- 10 Şubat 2023
- 112
- 25
- 18
- 29
- Konu Sahibi denizmelekk
-
Türkiye'de işlerin yüzde 98inde ilkokul öğrencisi gibi giriş çıkış saati tutuluyorYaklaşık 10 aylıkken kreşe verip döneceğim, yurtdışında yaşıyorum. Ben ne yapacağımı söyleyeyim belki işinize yarar. İşten 3 gibi çıkıp bebeğimi alıp eve geçicem. Onu uyutup gece tamamlıycam eksik işlerimi. İlkokul öğrencisi gibi giriş çıkış saati tutulan bir işte çalışıyorsanız daha esnek bir yer bakabilir misiniz? İşinizi yaptıktan sonra saatleri kimi ilgilendirir anlamıyorum bunu
Ben türkiyede çalışırken müdürün gözüne girmek için işi olmadığı halde mesaiye kalırdı özellikle erkekler. Onlar öyle yapınca zamanında çıkanlara kaytarıyor muamelesi yapılırdı. Bu erkekler bizim asıl sorunumuz galibaTürkiye'de işlerin yüzde 98inde ilkokul öğrencisi gibi giriş çıkış saati tutuluyor
Aynen canım kartlı sistemde çalışıyorum 08:45-18:45
Bende 16:15 te çıkmak istediğimi söyleyeceğim.
Umarım kabul eder.
Dilerim bu hale kendileri de düşerler. Bu öneri mantıklı yasal ne hakkınız varsa milisaniyesine kadar kullanın. Ekstradan yaptığınız hiçbir şeyi hatırlayıp sizi tebrik etmeyecekler.Bir yaşına kadar günlük 1.5 saat süt hakkınız var onu kullanabilirsiniz. Yazılı olarak talep edin vermek zorundalar.
İşe girerken ayıp mayıp demediler on kere sordular çocuk düşünmüyorsun değil mi diye. Hakikaten düşünmüyordum ondan sorun yaşamadım ancak yine de bu kadar sorup boğmaları mantıksız gelmişti. Öncesinde bir kız aldık o da düşünmüyorum dedi sonra çocuk yaptı işten çıkarttık dediler :') Çıldırmamak elde değil. Zaten doğum oranımız düşmüş bari sıkboğaz etmeyin değil miBizim iş yeri aynen böyle bir yer. Ürediğim için suçlu muamelesi görüyorum.
Çalıştığın yer kurumsal mı bilmiyorum ama evrakın görüldüsünü yaptır işveren imzalı bir örneğini al. Elinde bulunsun.Teşekkür ederim canım, dilekçe vereceğim söylediğin gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?