzu en geç 17:30 da almak zorundasınız..Hatta saat 17 de çocuk kalmıyor diyebilirim..
Normal öğretmenlerin mesaisi bittikten sonra çocuklara kalan bir saat için dışarıdan gelen hocalar jimnastik, ingilizce, drama ve müzik dersi veriyor...
Her ay bir kez okula tiyatro geliyor..
Aralarda çeşitli geziler oluyor..
En önemlisi şefkatli bir kadrosu var..Benim kızım ilk bir haftayı okul müdürünün odasında geçirmişti hiç bir mecburiyeti yok neticede özel bir okul değil ama müdire hanım çocukları öyle seviyor ki alışsınlar diye elinden geleni yapıyor..
Okul cadde üzeri gibi görünüyor ama arkada güzel bir bahçesi var ve hava güzel oldukça oraya çıkarıyorlar çocukları...
Üstelik fiyatları gerçekten makul ötesi..Geçen yıl ki toplam ücret aylık 350 liraydı..
Açıkçası ben özel kreşlerdense çalışma saatleri saatleri uyan anne babalara uygulama anaokullarını araştımalarını öneririm.
Not: Yalnız bu okullar normal okul gibi çalışır yani yaz tatili ve 15 tatil vardır hafta sonu kapalıdır.