Çalışan anneler ve çocukları

denizmelekk

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2023
112
25
18
29
Arkadaşlar çok vicdan yaptığım bir konu var. Özel sektörde çalışıyorum. Patronum bebeğim beş aylık olduğunda işe dönmemi istiyor. Bebeği küçükken işe başlayanlar süreç nasıl oluyor? Çok yıprandınız mı?

7 aylık başladım. 1 yaşa kadar zorlandım psikolojik olarak şimdi 3 yaşında. Keşke 1 1.5 yaşa kadar yanında olabilseydim diyorum ama mecburdum ben de. İş yerimden bayağı tehdit etmişlerdi.
Süt sağma ve sabah bebekten ayrılma kısmı çok zorluyordu

İkiz bebeklerim 5 aylıkken başladım ama benim kamu ve yarım gün. Özel sektörde zor olur

benim kizim da 6 haftalik su an 4. ayda donecegim ben de ise nasil ayrilicam bilmiyorum sonra diyorum ki o zamana kadar biraz daha buyumus olur belki de hayata tekrar karismak bize iyi gelecektir canimizi sikmayalim

Yaklaşık 10 aylıkken kreşe verip döneceğim, yurtdışında yaşıyorum. Ben ne yapacağımı söyleyeyim belki işinize yarar. İşten 3 gibi çıkıp bebeğimi alıp eve geçicem. Onu uyutup gece tamamlıycam eksik işlerimi. İlkokul öğrencisi gibi giriş çıkış saati tutulan bir işte çalışıyorsanız daha esnek bir yer bakabilir misiniz? İşinizi yaptıktan sonra saatleri kimi ilgilendirir anlamıyorum bunu

Türkiye'de işlerin yüzde 98inde ilkokul öğrencisi gibi giriş çıkış saati tutuluyor

Türkiye'de işlerin yüzde 98inde ilkokul öğrencisi gibi giriş çıkış saati tutuluyor
Ben türkiyede çalışırken müdürün gözüne girmek için işi olmadığı halde mesaiye kalırdı özellikle erkekler. Onlar öyle yapınca zamanında çıkanlara kaytarıyor muamelesi yapılırdı. Bu erkekler bizim asıl sorunumuz galiba

Aynen canım kartlı sistemde çalışıyorum 08:45-18:45

Bende 16:15 te çıkmak istediğimi söyleyeceğim.
Umarım kabul eder.

Bir yaşına kadar günlük 1.5 saat süt hakkınız var onu kullanabilirsiniz. Yazılı olarak talep edin vermek zorundalar.
Dilerim bu hale kendileri de düşerler. Bu öneri mantıklı yasal ne hakkınız varsa milisaniyesine kadar kullanın. Ekstradan yaptığınız hiçbir şeyi hatırlayıp sizi tebrik etmeyecekler.

Bizim iş yeri aynen böyle bir yer. Ürediğim için suçlu muamelesi görüyorum.
İşe girerken ayıp mayıp demediler on kere sordular çocuk düşünmüyorsun değil mi diye. Hakikaten düşünmüyordum ondan sorun yaşamadım ancak yine de bu kadar sorup boğmaları mantıksız gelmişti. Öncesinde bir kız aldık o da düşünmüyorum dedi sonra çocuk yaptı işten çıkarttık dediler :') Çıldırmamak elde değil. Zaten doğum oranımız düşmüş bari sıkboğaz etmeyin değil mi

Lisans mezunuyum. İktisat fakültesinden önlisans okuyup KPSS ile aranmadığım için çok pişmanım. Şimdi özel sektörde beyaz yakalı maaşı için kırk takla atıp beş aylık çocuğumdan ayrılıyorum. Ve patrona yalakalık yapıyorum. Allah bu düzenin belasını versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…