How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çalışan anneler yardım!!!!!

humerus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
50
0
86
46
Ankara
Kızlar bebeğim şimdi 3,5 aylık.6 aylık olunca mecburen işe başlamam gerekiyo.Ama bende tüm anneler gibi emzirebildiğim kadar emzirmek istiyorum ama işe başlayınca nasıl olcak.Sabah giderken emzirip akşam gelince emzirsem ama bu arada süre uzun oluyo ya sütüm kesilirse.İş yerinde de mi sağsam acaba.Anne sütü alsın istiyorum .Nasıl olacak bu iş yaaaa :( Sizler nasıl yaptınız. Yardımmmmm.kafamçokkarıştı

Endişelenmeyi bir kenara bırakın. Her anne gibi sizde bebeğinizi istediğiniz kadar emzirebilirsiniz. Ama gereksiz endişeler sebebiyle sütünüz azalabilir. Öncelikle bunu bilin.
Bende kızım 6,5 aylıkken işe başladım. ışe başlamadan 15 gün önce günde birkez sağdım sütümü ve depoladım. Böylelikle hazırda 15 poşet sütüm vardı işe başladığımda. Birde 6. aya girdiğimizde yavaş yavaş ek gıdaya başlamıştık. Yani günde birkez meyve öğünü ve diğer öğünlerde anne sütüyle devam ediyorduk işe başladığımda.
ışe gitmeden sabah emzirdim. Sonra iki saat geçince meyve öğünü verdi annem. Öğlen var olan sütten verdik. 3 saat sonra tekrar süt ve akşam geldiğimde emzirdim.
ışyerinde iki kez sağdım sütümü. Buzdolabına koydum. Akşam eve götürdüm. Ertesi gün bu sütleri verdi annem. Kızımı 16 ay emzirdim.
Dediğim gibi hiç üzülmeyin. Sizde anne sütünü istediğiniz kadar verebilirsiniz.
ışyerinde sağarken bebeğinizin resmine bakarak sağın daha fazla süt salgıladığınızı göreceksiniz.
Ve mutlaka sağmalısınız yoksa kanallar tıkanır ve sütünüz gider.
Göğüsleriniz tam olarak boşalmazsa süt üretimi olmaz.
Birde zaten ek gıdaya başlayacaksınız işe başladığınızda işiniz daha kolay olacaktır.
Bol sütlü günler dilerim.

Teşekkür ederim. İş yerinde vsağma fikri ilk başta zor gelmişti ama bebişim için mecbrum. Tekar sağol

ben 1,5 aylıkken bıraktım kızımı öyle zor oluyoki,iş yerinde günde 4 efa sütümü sağıp biberona koyuyorum ertesi güngüz onu içiyor akşam ve gece emziriyorum,sonuçta beni çok arıyomuş 1 hafta oldu ben başlayalı.

benim oğlumda 3 ayı bitirdi,6 ayı doldurduktan sonra bende işime geri dönecem bakalım nasıl olacak..
bu arada şunuda sormak istiyorum bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim

* göğüs pompası alırken nelere dikkat edelim?
* günde kaç defa süt sağma işlemi yapmalıyız?
* sütü nasıl daha iyi muhafaza ederiz poşet veya başka bişey..?
* bu konuda başka nelere ihtiyacımız oluyor?

http://www.hepsiburada.com/medela-b...x?categoryid=301138&productid=oyunvoch7017114
böyle bir paket gördüm internette almayı düşündüm mantıklı mı acaba

Son düzenleme:
Pompa alırken bebek emmesi gibi sağan pompalardan almaya ve bikaç sağma derecesi olmasına dikkat edebilirsiniz.

Ben toplam 8 saat çalışırdım. 1 er saat de yolda geçerdi toplam 10 saat yani. Bu süre içinde günde 3 kere sağardım ilk zamanlar sonra 2 ye düşürdüm.

Ben poşet kullandım daha pratik ve hijyenik oldukları için. Biberonları yada saklama kaplarını steril etme, temizleme ve hergün taşıma derdi vardı. Poşetlerle bu sorun tamamen ortadan kalktı.

Mutlaka bir termos edinin. Yada mini bir taşıma çantası. Sütü sağdıktan sonra dolaba koyma şansınız olmazsa eğer bu termos yada çanta içine buz kalıbı koyup sütü içine yerleştirirsiniz ve bu sayede uzun süre dayanmasını sağlarsınız.

Bol sütlü günler dilerim

merhaba hanımlar bende oğlum 4.5 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım.iş yerinde günde 3 kez sağıyorum.2 tane 250 lik biberona yada anne sütü saklama poşet ve kapları var ona sağabilirsiniz.kışın 8 saat yazın 4 saatte kadar dayanabilir.buzdolabında 72 saat.difrizde 3-6 ay kadar.ilk başta manuel göğüs pompası aldım.fakat oda çok güç gerektiriyordu.elektrikli ve pilli pompaya döndüm.ve çok memnunum.pompanın göğüs ucuna gelen kısımda gögüse masaj yapan masaj başlığı falan var.çekim kuvvetide ayarlanabiliyor vede kuvvetli.isterseniz bende fazladan 1 tane var.ilgileneler özelden mesaj atabilir.

bende sağıyorum sütümü günde 3 defa, aynı bebek emiyormuş gibi 3 saatte bir sağmassanız kesilir süt kızlar, bende 6 aylıkken başladım işe , 8 aylık oldu kuzum hala böyle geçiriyoruz,
biberon istemiyor bizimki, ya uykusunda içiriyoruz, yada içine cicibebe ekmek falan koyup kaşıkla yediriyor annem , anne sütünü alsında bir şekilde
medela elektrikli pompa tavsiye ederim kızlar..

bende sağıyorum sütümü günde 3 defa, aynı bebek emiyormuş gibi 3 saatte bir sağmassanız kesilir süt kızlar, bende 6 aylıkken başladım işe , 8 aylık oldu kuzum hala böyle geçiriyoruz,
biberon istemiyor bizimki, ya uykusunda içiriyoruz, yada içine cicibebe ekmek falan koyup kaşıkla yediriyor annem , anne sütünü alsında bir şekilde
medela elektrikli pompa tavsiye ederim kızlar..

Kızlar ben farklı birşey sorucam. İzin 3.5 ay değil mi? Nasıl 6 aya kadar uzatabiliyorsunuz izninizi

Eğer memursan rapor alabiliyosun.Onun haricinde birikmiş izinler falan Yaklaşık 6 ayı buluyo

süt saklama poşetleri medikalcilerde satılıyor.15 ile 35 arası.fiyat içindeki adede göre değişiyor.Bu arada
şekerkızcandy şu bebeğinin ayını gösteren çizelge gibi leyi nasıl yapıyorsun.söylersen sevinirim

doğum izni aslında doğumdan 2 ay önce 2 ay sonra olmak üzere 4 ay..ben işyerim uzak olduğu için süt iznimide 1 ay toplu olarak aldım..birde yıllık izinlerimi kullandım..daha sonrasıda senin elinde tabiki :)

arkadaşlar kızım 5 şubatta 4 aylık oluyor ve ben 8 şubatta işe başlayacağım bir süredir süt sağıp depoluyorum zaten sormak istediğim sabah 8 de emzirip çıksam 4 saat sonra 12 de öğle arasına geleceğim için okulda sağmasam bu sütümün azalmasına neden olur mu

Back