Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çalışan anneler bebeklerinize kim bakıyor

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

valla anem 1 ay önce gitti daha kardeşimde okula gidiyor gerce büyük ama onlarla ilgileniyor. 3 ay kaldı annem yanımda hem sıkıldı burda kimseyi tanımıyor falan kaynanamıda asla çagırmam istemiyorum kızıma baskmasını benim için özel bir sebebi var. ama eşim çok iyi bakıyor kaynanamdan 100 kat daha iyi bakıyor. annemde 1 ay sonra gelecek 15 -20 gün kalacak ama ömürboyuda başkasınamı bırakıcaz eşim alıştı o bakıcak artıkhihoyyyt

Babalar ve kızları :) Benim eşim de çoğu zaman ilgileniyor,araları süper.Eşim de öğrtmen oldugu için bütün saatlerimiz uyuyor ve herşeyi birlikte yapıyoruz.Okuldayken de güvendiğim ve daha önce bebek bakmış genç bir velime emanet ediyorum,kadın çok iyi bakıyor,oyunlar oynatıyor,emekleme çalışmaları yaptırıyor :) Allaha şükür sorun yok şuan,öğle araları gidiyorum yanına kızımın valla kadına benden çok ilgi gösteriyor bazen,kıskanıyorum,olsun diyorum sonra alışmama sevmeme problemi yaşamasın da.

bende kasımda işe başlamam gerekiyor.ne yapacağım konusunda çok kararsızım. çalışmadan eşimin eline bakmak acayip zor geliyor. öyleki çalışmayı bıraktığımdan beri kendime hiçbirşey almadım. çalışırsamda oğlumu mecburen kreşe vermek zorundayım.oğlumu hiç tanımadığım insanların eline teslim etmek zorunda kalacağım ve eminim aklım yavrumda kalacak. bütün bu düşünceler beni yeyip bitiriyor.senağlama

bende 2 Eylülde doğum yaptım ve yılbaşına kadar evde olucam.Sonrasında annemin apartman komşusuna baktırmayı düşünüyorum ama kadının yaşı 45-50 civarında ve biraz ağır hareket ediyor.Aslında oturduğum mahallede de bakmak isteyenler oldu ama hiçbirini doğru dürüst tanımadıgım için istekli değilim.Genç birine baktırmayı isterim ama şimdiki zamanda herkese güven olmuyor.Yaşlı falan ama sırf tanıdığımız ve güvendiğimiz için kreş yaşına kadar baktırmayı düşünüyorum.Ayrıca kızlar ne kadar ücret vereceksiniz bakıcılara,bilgi verir misiniz?

canım benimde önümde 2 secenek var ya kayınvaldeme bırakacam yada bakıcı tutacam .kayınvaldem bakma konusunda cok hevesli ama ben ilerde sorun yasamaktan cok korkuyorum cünkü kendisinden pek hoslanmıyorum ve herseye karısmasından kızımı sahiplenmesinden korkuyorum kendi annem uzakta bu yüzden bakıcı tutmayı bile düsünüyorum ne tür sorunlar yasadın bana bu konuda ne önerirsin keske deyip pişmanlık duydugun anlar oldumu bana yardımcı oup tecrübelerini anlatırsan cok sevinirim

canım bende senin tam tersi kayınvalidesi uzakta olanları acayip kıskanıyorum keske uzakta olsa esimle oturup bakıcı arasak parasını verdikten sonra senin sözün gecer ama simdi bakıcıda tutamıyorum cünkü esim cok fazla destek vermiyor bu konuda .annesinin bakmasını istiyor ama eminim kayınvaldemle cok problem yasıcaz

valla benim annem ve babamın ilk ve tek torunu şimdilik annem seve seve bakıyor fakat bende yakın zamanda taşınıcam üstelik babama kırgınım biraz onlar vermek istemesede ben kızıma bakıcı bakmasını istiyorum. bakıcıya ne kadar ödüyorsunuz bende şimdi onu merak ettim.

Bakıcı konusunda deneyim kazanan ve çok soran biri olarak !!! :)) ücret eviminizin yerine, yaşadığınız şehire, bakıcının size olan uzaklığına, yapmasını istediğiniz işlere (örneğin evi arada bir silsinmi-malum çoğumuzunki emekliyor, toz alsınmı, ütü yapsınmı-bebeğin çamaşırlarını, mutfakla ilgilensinmi bunları iyice düşünüp önceden kararınızı verin) , geleceği zamana (örğ. öğretmenler bazı yerlerde yarım gün çalışıyor veya sabah 8 akşam 8mi çalışıyorsunuz, Cumartesi çalışıyormusunuz) vs. göre değişiyor şartlarınızı iyice netleştirin birde benim kulağıma küpe oldu baştan sorun sürekli bir hastalığı varmı (hastane için izin almasın, şeker hastalığı, akciğer hastalığı vs. olmasın), gebelik durumu, çocuklarının durumu bile önemli, sürekli kocasından dayak yiyen bir kadın sıkıntı yaratabilir. Büyükşehirler için daha önce bakıcılık yapmış olanlar için referans istenebilir...VE işe başladığında tarzınız konusunda net olun ne istiyorsanız onları defalarca tekrarlayın herkez kendi eğitim seviyenizde olmayabilir.. Ankara için ücret konusunda yarım gün 300den başlıyor 1000 ytlye kadar var ayrıca şirketler var yabancı yatılı bayanlar 500$-1000$ arası şirket garanti veriyor ve 1 maaş ücreti kadar şirketede para ödüyorsunuz...Şimdilik aklıma gelen bunlar yine aklıma geldikçe eklerim

2,5 a kadar bakıyor.300 diye konuştuk.ckozkan cok haklı.herşeyi baştan belirtmek lazım.kayınvalidem bakcaktı başta, kadın msj yollamaya başlamıştı,ben istediğim gibi yaparım,eşim de tek baksın diye tabi diyordu ben ifrit oluyordum.neyse şimdi bakıcı bakıyor da direk söyleyemesem bile dolaylı yoldan söylüyorum,kadın dikkat ediyor.
ama akraba bakabilecekse herhalde daha iyi olur,canı sonuçta,ne bilim hepsinin artısı eksisi var.büyükşehirlerde daha zor sanırım güvencek birilerini bulmak,
zor ya Allah yardımcımız olsun.öpmeye bile kıyamadığımız yavrularımızı ellere teslim ediyoruz.Allaha emanetler.
kendi çocugumu bırakıp başkalarının cocuklarının yanına gidiyorum :) tamam kutsal meslek filan ama zengin bi kocam olsa, evimde oturmayı tercih ederdim kreş çağına kadar.

Ben bebeğime kendim bakıyorum ama çalışsaydım kesinlikle annemin bakmasını isterdim..

canım benim bebekler ikiz tek baışına kimse bakamayacağı için kayınvalide ve annem bakıyor.Prematüre doğdukları için daha çok ilgilenilmesi gerekiyordu o yüzden bakıcıya bırakamadım bebekleri.Ama üç yaşına kadar böyle daha sonra kreşe veicem çocuklarımı kayınvalidemde de annemde de eksikler var farklı yönlerden söyleyince kırılıyorlar o yüzden onlarıda üzmemek kendimide sinirden parçalamamak adına alıcam çocukları Allah izin verirse.

bence eğer varsa babane anane ama yoksa tabiki güvenilir ve tanıdık bir bakıcı başka çaremiz yok ve kendini toparladığı ilk andada bir yuvaya vermektir.

canım maalesef her anane banane aynı istekte olmayabiliyor torun bakma mevzzunnda maalesef:çok üzgünüm:
inşallah bakıcınız iyi çıkar zaten az kalmış bence kendini toparlayıp yürümeye başladıktan sonra iyi bir yuvaya verirsin böylece gömzünde arkada kalmazyerimseniben

yakında taşınacağım için karşı komşuma teklif etmeyi düşünüyorum. kadının eşi eşimin arkadaşı çok iyi bir aile üstelik kadın ev hanımı bana 300 yeter gibi geldi. benim için çocuğu evden alıp annemlere götürmektense karşı komşuya bırakmak daha uygun geldi. kızım 1,5 yaşında öyle çook yaramaz bi yapısı yok tek derdi heryeri karıştırma duygusu. :CüvCüv:

Ben de ocak ayında çalışmaya başlayacağım ama kızımı hiç mi hiç bırakmak istemiyorum şu an 8,5 aylık benim de apartmandan komşum bakacak bir aksilik çıkmazsa okula haftada üç gün gideceğim 8.00 den 15.00 e kadar çalışma saatlerim sizce ne kadar olmalı bakıcı ücreti kızlar fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim:))

kızlar ben 275 e anlaştım haftanın 5 günü çalışıyorum 15:30'a kadar. burda fiyatlar böyle.

haftada 3 gün vede sadace 15 e kadar sa bence 250-300 arasaı yeterli istanbulda bile 500 bakan kadınlar var hem uzaktan geliyor hemde akşam 19 a kadar nerdeyse.ama tabi prfosyonel bakıcı diyemem onlar çok pahalı

kızlar ben 275 e anlaştım haftanın 5 günü çalışıyorum 15:30'a kadar. burda fiyatlar böyle.

süpermiş valla ne güzel 275 e bulabilsem bende bir iki tane daha doğururum füsfüs:1rolleyes:
çok şanslısınkaydirigubbakcemile2

Benim oğluşuma kayınvalidem ve kayınpederim birlikte bakıyorlar yaklaşık 2 haftadır ve ben çooookkk memnunum. İkisi de sağır-dilsizler ama onların yüzlerinden bile okunan sevgilerine emanet oğlum. Şimdiye dek hiç sorun olmadığı gibi orada evde olduğundan daha da uslu oluyor :) Ne zaman almaya gitsem, tertemiz giysilerinin içinde mışıl mışıl uyurken ya da onlarla oyunlar oynayıp, gülücükler saçarken buluyorum.

İkisi de birer melek ve ben onları çooookkk seviyorum
Tek derdim işteyken oğlumu çok özlemem

Benim oğluma 2 gün annem bakıyor. 2 gün gelip bizde kalıyor babamla beraber.
3 günde kayınvalide bakıyor. Çok zor inanki insan evlenince annesi ve babasıyla
aynı evde kalması. Çocuğum için mecbur bu duruma katlanıyorum.
Kaynanamda çok pirpiriklidir. Hafta sonları her zaman bana sorar. Ne yedi ne içti??
İlaçlarını verdinmi? Ne kadar uyudu? Hava sıcakken bile aman hasta olmasın yelek giydir. İşte çoraplarını niye giydirmedin falan. Of bayıyor. Çok fazla üzerine düşüyorlar. Bu laflarda bana bazen dokunuyor. Ne yani ben çocuğa yemek yedirmiyorum ilacını vermiyormuyum.
Bazende hiç sallamıyorum.
Şu an 2.5 yaşında seneye onu tüm gün kreşe vermeyi düşünüyorum.
Kayınvalidemde yazıktır o çocuğa orda bakamazlar diyip duruyor.
Ama ne yapayım. 2 anneyede minnettarım ama bazen uyuşamıyoruz işte.

canım valla çok duygulandım yazdıkalrını okurken Allah razı olsun ikisindede.demekki oğluşunda çok mutlu onlarla.hihoyyyt

csnım sen 7 günmü çalışıyorsun:uhm: inanmıyorum ya çok zor duurumun benimkilerde sıra ile bakıyor ama ben 2,5 olsa çoktan verirdim kreşeaçıkcası bence bayağı büyümüş oğlun seni anlaybiliyorum bendede aynı durum var benim bebeiğime de benim evimde bakılıyor ve zor bir durum gerçektendeee:Saruboceq: hepidare gerekiyormirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…