• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan anneler zorunlu evhanımlığı nasıl gidiyor

seli54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
1.045
487
133
evet arkadaşlar bı sıralar derdim bu kafayı yemek üzereyim benim gibi olanları buraya bekliyorum
ekim de doğum yaptım 3 aylık ücretli izinden sonra 4 aylık da ücretsiz izin alarak yaz tatili ile birleştirdim ve bebiş nerdeyse yaşına gelene kadar çalışmamayı garantiledim (gerçi 8 ay daha ücretsiz izin hakkım duruyo belli de olmaz yani ) böylece 6.5 aydır ev hanımlığı yapıyorum ve havalar da soğuk gittiği için kış boyunca kapalı alışveriş merkezli dışında doğru düzgün dışarıya bile çıkmadım ve acayip sıkılıyorum ha tırlattım ha tırlatıyorum yani ne zormuş hep evde olmak ya çalışmamak üffffff insan deşarj olamıyo resmen ha bire yok kaynanam onu dedi yok bunu dediyle meşgul olmaya başladım böylece...havaların sınmasını ve gezmeyş dört gözle bekliyodum ama ısınmadı gitti havalar da eşimde ağustosta askere gidecek bu kısa dönem askerliği kaldırmaları gündeme geldi ya offffff offfffffffffffff o da üstüne tuz biber valla, daha bakıcı olayı var kaynanam ben bakacam diye tuttuturuyodu şimdi eşimde askere gidince ekmeğine yağ sürülecek ne zormuş annelik ya
çalışıp da doğum nedeniyle evde oturan anneler sizin aranız nasıl bu durumla?

bu seferde bbeğine çok alıştığın için bundan sonraki yaşantında ev hanımı olarak kalmak isteye bilirsin alışkanlık meselesi çünkü

bebeğime alıştım doğru ama öğretmen olduğum için işim yarım gün hatta bazı günler 5 saat falan dersim oluyo sabah gidip 12 de geliyosun yani hem benim için değişiklik oluyo sosyal ortamın falan var hem de bebeğimi çok özletecek bi iş değil günümün çoğu yine onun...ama bütün gün evde olmak cidden zormuş bunalıyo insan bu yüzden işe dönmeyi bekliyorum

Bende senın gıbıyım ısten ayrılalı 6 ay oldu 5 aylık kızım var 4 ay daha ucretsız ıznım var bende ıse gıtmek ıstıyorum.kayınvaldem baska bı sehırde yalnız yasıyo bızım burda kımsemız yok kayınvaldemde cocuga ben bakarım deyıp duruyo yanı bıze yerlesecek offff,adlında ıyı bı ınsan ama aynı evde ????,esım de kafayı yedı ,bugun tartıstık bana ıse gerı doncekmısın dıyo!!! 3 yasına kadar calısma dıyo, bakıcı olmaz dıyoo kafayı yıyecem

ya bu erkekler ne kadar meraklı analarıyla oturmaya yaa benimkide isterdi dediğini ama Allahtan benim kayınvalide doğumdan sonra bana aylarca küslük yaptı hatta bi kere telefonda ağzına geleni saydı aramız şu an çok serin şimdi düzeltmeye çalışıyo ama benim unutturmaya niyetim yok suçumda doğum zamanı onun bebeğime yapmaya çalıştığı cahil cahil şeyleri dinlememek doktorların dediğini yapmaktı ona akıl danışmamışım falan ne danışıcam ya bebeğin kafasını tülbentle sıkmaya kalktı göbeğine para bağlamaya kalktı tutturdu bu çocuk görmüyo duymuyo diye sütün sıvık yaramaz diye daha bi sürü saçmalık sonra da karşı gelince ben suçlu oldum 30 yıllık hemşireymiş nasıl dinlemezmişim onu diye, neyse bu gibi olaylar yüzünden artık eşim annesinin bakma ihtimalininolmayacağını anladı bakıcı da buldum zaten o yüzden hiç taviz vermeye niyetim yok onun yüznden sütüm kesiliyodu nerdeyse bi de hasta oldum üzüntüden hala da hastayım ondan sonra bi de bebeğime bakacakmış hıh neyseki kendi dalını kendi kesti...bence en iyisi iyi bi bakıcı bulup bir an önce çalışmak 3 sene çalışmayınca nasıl iş bulacaksın sonra hem o kadar ara verince adapte olmak çok zor inşallah ikna olur seninki, bebeklerin her türlü zahmetini biz çekiyoruz doğrması zaten yetiyo ama ne hikmetse kararları almak erkeklere düşüyo bence bu konuda kararı kadına bırakmalılar

ben fena alıştım ev hanımlığına kardeş. hamileyken erken doğum tehlikesi nedeniyle çalışamadım.akabinde doğum izni derken iyice koptum meslekten. seneye napıcam bilmem. valla çok memnunum halimden. tabi mesleğimi seviyorum ama şimdilik keyfim gıcır. geziyoruz eşim ve bebeğimle hava guzel olunca.

ben konunun sadece bakıcı kısmıyla ilgili bişey söylemek istiyorum.
kaynanan bakabilecekse ne güzel.onlar ne yapsa batıyor biliyorum.ama eli de akrabayı da denemiş biri olarak söylüyorum,akraba mumkunse.

ben de 4 ayin üzerine 2 ay ücretsiz izin aldim. bebisim toplam 6,5 aylikken ise basladim ama evde olmak cok zormus. herkesin dedigine takiyorsun hayatin tek bebek oluyor. evde sürekli yapmak istediklerin oluyor ama bebekten dolayi vaktin kalmiyor o da sorun oluyor. ise dogru zamanda basladigima inaniyorum. 6 aliktan sonra bebekler annelerine daha bagli olduklari icin ileriki dönemde bebekler de zorluk yasayabilir birakilinca.
size tavsiyem mümkün oldugunca arada imkaniniz varsa baskalarina da birakin ki o da alissin ev ortami ve sizin yaniniz disinda yasamaya.
bu arada ben de krese veririm diyordum. herkese veriyor ben niye veremiyim falan ama esim kayinvalidemin bakmasini istedi .ben basta karsiydim ama simdi cok memnunum.gözüm arkada degil cünkü büyükanneden baska yabanci bir kimse bebege daha iyi bakamaz. sevgi veremez sabir gösteremez.

bence de çok sıkıcı ya,okulum karşıda her sabah çocukların gidişini,öğeleden sonra da çıkışlarını izliyorum,özlemle. Eskiden olsa tam tersi sınıftan eve bakardım bitse de gitsem diye...

valla kızlar siz kayınvalidemi tanımadığınz için bakıcıdansa kayınvalideyi tavsiye ediyosunuz kayınvalidem eşimi küçükken hortumla ıslatıp ıslatıp döven döverken dişleriyle ısıran birisi eşim bu yüzden anasına karşı bu kadar mülayim olmuş nu forumda paylaştığım şu kısımı okursanız nasıl bi tip olduğunu anlarsınız benim için bakıcı daha iyi bi seçenek yani
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...salik-kayinvalide-sendromu-lutfen-yardim.html

benimde iki ayım kaldı işe başlamaya. 1 yaşımız dolacak.stress olmaya başladım. bakıcı buldum tavsiye üzerine 10 güne kadar başlatmayı düşünüyorum. keşke kayınvalidem bakabilseydi bakmasa bile bulunsaydı başında bakıcının. gün aşırı gelirim ben diyor ama evler uzak ne kadar gelir gider bilemem.
işle ilgili hiçbişeyi özlemedim ne iş ne iş arkadaşı. soğudum gittim. alışmam çok zor olacak.zaten yeni alışıyordum(2 yıl oldu ama) tememli koptum.
6 ay zor oldu bende de. hele kışın çok sıkıntılı dönemlerim oldu. ama şimdilerde herşey yoluna girmeye başlamıştı. günde 2 kez kısa mesafe 1 kezde uzun mesafe(park uzak) yapıyoruz.eşe dosta gidemiyorum çünkü oğlum ortamı yadırgıyor hiç uyumuyor uyumayıncada yemek yemiyor bende artık kimseye gitmiyorum zaten burda üç beş arkadaşım vardı böylelikle onlardanda kopmuş oldum.
evhanmlığı dersen zaten yarım yamalak ilerliyor alışamadım onada. neyse haftasonları en azından bir gün annemler birgün kayınvalide yaqpıp toparlıyoruz haftaiçinin yorgunluğunu.birde izmir yapıyoruz arada iyi geliyor.
nasıl deşarj oluyoruma gelince. oğlan uyuyunca mutlaka bir film seyrediyorum. gündüzleri kucağımda uyutmaya çalışırkende bol bol kitap okuyorum.bide nette takılmalar oluyor.

Hamile kalmadan önce farklı bir yaşamım vardı ve eve kapanmak ev işleriyle ilgilenmek bebek büyütmek çok zor geldi genel olarak sakinliğimi korumaya çalışsamda içim pek öyle değildi eski ve özgür günlerimi özlüyordum vede tabi çalıştığım böyle böyle derken oğlum 12 aylık olmuştu ve doğumgününde kolay kolay kimsenin hayır diyemiyeceği kadar iyi bir iş teklifi aldım çok iyi bir kariyerdi önce bunu kabul etmeliyim diye düşündüm ve kabul ettim kabul ettikten sonra aklıma her geldiğinde çalışmaya başlıyacağım ve oğlumdan gün içinde uzak kalıcağım ağlamaya başladım gün içinde sık sık ağlıyordum sonra kendimi teselli ediyordum derken işe başlıyacağım günden bir gece önce işe başlıyamıyacağımı ve buna hazır olamadığıma karar verdim şimdi hala evdeyim ne zaman hazır olurum bilmiyorum en azından oğlum 3 yaşına gelene kadar evde onunla zaman geçirmeye devam edeyim sonra onunda sosyal bir hayatı olucak kreşe gidebilir arkadaşları olabilir o zaman içim daha rahat eder.Sende eğer kayınvaldene güvenmiyorsan o zaman bakıcı tutabilirsin ama benim gördüğüm kadarıyla anneanneler babaannler çocuklarına baktığından dah iyi bakıyorlar torunlarına olgunlaşıyorlar zaman onları sakinleştiriyor deneyim kazanıyorlar.

haklı olabilirsin bazı konularda ama bnimki pek sakinleşmiş sayılmaz kızdığında oğluna nasıl bağırdığını nasıl ağzına geleni saydığını daha önce görmüştüm ama bana da aynı şeyi telefonda yaptı bir iki ay önce o zaman daha iyi anladım benimkinde sakinleşme falan yok çok afedersin ağzıma etti resmen o yüzden düşünmüyorum yani zaten hala çok kırgınım aynı zamanda şimdiden benle pazarlık yapıyo yok babaannesi olarak çocuğu dövmeye onun da hakkı varmış da bilmem ne diye manyak...

nediosun seli34 büyü konuşmayalım ama torununa sabır gösterebiceğini düyünebilirmiyiz oğluna küçükken bunları yapan birinin güzelim öğretmenim dıosun günün yarısı evdeyim dıosun okulun da yakınsa güvenip elektirik alabilceğin bakıcını tut tamamdır ya evine gelince oevine gider falan ,,,hayırlısı tabe ya

tabi canım her şeyden önce küçükken kendi çocuklarını dövmesi neyse normal diyorum ama hayatımda banyoda ıslatıp ondan sonra hortumla çocuğunu döven ısıran birini hiç duymadım ya kaynanamdan başka nası bi psikoloji anlamadım yani zaten birine kızsa onu dişlerimle paramparça ederim elime verseler der o lafın nereden geldiğini bı ısırma muhabbetini öğrenince anladım, bide kendi çocuk eğitimini müthiş beğeniyo diyo ki ben çok disiplinliyim ben şöle çocuk yetiştirirm böle yetişririrm yarın beni beğenmicek heralde kendi kayınvalide ve kayınpederine ağza alınmayacak laflar edip arkalarından sonra ben onun yönlendirmelerine boyun eğmiyorum diye beni edepsiz ve saygısız ilan etmesi gibi tıpkı...edebi ve saygıyı ondan öğrensem yanmıştım..

merhaba,,bende yarıyıl tatilinden beri evdeyim.haftaya iznim bitiyo ama sözleşmeli öğretmen olduğum için ücretsiz izin alamıyorum.okulum burda olsa sorun değil ama ben g.doğuda bi köyde öğretmenim ve şimdilik bakacak kimsem yok.bu dönemi kapatmak için ilk defa vicdanım rahat etmesede rapor alacağım.çünkü bebeğim daha çok küçük.eylülede tayin istiycem,umarım çıkar yoksa büyük zorluklar bekliyo bebeğim ve beni.mesleğimi seviyorum ama bebeğimi daha çok seviyorum.keşke imkan olsada en azından yaşına gelene kadar ev hanımı olsam,bundan çok memnun olurdum..

durumun zormuş hakkaten ben 5 yıllık evliyim, benimde tayinim önce şehir dışında eşimden ayrı bir yere çıktı ayda bir görüşüyorduk sonra bulunduğum şehre çıktı ama o kadar ters bir köye çıktı ki her gün 3 araba değiştirip 3 saatte gidiyordum işe 3 saatte de geri geliyordum eve, o sıralar sıkı korundum tabi aman çocuk falan olmasın diye şimdi evliliğimin 5. yılı ancak düzenim oturdu işim evim rayına girdi çocuk düşünebildim, zahmet çekmeden rahata erilmiyo, senin ancak ailenden biri gelmesi lazım yanına başka çaren yok gibi gözüküyo Allah yardımcın olsun

evet canım,,bizde önceleri bekleyelim dedik ama çok istedik yaptık bebeği.şubatta tayin istedim çıkmadı.inşallah ağustosta çıkar.ailemde gelebilcek kimse yok ve ben elazığın uzak bi ilçesine gitmek zorunyaım.çok uzak hafta sonları gelemem.zaten ilçe yolları kışın genelde kapalı oluyo.inşallah tayinim çıkar ankaraya.uzak bi ilçede olsa sorun etmiyorum 15saatlik yol gibi olmaz çünkü.

moralini bozmak istemem ama inşallah ankarada çok uzak bi yer çıkmaz çünkü inan o şekilde gidip gelmek de çok zor oluyo kış çok soğuk oluyo köylerde otobüste ayaklarımızın soğuktan sancı yaptığı çok olurdu okul ısınmaz buz gibi kabanlarla derse girersin ayaklarımız zaten her zaman buz, eldivenle ders anlatırsın doğudan çok da farklı değil şartlar, birde karda kışta her gün 5-6 saat yol gitmek zaten işkence, benim çalıştığım yıl çok kar da yağmıştı kışın, inşallah bebeğinin hatrına işin çabucak yoluna girer ben aynı sıkıntıları şu an çekemem mesela...

biliyorum canım ama inan ordan daha iidir.en azından burda dr var,hastane var bebeğim içi.orda yollar çoğu zaman kapalı,ile dr a gidemiyosun,allah korusun herşey olabilir.ayrıca ben burda ii bi okula vermelerini beklemiyorum,orda soğuğa kara öyle alıştımki,eşyalar donuyodu,dizimizi geçen kar vardı.zaten tayinimin çıkacağı ilçeye evi taşıyacam.eşim kızılayda çalışıyo zaten.o gidiş geliş yapabilir.şimdilik bu kadarıda yeter bana..

Back