Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çalışan anneler bebeklerinize kim bakıyor

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
bebegim 6 aylık bende yakında calısmaya baslıcam sizler bebeginizi kime emanet ediyorsunuz bakıcıyamı yoksa babaanne yada anneanneyemi bırakıyorsunuz ve memnunmusunuz ben sanki kimseye bırakamayacagım gibi geliyor cok üzülüyorum sizler alıstınızmısenağlama

benim annem geldi o bakıyor ama sürekli bakamaz herhalde ne yaparız bilmiyorum ama oğlum anneannesini çok seviyor ve çok mutlu

bende kimseye bırakamam gibi geliyor. özellikle de babaanneye. çünkü bebeğinizin bakımına karışamayacaksınız o bildiği gibi yapacak ve şurda babaların tavırlarına katlanamazken iyi niyetli olsalarda babaannenin davranışları genelde bize hep batar :) ayrıca bir sorun olduğunda bebeğime o bakıyor diye hep sessiz kalmam gerekecek oooof zor iş benim kayınvalidem çok iyi bi insan olmasına rağmen yinede yarın ne olacağı belli olmaz.
anneme de kıyamam zaten yaşlı benim aklım hep onda..
bakıcı da dünyanın parası çalıştığımı bakıcıya vermem lazım onun için işten ayrılıcam kızımı zevkle kendim büyütücem allah sağlık verirse..

ben dün işe başladım,
ananesi bakacak kuzumaaaa
bakımı konusunda hiç aklım kalmıyor
ama çok özlüyorum kuzumu...

herkese merhaba,
oğlum 1,5 yaşında 4,5 aylıkken işe başladım benim oğluma babanesi ve anaesi sırayla bakıyor tabiki zor tarafları çok ve fazla ama en azından belli bir süre sabretmek zorunda kalıyorsunuz üstelik benim kiler bebeğe baktıkları süre bende kalıyorlarsengözlerimebaksanab

]bernim eşim bakıyor kızıma ben nöbette oldugumda o izinli oluyor ve eşim bakıyor kızıma ve benden çook daha iyi bakıyor sütünü içiriyor altını temizliyor oyunlaar oynuyor. meyve suyu içiriyor yani aklınıza gelecek herşeyi yapıyor.ve geceleride beraber yatıyorlar sabah eve geldiğimde eşimi bitkin yorgun halde görüyorum.ve kızı bana teslim eder etmez uyuyor.a.s

canım ne kadar şanslısın ben de çarşıya falan çıktığımda eşime bırakıyorum hafta sonları ve bir tek ona bıraktığımda gözüm arkada kalmıyor inan. ama bayramdan sonra işe başladığımda bakıcı bakıcak, 1-2 kere 1 saatliğine bıraktım o da iyi saolsun.

anane-babanneden bize de hayır yok onlara da hak veriyorum gerçi farklı bir şehire gelip eve kapanmak çok zor ben de çok üstelemedim sürekli aynı evin içinde ben de sıkılırım heralde.

daha önce konusunu da açmıştım
ben bakıcıyla da anlaşmış olmama rağmen kıyamadım istifa ettim

allah kısmet ederse 2 yaşına getirip tekrar başlayacağım çalışmaya
2 sene idareli gideceğiz ne yapalım.

en çok gocunduğum şey eşimden para almak. okuldan sonra ne ailemden nede evlendikten sonra eşimden hiç para almadım. parama da hiç karışmadı istediğim gibi harcadım. allahtan eşim çok uyumlu bir insan benden hiçbirşeyini esirgemiyor. inşallah bir süre sonra işler tersine dönmez.

ama varya oğlumun gülen gözlerini görünce herşeye değdiğini anlıyorum.

füsfüscüm benim kayınvaldem şehirdışından gelip bakıyor bir ay bıyunca bir ayda kendi annem bakıyor oda ancak haftasonları kendi evine gidiyor
yani evet çok zor aynı vein içinde ama bebeğim için bir süre bu şekilde olmak zorunda.kreşe gidecek yaşagelince doğru yuvaya:lepi:

su lokuma bak bu lokum parcsiyla oynanmazmi masallah ne guzel bebis aslinda hepsi ayri guzel ben buyuyene kadar kendim bakacagim icin kendimi sansli hissediyorum Allah kolaylik versin calisab annelere ben isimi daha hamileyken biraktim

benim büyük kızıma kayınvalidem baktı şimdi ocakda işe başlıcam küçüğümede kayınvalidem bakacak tabiki zor yanları var kendi düzenini oturtmak zor oluyor süreli kırmadan incitmeden kendi doğrularımı uygulaması için uyarmak gerekiyor Allah dan çok büyük sorunlar yaşamıyoruz ben çok rahatsız olduğum konularda eşime söylüyorum annene söylede şunu şöyle yapsın ben sölersem kırılabilir sen söyle diyorum o devreye giriyor sorun çözlüyor ayrıca bana çok yardımcı oluyor tam bir kurtarıcı ...ben bazı arkadaşların tersine kendi anneme bıraktığımda gözüm arkada kalıyor acaba ağlamışmıdır susturabilmişmidir bakabilmişmidir diye ama kayınvalime bırakınca biliyorumki çok iyi susturmuş bakmış yedirmiştir belkide bu durum annemin uzak oolmasından bebeğin huyusu suyunu iyi bilmemesinden kaynaklanıyordur ...sonuç olarak çocuklarımı gönül rahatlığıyla kayınvalideme bırakırım inşallah böyle devam eder.

Ben de birkaç ay sonra bebek istiyorum inşallah. Ama bu konular çok korkutuyor beni. Ücretsiz izin alabileceğimi zannetmiyorum. Doğum izninden sonra bir süre de yıllık izin alsam en fazla dört-beş ay. O kadar bebeği bakıcıya nasıl bırakabilirim? Annem de kayınvalidem de başka şehirlerde. Daha hiç konuşmadık bu konuyu. Seve seve bakacaklarını düşünüyorum ama bilmedikleri bir şehirde eve kapatmak da onlara zor olur gibi geliyor. Sizce en erken kaç aylıkken bakıcıya bırakılabilir bebek? Ve iyi bakıcı nasıl bulunur?

bence bir laf var ya kesinlikle doğru 3 yaşına kadar en kötü anane babaneyi en iyi bakıcıya yada kreşe tercih etmek lazım 3 ten sonrada en kötü kreşi en iyi babane yi ananeye değişmek lazımdiye kesinlikle doğru.
bence büyükler olunca zor tabi onları kırmadan anlatmak çok zor çünkü onların zihniyeti ile bizimkiçok farklı sorun yaşamssınız demek yanlış olur bunun içinde eşlere çok iş düşüyor.
benimmkahınvaldem de annemde seve seve geliyorlar kayınvaldem şlehirdışından geliyor bakmayayerimseniben ve çok memnun koşarak geliyor yani.

Ne güzel. Benimkiler de seve seve gelir, hatta dedeleri de en az babaannesi anneannesi kadar hevesli olur eminim. Ben sadece onları sıkar mıyım diye korkuyorum. Sizin tavsiyeniz 3 yaşına kadar babaanne veya anneanneyi çağırmak öyle mi?
Bakalım biraz daha ciddiye binsin iş oturup konuşmak lazım.
Çok heyecanlanıyorum eşimle bu konuyu konuştuğumuzdan beri çok da korkuyorum.
İşte böyle karmaşık ve güzel. :))

bu konuda benim kadar muzdarip yoktur herhalde doğumdan 10 gün öncesine kadar çalıştım doğum sonrası zorunluluk dolayısıyla 3 aylıkken işe başladım hem annem hem kayınvalidem aynı şehirde ve yakın oturmalarına rağmen bahane bulup sorumluluk almak istemediler bakıcı evimin yeri nedeniyle zor buldum ilk baştan bakıcının yanında dururuz diyen büyüklerde toz oldu..Bakıcı ayrı bir şansızlık tam alıştık meğerse kadın hamileymiş 3 ay baktı 1 hafta önce yeni bakıcı geldi hiç tanımadığım birine çocuğumu, evimi emanet ediyorum ne yapayım...Yok kamera taktır vs. diye akıl veren çok ama işin iç yüzü öyle kolay olmuyor...1 sene sonra az çok yürüsün kreşe vereceğim...Hayatımda hiç bir şeyi kıskanmadım ama bu konuda ev hanımlarına ve anneanne, babaanne bakımına acayip imreniyorum

selam kızlar bende bebeğim 4 aylık olunca işe dönmek zorundaydım ve işe başlamadan önce günlerce ağladım nasıl yapıcam diye ve dayanamayıp istifa ettim, bebeğimi 2 yaşına kadar kendim büyüttüm. Daha sonra aynı işyerim beni geri çağırdı , tekrar işe başladım bir kaç ay anane ve babane 1 hafta olarak ortak baktı ve çok şanslıyım ablam evimizin yakınından ev aldı şu anda ablam bakıyor ve kızım çok şükür çok sağlıklı ve çok bilinçli büyüyor ablam ona eğitim cd leri izletiyor yeğenlerim oyunlar oynatıyor, resimler yapıyorlar , çok mutlu bu konuda çok şanslıyım çok şükür..

Herkesin bebeği sağlıkla, mutlulukla büyür umarım. Zor gerçekten bu işler. Peki bakıcı bulan arkadaşlar, nasıl nereden buluyorsunuz bakıcıyı. Mesela bir yaşındaki bebek bakıcıya bırakılır mı?

canım mecbur kalan arkadaşlar 2-3 aylık bebeklerini bile bırakıyorlar, kim ister bebeğini bırakmayı ama mecburiyet işte. ben de bayramdan sonra 5 ay 3 haftalık kızımı bakıcıya bırakıcam. biz küçük bir yerde yaşıyoruz ve burda bakıcıyı eş dost sayesinde buluyoruz, genelde ev hanımları bakıyor. örneğin ben bizim sitede bir bayana baktırıcam, geçen sene yakın bir arkadaşımın oğluna baktı, çok memnunlardı, o yüzden birazcık da olsa içim rahat.

Evet biraz tavsiyeyle olması en güzeli herhalde. Maalesef İstanbul'un dertlerinden biri bu. Sadecebakıcı konusunda değil, her konuda güvenecek birini bulmak öyle zor ki. Eş dost bulacağız artık. Umarım düzgün insanlarla karşılaşırız.

Bayramdan sonra kısmetse çalışmaya başlayacağım şimdiden stres sardı beni annem bakacak bebeğe bizimle birlikte kalıyor çocuğu ordan oraya taşımak zorunda da kalmayacağım ama ne bileyim yine de içim buruk çalışmam gerekiyor kocamın eline bakmak istemiyorum bakalım hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…